علیرضا موسوینژاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وضعیت نرخ باسوادی در بازه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال آخرین بار سال گذشته مورد بررسی قرار گرفت که طبق برآوردها فقط ۲ درصد جمعیت استان در این گروه سنی بی سواد شناخته شدند.
وی گفت: براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جامعه هدف سوادآموزی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، ۱۹ هزار و ۴۱۹ نفر برابر با پنج درصد جمعیت خراسان جنوبی بودند که اکنون به ۲ درصد کاهش یافت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان جنوبی با اشاره به بالاتر بودن نرخ باسوادی در این استان نسبت به میانگین کشوری ادامه داد: میانگین نرخ باسوادی گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در خراسان جنوبی حدود ۹۸ درصد است.
وی بیان کرد: سه هزار و ۱۴۵ نفر از سوادآموزان ایرانی و اتباع خارجی در دوره سوادآموزی، انتقال و تحکیم در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ شرکت کردند.
موسوینژاد گفت: دورههای سوادآموزی شامل سه دوره آموزش است که دوره سوادآموزی اولیه به مدت ۶ ماه، دوره انتقال هشت ماه و دوره تحکیم سواد به مدت ۲ ماه برای سوادآموزان به طول میانجامد.
وی افزود: برخی ویژگیهای خراسان جنوبی مانند وسعت زیاد، موقعیت جغرافیایی، کویری بودن، پراکندگی روستاها و پراکندگی افراد بی سواد یا کم سواد از عوامل کُندی در اجرای برنامه ریشهکنی بی سوادی است اما آموزش و پرورش استان با اهتمام ویژه، آموزش و رویکرد سوادآموزی را در زیستبوم جدید دنبال میکند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان جنوبی گفت: بهترین راهکار پیشرفت فردی و اجتماعی، داشتن سواد است که بر این اساس از کم سوادان و بی سوادان دعوت میشود در کلاسهای نهضت سوادآموزی ثبتنام کنند و سواد و مهارتهای خود را ارتقا دهند.
نظر شما