به گزارش ایرنا، جهت گیریها و هدفگذاریهای جدیدی در استان زنجان پیرامون جذب و هدایت سرمایه گذاری و توسعه صنعتی انجام شده که افقهای روشنی را در این بخش ترسیم میکند.
در سال های اخیر حرکت به سمت توسعه صنعتی و تغییر شاکله فعالیت های اقتصادی و تولیدی استان به سمت صنعتی شدن، شتاب قابل توجهی گرفته که رصد شاخص ها موید آن است.
خبرنگار ایرنا برای کسب اطلاع از وضعیت بخش صنعت و معدن استان زنجان و رویکرد جدید این مجموعه در پیگیری جذب سرمایه گذاری ها با مجید گلشنی منفرد مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گفت و گو کرده است.
ایرنا. ابتدا سیمای کلی وضعیت واحدهای صنعتی و معدنی استان را تشریح کنید.
تعداد پروانه های بهره برداری در استان تاکنون هزار و ۲۳۸ مورد و میزان سرمایه گذاری این طرح ها بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان است.
مبنای این عدد اسنادی است که در ابلاغ پروانه های بهره برداری آمده که گاهی برای سال های پیش است و اگر بخواهیم با نرخ های اکنون این ارقام را به روز کنیم، عدد سرمایه گذاری صنعتی استان خیلی بالاتر می شود.
تعداد جواز تاسیس های صادر شده در استان نیز تاکنون به ۲ هزار و ۲۷۱ مورد می رسد، حجم سرمایه گذاری های پیش بینی شده برای این طرح ها ۱۰۶ هزار میلیارد تومان و اشتغال حاصل از اجرای آنها ۹۰ هزار فرصت شغلی برآورد شده است.
در حوزه معدن ۴۴۷ فقره معدن ثبت شده در استان داریم که ۳۴۷ مورد آنها فعال بوده و میزان استخراج اسمی براساس اطلاعات درج شده در پروانه های معدن، ۱۴ میلیون تن است.
میزان سرمایه گذاری ها در حوزه معدن هم ۴۵۲ میلیارد تومان بوده که البته این رقم هزینه اکتشاف در پهنه های معدنی است و ماشین آلات جزو رقم های سرمایه گذاری ها در معادن محسوب نمی شود.
ایرنا. میزان اشتغال در بخش صنعت و معدن و اصناف استان چه تعداد است؟
در زمان حاضر ۴۸ هزار و ۵۰۰ نفر در واحدهای صنعتی استان و حدود سه هزار نفر در معادن استان شاغل به کار هستند.
ایرنا. تدوین سند راهبردی در بخش صنعت و معدن استان را با جدیت در دستور کار دارید، اهداف این سند چیست؟
ما در این سند راهبردی به دنبال ایجاد عدالت اقتصادی و توازن سرمایه گذاری در استان هستیم.
این رویکرد، یک شعار نیست و این موضوع را در جذب سرمایه گذاری ها واقعا دنبال می کنیم.
استان زنجان جزو استان های با نرخ پایین بیکاری است ولی بیکاری در برخی مناطق استان بیشتر از سایر جاها برآورد می شود چون توازن سرمایه گذاری رعایت نشده است.
در شرق استان زنجان نیاز به نیروی کار داریم ولی در غرب و جنوب استان تعداد بیکاران بالاست.
ایرنا. با این رویکرد جدید، وضعیت سرمایه گذاری در مناطق برخوردار و صنعتی استان که با اقبال بیشتری مواجه است، چه می شود؟
منظور ما این نیست که دیگر سرمایه گذار نباید به مناطقی مثل ابهر وارد شود بلکه منظور این است تسهیلات و مشوق های دولتی برای سرمایه گذاری ها را می خواهیم به مناطق محرومتر استان ببریم.
ما نگاه بخشی نداریم، نگاه ما به کل استان است.
ایرنا. در سند راهبردی توسعه صنعتی استان چه اهداف دیگری دنبال می شود؟
هدف دیگر ما در این سند توجه به صنایع مادر، دانش بنیان و با مصرف انرژی کم است، اولویت دیگر ما در جذب سرمایه گذاری ها، بحث زنجیره ارزش و تکمیل حلقه های تولید خواهد بود.
در حوزه معدن هم سیاست ما توسعه سرمایه گذاری اکتشافی و صنایع معدنی است، متاسفانه اکتشاف در حوزه معدن چند سالی در استان مغفول مانده و اگر این روند ادامه پیدا کند ضربه بزرگی می خوریم.
برای این اهدف هم سه نوع راهکار کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را در نظر گرفته ایم.
در روش کوتاه مدت به دنبال گره گشایی هستیم تا واحدهای فعال با مشکل رو به رو نشوند و ظرفیت تولید در آنها بالا برود.
در روش میان مدت احیای واحدهای راکد، تکمیل واحدهای در حال احداث و برگزاری مزایده ها را در دستور کار داریم.
در هدف بلند مدت هم جذب سرمایه گذاری های جدید را دنبال می کنیم.
ایرنا. میزان هدفگذاری شما برای جذب سرمایه گذاری در حوزه صنعت و معدن استان چقدر است؟
در حوزه صنعت و معدن هدفگذاری ۱۰.۹ درصدی رشد اقتصادی را داریم.
این هدفگذاری برای آن است تا رشد ۸.۵ درصدی استان محقق شود که در این رستا سهم صنعت و معدن ۱۰.۹ درصد تعیین شده است.
ما برای تحقق این میزان رشد هدفگذاری شده (۱۰.۹ درصد) در سال جاری باید ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان جذب سرمایه گذاری صنعتی و ۴۵۰ میلیارد تومان هم سرمایه گذاری معدنی داشته باشیم.
نظر شما