به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز افزود که استفاده از مهمات خوشه ای در بیش از ۱۰۰ کشور از جمله اسپانیا ممنوع است.
در آستانه انتخابات سراسری یکم مرداد، مارگاریتا روبلز (Margarita Robles) وزیر دفاع اسپانیا در جریان یک تجمع انتخاباتی در مادرید به خبرنگاران گفت: اسپانیا قاطعانه متعهد است که برخی سلاح ها و بمب ها را تحت هیچ شرایطی نمی توان ارسال کرد.
وی افزود: نه به بمبهای خوشهای و آری به دفاع مشروع از اوکراین که نباید با بمبهای خوشهای انجام شود.
روبلز گفت که تصمیم ارسال بمب های خوشه ای توسط دولت آمریکا گرفته شده، نه ناتو که اسپانیا عضو آن است.
به نوشته رویترز، روسیه، اوکراین و آمریکا کنوانسیون مربوط به مهمات خوشه ای را که تولید، انباشت، استفاده و انتقال این سلاح ها را ممنوع می کند، امضا نکرده اند.
معاون امور سیاسی پنتاگون دیروز (۱۶ تیر) با اعلام اینکه آمریکا بسته جدید نظامی به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار شامل بمب های خوشه ای به اوکراین ارسال می کند، و اذعان به اینکه ضدحمله به کندی پیش می رود، گفت که واشنگتن مدرن ترین بمب های خوشه ای خود را به کی یف می دهد.
کالین کال ادامه داد: بمب های خوشهای آمریکا «ضریب اشتباه بسیار پایین» و کمتر از ۲.۵ درصد دارند و ضریب خطای بمب های خوشه ای روسیه ۴۰ درصد است.
اوکراین به آمریکا تضمین داده است که از مهمات خوشهای در مناطق غیرنظامی استفاده نکند و مناطق مورد استفاده از آنها را علامتگذاری کند تا پاکسازی و مینزدایی پس از جنگ آسان تر شود.
این مقام پنتاگون اضافه کرد: مین زدایی در اوکراین "یک تلاش طولانی" خواهد بود، زیرا روسیه هم اکنون از تعداد زیادی بمب های خوشه ای و مین استفاده کرده است.
نظر شما