۱۶ تیر ۱۴۰۲، ۱۴:۴۶
کد خبرنگار: 1197
کد خبر: 85162337
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

جشنواره ای با طعم سیر

۱۶ تیر ۱۴۰۲، ۱۴:۴۶
کد خبر: 85162337
جشنواره ای با طعم سیر

همدان- ایرنا- پنجمین جشنواره سیر همدان در منطقه "سولان" قطب تولید سیر کشور و با اجرای برنامه های متنوع و شاد همزمان با عید بزرگ غدیر و با حضور پرشکوه مردم، کشاورزان و سیرکاران در حال برگزاری است و البته مهمترین بهانه و هدف از برپایی این جشنواره معرفی بیشتر و کمک به مراحل تکمیل و فرآیند برندسازی این محصول راهبردی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در این جشنواره ۲ روزه با حضور پرشور مردم و کشاورزان منطقه سولان قطب تولیدی سیر کشور ، مسئولان و دست اندارکاران دستگاه های اجرایی استان همدان برنامه های متنوع و شاد همچون خانچه گردانی ویژه محصول سیر همراه با ساز و دهل محلی و با هلهله جمعیت حاضر و شرکت کنندگان اجرا شد.

مسئولان و مجریان این جشنواره یکی از اهداف مهم برگزاری این جشنواره با شکوه را معرفی بیشتر این محصول و یافتن راهکارهای بهتر و عملی تر برای فتح بازار های داخلی و بین المللی عنوان کردند؛ سیرکاران و کشاورزان منطقه هم که مسرور و خوشحال از ثبت جهانی این محصول حضوری پرشور در این آیین داشتند بر روند برندسازی ، ایجاد صنایع تبدیلی و زیرساخت های مهم صادراتی سیر همدان تاکید داشتند.

جشنواره ای با طعم سیر

سیر همدان پس از سال ها پیگیری و اعلام رسمی دفتر بین‌المللی سازمان جهانی مالکیت معنوی و فکری WIPO در ژنو سوئیس ،۱۸ خردادماه ۱۴۰۲ با شماره آگهی AO-۱۲۷۳ به ثبت جهانی رسید و هم اینک مسئولان و متولیان امر در گام بعدی به دنبال برندسازی و تسهیل روند صادرات این محصول راهبردی هستند.

برندسازی

فرماندار همدان در این زمینه می گوید: بعد از جهانی شدن سیر هم اینک باید به دبنال برند سازی، ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی مناسب برای سیر همدان باشیم.

مسلم مخفی خواستار اظهار داشت: امروزه مهمترین اصل در عرصه تولید بحث رقابت است و لازمه بهره گیری اقتصادی مناسب از این محصول توجه به این مقوله ها داریم.

وی افزود: همدان پایتخت تاریخ و تمدن از ظرفیت های مهم در زمینه گردشگری و کشاورزی برخوردار است.

فرماندار همدان گفت: در گردشگری و کشاورزی به عنوان ۲ محور اصلی توسعه استان اقدامات خوبی در حال اجرا است.

مخفی اضافه کرد: این جشنواره امسال با ثبت جهانی سیر همدان همراه شده است که نوید خوبی برای ایجاد ارزش افزوده و بهبود وضعیت اقتصادی در کشاورزی، صنایع و همه بخشهای وابسته به این محصول است.

وی با بیان اینکه برخی از ثمرات سفر ریاست محترم جمهور به همدان در هفته دولت تقدیم مردم می شود افزود: طرح های بزرگی چون بیمارستان اکباتان، تسویه خانه طرح انتقال آب،آغاز عملیات اجرایی بیمارستان هزار تخت خوابی و ترمینال بزرگ راه آهن همدان از این جمله اند.

فرماندار همدان یادآورشد: با همت استاندار همدان، تلاش مدیران و همراهی خوب مردم اتفاقات بزرگی در همدان در حال روی دادن است.

وی یادآور شد: مرغوبیت بالا، طعم، بو و مزه منحصر به فرد سیر همدان مولفه های تاثیر گذاری هستند که مورد قبول ذائقه شهروندان کشورهای همسایه قرار گرفته و مسیر صادرات این محصول را هموار کرده است و همچنین نوع آب و هوا و خاک منطقه و تابش نور خورشید کافی سبب کیفیت خوب سیر و موسیر استان همدان است.مرغوبیت بالا، طعم، بو و مزه منحصر به فرد سیر همدان مولفه های تاثیر گذاری هستند که مورد قبول ذائقه شهروندان کشورهای همسایه قرار گرفته و مسیر صادرات این محصول را هموار کرده است و همچنین نوع آب و هوا و خاک منطقه و تابش نور خورشید کافی سبب کیفیت خوب سیر و موسیر استان همدان است.

وی افزود: سیر سفید از ارقام سیر همدان است که در زمین‌های سبک و رسی شنی بهترین عملکرد را در شهرستان همدان دارند و استان همدان در کنار استان های مازندران، گیلان، زنجان، خوزستان، اصفهان و کرمان از عمده تولیدکنندگان سیر در کشور است.

سولان به عنوان یک منطقه گردشگری که تولید کننده محصول سیر نیز هست یک منطقه مستعد اکوتوریسم محسوب می شود که با حضور تشکل های بخش کشاورزی فعال در این روستا دارای بستر مناسبی برای رشد اقتصادی است.

وی اضافه کرد: این جشنواره با مشارکت تشکل های بخش کشاورزی برنامه های متنوعی در این جشنواره پیش بینی شده است.

سیر یک محصول راهبردی و با کیفیت جهانی در همدان محسوب می شود که سیرکاران و کشاورزان امیدوار هستند که بعد از ثبت جهانی آن برخی از مشکلات و چالش های فرا روی آنها از کشت و برداشت استاندارد، صادرات، بسته بندی و توسعه این محصول، اشتغالزایی و توسعه کشاورزی در این منطقه حل شود.

نبود کارخانه فرآوری ، صنایع تبدیلی و سردخانه برای نگهداری و بالا بردن ضریب کیفیت و صادرات این محصول کمبود فاحش شرکت‌های صادراتی و ضعف بازاریابی در کشورهای هدف از جمله چالش ها و مشکلات سیرکاران همدانی و فرآیند زنجیره از تولید تا توزیع سیر در استان پر ظرفیت و مستعد کشاورزی همدان محسوب می شود.

تامین زمین ۷۰ هکتاری برای سیرکاران

در این مراسم همچنین حمید رضا حاج بابایی در سخنانی گفت: سیر همدان ۸۶ درصد خاصیت دارد و از لحاظ کیفی قابل مقایسه با سیر در مناطق دیگر نیست چرا که در مناطق دیگر سیر کاشته شده حدود ۱۶ درصد خاصیت را داشته است.

وی ادامه داد: حتی از ۱۰ درصد ظرفیت فراوری سیر استفاده نمی کنیم چرا که محصولات بسیاری را می توان از محصول سیر بدست آورد.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: یک زمین ۵۰ هکتاری برای سیر در دست ساخت است که ۷۰ محصول جدید از سیر فراوری در بازارهای جهانی عرضه می شود.

همدان رتبه نخست تولید سیر

در این مراسم همچنین رئیس جهاد کشاورزی استان همدان در سخنانی گفت: سیر و موسیر در کشور در ۱۰ هزار هکتار کشت می شود که بین ۳۰ تا ۴۰ درصد آن در استان همدان کشت می شود.

وی ادامه داد:در همدان تا ۴ هزار هکتار در سال زیر کشت سیر و موسیر می رود و بین ۱۰ تا ۱۲ هزار تن عملکرد در هکتار دارد که برداشت سالانه آن حدود ۴۵ هزار تن از ۱۲۰ هزار تن برداشت سیر و موسیرکشوری است.

رضا بهراملو تاکید کرد: سیر همدان متفاوت از سیر نقاط دنیاست در دنیا رتبه ۲۴ را داریم و در کشور هم رتبه اول را دارد.

خام فروشی، چالش مهم سیرکاران

نبود کارخانه فرآوری ، صنایع تبدیلی و سردخانه برای نگهداری و بالا بردن ضریب کیفیت و صادرات این محصول کمبود فاحش شرکت‌های صادراتی و ضعف بازاریابی در کشورهای هدف از جمله چالش ها و مشکلات سیرکاران همدانی و فرآیند زنجیره از تولید تا توزیع سیر در استان پر ظرفیت و مستعد کشاورزی همدان محسوب می شود.

رئیس جهاد کشاورزی همدان هم معتد است که سیر نباید به صورت خام و یا فراوری نشده از دسترس خارج شود اما هم اینک این چالش اساسی فراروی سیرکاران و کشاورزان منطقه است.

او گفت: برای کشت سیر برنامه توسعه ای داریم و درصدد هستیم قطعات کوچک کاشت سیر را بر اساس نقشه راه یکپارچه سازی کنیم.

وی یادآور شد: در زمینه موسیر اسدآباد سطح زیر کشت بالایی دارد اما همچنان می تواند روی افزایش تولید موسیر تلاش کنند.

بهراملو اظهار داشت: کشاورزان همدانی امسال جزو برترین تولیدکنندگان کشاورزی بودند، بطوریکه ۴۱ نفر از آنها جزو بهترین رتبه های تولید کنندگان بودند و ۱۲ نفر نیز رتبه اول را بدست اوردند.

زیرساخت ها برای صادرات سیر فراهم نیست

مدیرعامل تعاونی سیرکاران استان همدان نیز با بیان اینکه کیفیت سیر همدان در دنیا حرف اول را می‌زند گفت: سیر همدان یک برند است اما زیرساخت صادرات آن وجود ندارد.

سعید میرزایی با اشاره به اینکه کشورهای اروپایی متقاضی سیر همدان هستند افزود: ۳۰ درصد سیر همدان به صورت سنتی فرآوری می‌شود و زیرساختی در زمینه فرآوری و صادرات آن نداریم.

وی با بیان اینکه ۹۰ صنعت مرتبط با سیر در همدان مجوز دارد گفت: مصرف کل این صنایع سه هزار تُن است در حالیکه باید به صورت تخصصی صنایع تبدیلی سیر ایجاد شود.

مدیرعامل تعاونی سیرکاران استان همدان خواست که احداث شهرک سیر و دادن مجوز اسلایس و پودر روغن گیری سیر به تعاونی سیرکاران همدان در دستور کار مسئولان قرار گیرد.

او گفت: برای برندسازی سیر همدان و افزایش میزان صادرات و رفع مشکلات سیرکاران نیازمند حمایت رسانه ها هستیم

سال زارعی ۱۴۰۰، ۴۲ هزار تن سیر خشک در چهار هزار هکتار سطح زیر کشت در استان تولید شده است و هشت هزار و ۳۰۰ تن نیز سیرتر برای مصرف تازه خوری تولید شده است.

سال زارعی ۱۴۰۰، ۴۲ هزار تن سیر خشک در چهار هزار هکتار سطح زیر کشت در استان تولید شده است و هشت هزار و ۳۰۰ تن نیز سیرتر برای مصرف تازه خوری تولید شده است.استان همدان با چهار هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی زیر کشت سیر رتبه نخست تولید سیر خشک را در کشور به خود اختصاص داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha