به گزارش جمعه شب ایرنا از خبرگزاری "تاس" وی گفت: واشنگتن به عنوان بخشی از ادامه کمکهای خود به رژیم کی یف, به دنبال ارسال بمبهای خوشهای به اوکراین است. این مساله از بهار در حال بررسی بوده است.
وی ادامه داد: اکنون تندروها در غرب دریافتهاند که ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین که بسیار برای آن تبلیغ شده است طبق برنامه پیش نرفته و بنابراین به هر قیمتی تلاش میکنند به اوکراین انگیزه بدهند. این تصمیم در واقع یک اقدام در میان ناامیدی است.
به گزارش ایرنا, رسانههای آمریکایی گزارش دادند بسته تسلیحاتی جدید آمریکا برای اوکراین احتمالا شامل بمبهای خوشهای خواهد بود که از سوی بیش از ۱۰۰ کشور ممنوع شده است.
روزنامه واشنگتن پست به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا با ارائه بمبهای خوشهای به اوکراین موافقت کرده است. این مقام آمریکایی مدعی شده است: ارائه مهمات خوشهای به اوکراین به نفع امنیت ملی ایالات متحده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز به نقل از منابع آگاه نوشت انتظار میرود پنتاگون تا ساعاتی دیگر اعلام کند هزاران بمب خوشهای را به عنوان بخشی از بسته کمک نظامی جدید ۸۰۰ میلیون دلاری، به اوکراین ارسال خواهد کرد.
گزارش سال ۲۰۲۱ از سوی ائتلاف بمبهای خوشهای نشان داد که هزاران بمب خوشهای در سراسر جهان در سال ۲۰۲۰ مدتها پس از توقف جنگ، در مرگ و جراحت غیرنظامیان نقش داشتند.
بمبهای خوشه ای میتوانند از هواپیما یا سکوهای پرتاب موشکی پرتاب شوند که در بیش از ۱۲۰ کشور - در چارچوب کنوانسیون مهمات خوشهای- ممنوع شدهاند، به هنگام انفجار شمار زیادی بمبهای کوچکتر را در محیط وسیعی پخش میکنند. این بمبهای کوچکتر در صورت انفجار جان شهروندان بیشتری را تهدید میکنند و درصورت منفجر نشدن هم به صورت مین عمل کرده و میتوانند خطرات جانی و معلولیت برای غیر نظامیان به همراه داشته باشند.
دیدهبان حقوق بشر اعلام کرده است که روسیه و اوکراین از بمبهای خوشهای استفاده میکنند و از آمریکا خواست این تسلیحات را در اختیار اوکراین قرار ندهد.
مری وارهام، مدیر بخش تسلیحات دیدهبان حقوق بشر، در بیانیهای گفت: بمبهای خوشهای که روسیه و اوکراین استفاده میکنند درحال حاضر باعث مرگ غیرنظامیان میشوند و این تلفات برای سالهای متمادی ادامه خواهد داشت. "
دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد که اگر آمریکا تصمیم به انتقال مهمات خوشهای به اوکراین بگیرد، باعث رنج طولانیمدت غیرنظامیان و تضعیف بینالمللی در استفاده از این تسلیحات خواهد شد.
پیش از این، گروهی از قانونگزاران آمریکایی از دولت جو بایدن خواسته بودند که به منظور شکست خطوط مستحکم روسیه مهمات خوشهای به اوکراین بفرستد که استفاده از این مهمات توسط بسیاری از کشورها به دلیل نگرانیهای جدی حقوق بشری ممنوع اعلام شده است.
نظر شما