ضرورت تسریع در ارتقای دیپلماسی سلامت ایران و عراق

تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر ضرورت تسریع در ارتقای دیپلماسی سلامت با تشکیل کارگروه‌های ویژه و عملیاتی کردن توافق نامه‌های ایران و عراق تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، بهرام عین اللهی روز شنبه در دیدار با وزیر بهداشت عراق در ستاد وزارت بهداشت افزود: با توجه به اینکه همکاری خوبی میان دو کشور ایران و عراق در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی وجود دارد باید عملیاتی کردن توافق نامه های همکاری در این زمینه سرعت گیرد تا بتوانیم در جهت ارتقای خدمات دهی به مردم این دو کشور موفق باشیم.

وزیر بهداشت اظهارداشت: اکنون ۱۵ هزار خانه بهداشت در کشورمان وجود دارد و دارای۶۷ دانشگاه، ۲۷۰ هزار دانشجو و غیره هستیم و در واقع توانمندی‌های ایران در سطح منطقه دنیا قابل قبول بوده و می تواند به تبادل دانش و انتقال تجارب خود در حوزه علم نوین پزشکی به عراق و حتی به سایر کشورها کمک کند.

عین اللهی گفت: ایران تجربه خوبی دراجرای پروژه های مشترک بهداشتی، بیمار یابی و درمان آنها، بیمارستان سازی و تبادل استاد و دانشجو دارد و می تواند به عراق در این زمینه ها کمک کند.

وی افزود:با توجه به اینکه در ایام اربعین همکاری‌های خوبی میان ایران و عراق وجود دارد و جمعیت هلال احمر کشورمان می تواند خدمات ارزنده ای را به این کشور ارائه دهد.

وی تصریح کرد: امروز ارتباط بین دو کشور ایران و عراق ویژه و با سایر کشورها متفاوت است و مردم آنها احساس دوستی و نزدیکی زیادی دارندو شاهد این نزدیکی دو کشور هستیم.

وی اظهارداشت: به دلیل نزدیکی و دوستی این دو کشور، باید خدمتگزاران آنها ارتباطات وسیعی و گسترده ای با هم داشته باشند تاخدمات ارزنده به مردم ارائه شود.

عین اللهی با اشاره به تاکیدات رئیس جمهور بر همکاری‌های حوزه سلامت میان ایران و عراق، از انعقاد تفاهم نامه در این زمینه خبر داد و گفت: باید با سرعت و شتاب بیشتری همکاری‌های حوزه سلامت ایران و عراق شکل بگیرد و عملیاتی شود.

وی تاکید کرد: شهدای زیادی در مبارزه با حرم داشتیم و رزمندگان ما فرقی میان ایران و عراق نمی دانستند و جلوه های زیبایی از اشتیاق مردم ما به خصوص در مراسم اربعین به این کشور دارد که باید شاهد توسعه و گسترش خدمات سلامت میان دو کشور باشیم.

مهدی الصالح‌الحسناوی وزیر بهداشت عراق نیز در این دیدار گفت: ایران و عراق یک رابطه جغرافیایی، دینی و عقیدتی با یکدیگر دارند و وظیفه داریم روابط در زمینه‌های سیاسی، علمی، بهداشتی و درمانی و غیره  را تحکیم بخشیده و به مثابه این کشور عمل کنیم.

وی با بیان اینکه افزایش همکاری‌های بهداشتی بویژه در زمان اربعین ضروری است، افزود:گسترش صنعت دارویی در عراق یکی از برنامه‌های مهم این دولت است که در این زمینه یکی از اقدامات انتقال علم و تکنولوژی از ایران به عراق بوده و هم اکنون نیز برقرار است.

الحسناوی تاکید کرد: پس از سال ۲۰۰۳ میلادی داروهای ایرانی را به صورت غیرسابقه‌ای در عراق ثبت کردیم و برخی از مشکلات نیز در حال برطرف شدن است.

وزیر بهداشت عراق ادامه داد: در زمینه آموزش پزشکی هزاران دانشجوی عراقی در ایران در رشته‌های مختلف بهداشتی در حال تحصیل هستند و تبادل فرهنگی در این زمینه در یک شعبه از دانشگاه تهران در شهر کربلا در حال انجام است‌، اعتقاد داریم  وزارت بهداشت ایران و عراق باید در سیاست بهداشتی زمینه‌های مشترکی در منطقه امرو و سازمان بهداشت جهانی داشته باشند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha