همکاری جهاد دانشگاهی و دانشگاه علامه در حوزه علوم انسانی

تهران- ایرنا- روسای جهاد دانشگاهی و دانشگاه علامه طباطبایی در یک نشست مشترک، بر همکاری دو طرف در راستای تحول در حوزه علوم انسانی و توجه به فلسفه علم و فناوری در انجام امور تاکید کردند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، نشست مشترک حسن مسلمی نائینی رییس جهاد دانشگاهی با عبدالله معتمدی رییس دانشگاه علامه طباطبایی در راستای توسعه همکاری‌های دو طرف در حوزه علوم انسانی با حضور حسن فارسی قائم مقام رییس و معاون هماهنگی و امور مجلس، امیر طهرانچی مشاور رییس و مدیرکل حوزه ریاست، ابوالقاسم رئیسی مدیرکل روابط عمومی جهاددانشگاهی و عبدالله تقی پور رییس واحد علامه طباطبایی این نهاد، روز سه‌شنبه ۱۳ تیرماه برگزار شد.


لزوم توجه به فلسفه علم و فناوری در انجام امور

مسلمی نائینی در این نشست مشترک با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری در رابطه با فعالیت‌های جهاددانشگاهی که بیش از ۷۰ صفحه می‌شود بر مسئولیت سنگین این نهاد در کشور تاکید کرد.

وی با اشاره به فعالیت‌های مختلف این نهاد در سراسر کشور گفت: جهاد دانشگاهی ۱۲۰ واحد در کشور دارد و در بسیاری از فناوری‌ها و همچنین توسعه فناوری در حوزه پزشکی سرآمد است.

رییس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: به عنوان مثال می‌توان به بحث سلول‌های بنیادی اشاره کرد که مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی آن را در کشور برقرار کرد. همچنین در حوزه مهندسی هم کارهای خوبی انجام شده و فعالیت های این نهاد در حوزه کشاورزی نیز قابل توجه است.

رییس جهاددانشگاهی در باره خبرگزاری های این نهاد نیز گفت: اولین خبرگزاری جهاددانشگاهی، خبرگزاری ایسنا، یکی ازخبرگزاری پرمخاطب است؛ دومین خبرگزاری، ایکنا به ۲۱ زبان دنیا اخبار را ترجمه می‌کند و خبرگزاری سیناپرس نیز به عنوان سومین خبرگزاری این نهاد خبرهای علمی را نشر می‌دهد.

مسلمی نائینی درخصوص فعالیت پژوهشگاه علوم انسانی اظهار داشت: ارتقای حوزه علوم انسانی در کشور مشکل گشا بوده و بستر حرکت فنی و مهندسی است.

وی با تاکید بر این که طرح‌های فنی و مهندسی باید پیوست فرهنگی داشته باشد درباره موضوع فلسفه علم و فناوری گفت: در انجام کارها باید به فلسفه و روح کار توجه شود تا کیفیت چند برابر شود.

رییس جهاد دانشگاهی درباره فعالیت مرکز افکارسنجی این نهاد( ایسپا) بیان کرد: این مرکز کارهایی را انجام داده که نتایج آن بسیار جالب است؛ به ویژه در زمینه انتخابات ریاست جمهوری که پیش‌بینی‌های آن با نتایج اختلاف کمی داشت.

مسلمی نائینی با بیان اینکه در زمینه علوم انسانی آماده همکاری با دانشگاه علامه طباطبایی هستیم، افزود: علوم انسانی باید در جهاددانشگاهی واحد علامه طباطبایی مورد توجه قرار گیرد و این واحد کمک کند سایر واحدهای این نهاد در این حوزه باشد.

وی فعالیت های پژوهشگاه رویان در حوزه سلول های بنیادی و ذخیره سازی خون بندناف، فعالیت پژوهشکده گیاهان دارویی، تلاش مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران برای حفظ گونه های حیات وحش و ذخیره بیش از یک میلیون مقاله در مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی را تشریح کرد.


رویکرد خوب جهاد دانشگاهی در فرهنگ سازی برای دانشجویان

عبدالله معتمدی رییس دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر اینکه این دانشگاه، دانشگاه تخصصی علوم انسانی است گفت: ظرفیت دانشگاه بسیار خوب است و از گذشته فارغ التحصیلان و استادان آن نقش برجسته ای در حکمرانی و نظام جمهوری اسلامی داشته اند.

وی افزود: این دانشگاه دارای ۱۰۰ هزار فارغ التحصیل و ۵۵۰ عضو هیات علمی است که برخی از آن ها شخصیت های ممتازی در سطح ملی و بین المللی هستند.

معتمدی اصلی ترین برنامه راهبردی این دانشگاه را تحول در علوم انسانی بیان کرد و گفت: این برنامه از تمام گروه های آموزشی دانشگاه مطالبه شده است.

رییس دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر اهمیت ایجاد امید برای افزایش ایمان در دانشجویان گفت: این یکی از کارهای سخت است که جهاد دانشگاهی در کنار فعالیت‌های علمی خود رویکردی هم در حوزه دانشجویی و فرهنگ سازی برای دانشجویان داشته است.

وی افزود: در حوزه علوم انسانی و فضای فرهنگی زمینه‌های مشترکی بین دو طرف وجود دارد که نیاز به هم افزایی است تا بتوانیم از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی استفاه کنیم.

عبدالله تقی‌پور رییس جهاددانشگاهی واحد علامه طباطبایی نیز در این نشست گفت: دو محور برای افزایش همکاری جهاد دانشگاهی با دانشگاه علامه طباطبایی مد نظر قرار گرفته که شامل تحول حوزه علوم انسانی و اشتغال دانش آموختگان و فارغ التحصیلان علوم انسانی است.

وی افزود: در بحث‌هایی مانند مناظره دانشجویی و تریبون آزاد دانشجویی می توانیم با دانشگاه همکاری کنیم.

تقی‌پور ادامه داد: آمادگی کامل داریم در محورهای مشاغل و مهارتی با دانشگاه در راستای بحث امید آفرینی همکاری داشته باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha