به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا عباسزاده روز چهارشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران استان خراسان جنوبی افزود: برنامه اسکان اضطراری با لحاظ همه ملاحظات باید در قالب بانک اطلاعاتی از امکانات و توانمندیهای بخش دولتی و خصوصی تدوین شود تا اطلاعات کافی از داراییهایی که برای زمان بحران نیاز است را در اختیار داشته باشیم.
وی گفت: بهروز رسانی این برنامه نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و برای تمامی شرایط بحرانی باید آمادگی در همه بخشها ایجاد شود.
معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به فاصله طولانی استان با مرکز کشور و استانهای همجوار اظهار کرد: این مساله نشان میدهد که باید از هرچه در توان داریم استفاده کنیم تا مواقع بحران با کمبود مواجه نباشیم.
وی گفت: ۱۰ نیاز ضروری در بحران باید شناسایی و امکانات لازم برای مواقع اضطراری دپو شود، مدیران نیز از همه امکانات آگاهی کامل داشته باشند تا ضعفهای احتمالی به سرعت رفع شود.
عباسزاده در ادامه بر لزوم تسریع در بازسازی منازل آسیبدیده از زلزله تاکید کرد و افزود: موضوع تضمیننامه برای بانکهای عامل در راستای تسریع پرداخت تسهیلات ارزانقیمت به منظور بازسازی و نوسازی منازل آسیبدیده باید با جدیدت دنبال شود.
وی یادآور شد: خانههای مسکونی در ۲ زلزله بشرویه و طبس آسیب زیادی دیده است و ادامه اسکان در این منازل خطر جدی محسوب میشود زیرا همه خانههای آسیبدیده منازل خشت و گلی است که با کوچکترین زلزله امکان تخریب و آوار آنها وجود دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: تمامی منازلی که قبلا توسط بنیاد مسکن در روستاها ساخته شده در زلزله اخیر آسیبی ندیده لذا نیاز است بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی در استان جدی گرفته شود.
وی افزود: بنا به مصوبه ستاد مدیریت بحران بانکها مکلف به پرداخت تسهیلات هستند و این موضوع باید از مرکز با جدیت دنبال شود لذا نوسازی ۸۰۰ واحد خسارت دیده فرصتی است که بتوان روستاهای منطقه را در برابر حوادث احتمالی مقاوم کرد.
عباسزاده گفت: زمستان پارسال شرایط سختی برای مناطق زلزلهزده پیش آمد و مردم تا ماهها بعد جرات اسکان در منازل ترک خورده را نداشتند، با توجه به زمستان پیش رو انتظار میرود اهتمام همه دستگاههای متولی مدیریت بحران بر سرعت دادن به روند نوسازی و بازسازی منازل آسیبدیده باشد.
وی با مرور حوادث سال گذشته در استان خراسان جنوبی افزود: بعد از حادثه دلخراش قطار مشهد - یزد در طبس، زلزله بشرویه و طبس سپس بحران سرما و افت فشار گاز مشکلاتی را در استان به وجود آورد البته در زلزله آوار و قربانی نداشتیم اما باید پیش بینی لازم برای پیشگیری از مشکلات احتمالی را داشته باشیم.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی هم در این نشست از تشکیل پرونده برای ۸۰۰ واحد خسارت دیده از زلزله در شهرستانهای بشرویه و طبس خبر داد و گفت: مالکان این واحدها به چهار بانک عامل معرفی شدهاند اما تاکنون فقط برای ۲ بانک تسهیلات ابلاغ شده است.
قاسم تنها ادامه داد: ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات برای بازسازی واحدهای شهری و در روستاها ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت میشود و ۹۰ میلیون تومان هم کمک بلاعوض برای بازسازی و نوسازی این واحدها ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه صدور پروانه برای ۶۵۰ واحد مسکونی خسارت دیده انجام شده است گفت: ۱۷۸ مورد انعقاد قرارداد با بانک انجام شده است و منتظر ابلاغ تسهیلات هستند.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی همچنین با اشاره به شناسایی ۳۳ مورد سوانح در کشور گفت: براساس پژوهش صورت گرفته از این تعداد سیل، زلزله، فرونشست زمین، هجوم ماسههای روان و لغزش سنگ در خراسان جنوبی شیوع بیشتری دارد.
وی افزود: در همین راستا ۴۱۱ روستای استان که بیشتر در معرض خطر هستند، شناسایی شدند که ۳۵۵ روستا در معرض سیل، ۶۳ روستا حرکات دامنه، ۱۳۵ روستا در معرض زلزله که جمعا ۷۴۱ مخاطره در ۴۱۱ روستا شناسایی شده است.
تنها عنوان کرد: از این تعداد ۴۱ روستا در اولویت بیشتر قرار دارند که نیاز است مخاطرات شناسایی شده برای مواقع بحران چارهاندیشی شود.
وی گفت: برای هر روستا پیشنهاداتی ارائه شده که نیاز است دستگاههای متولی برنامههای خود را در راستای مدیریت بحران مخاطرات احتمالی ارایه دهند.
نظر شما