به گزارش ایرنا، هوشنگ انکوتی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه آیین بازسازی واقعه غدیر خم برای دوازدهمین سال متوالی توسط خادمان هیات تعزیه خوانی ده زیار برگزار میشود افزود: با توجه به اینکه این مراسم با استفاده از ابزار هنر برگزار میشود هر ساله استقبال بسیار خوبی از آن شده و بسیار اثرگذار هم بوده است.
وی با بیان اینکه در ماجرای بازسازی واقعه غدیر بخشهایی از حضور حضرت علی(ع) بهعنوان نماینده پیامبر (ص) در یمن و مسلمان شدن مردم آن سامان نیز شبیهخوانی میشود اظهار داشت: در این آیین نشان داده میشود که چگونه حضرت علی (ع) بدون جنگ و خونریزی، مردم یمن را که بت پرست بودند به یگانه پرستی و دین اسلام دعوت میکند در حالی که امروز عدهای در دنیا سعی دارند دین اسلام را دین خشونت معرفی کنند.
مسئول هیات تعزیه خوانی حضرت ابوالفضل (ع) ده زیار با بیان اینکه در بازسازی واقعه غدیر تعداد زیادی از زنان روستا نیز شرکت دارند که در اجرای قسمت حج الوداع پیامبر (ص) و همچنین بیعت با حضرت علی (ع) در غدیر خم همکاری دارند تصریح کرد: این آیین همزمان با روز عید سعید غدیر خم، عصر روز جمعه ۱۶ تیر از ساعت ۱۷ در صحن مسجد مقدس حضرت جوادالائمه (ع) برگزار میشود.
انکوتی، برگزاری جشن بزرگ آغاز امامت در روستای ده زیار را از دیگر برنامههای هیات تعزیه خوانی حضرت ابوالفضل (ع) عنوان کرد و گفت: این مراسم در شب عید غدیر با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین ایزدخواه، مداحی و مولودی خوانی کربلایی ابوذر انصاری و همچنین اجرای گروه هنری آوای هنر از ساعت ۲۰ در مسجد مقدس حضرت جوادالائمه (ع) برگزار میشود.
وی از پخت هشت دیگ حلیم نذری در شب عید غدیر در حاشیه برگزاری جشن خبر داد و افزود: این برنامه هر ساله در حال توسعه است و حلیم طبخ شده صبح عید غدیر خم بهعنوان صبحانه توزیع میشود که از اقصی نقاط بخش چترود برای دریافت حلیم نذری به ده زیار میآیند.
روستای ده زیار در فاصله حدود ۳۵ کیلومتری از شهر کرمان در بخش چترود واقع شده که این روزها با برگزاری آیین تعزیه خوانی در تمام مناسبتهای مذهبی و همچنین سوگواره ملی تعزیه با حضور گروههای برگزیده این هنر آیینی از سراسر کشور به روستای تعزیه ایران مطرح است.
نظر شما