به گزارش ایرنا، محمد امیدفر، روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: بر اساس آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی، در چهار روز آینده جوی پایدار در استان حاکم می شود و احتمال وزش باد شدید و تندبادهای لحظه ای در برخی نواحی استان طی امروز دور از انتظار نیست.
وی اظهار کرد: به علت افزایش سرعت وزش باد در برخی ساعات، احتمال سقوط یا پرتاب اجسام سبک مانند سرشاخه درختان و بروز خسارت وجود دارد بنابراین انجام اقدامات پیشگیرانه در این خصوص ضروری است.
رییس گروه پیشبینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی با اشاره به احتمال گرمازدگی و افزایش مصرف حامل های انرژی، گفت: احتمال بروز خسارت ناشی از تنش دمایی به بخش های کشاورزی، دامداری و پرورش زنبور عسل وجود دارد.
امیدفر، ادامه داد: مسافران و گردشگران در صورت روشن کردن آتش نیز از خاموش شدن کامل آن پیش از ترک محل اطمینان حاصل کرده و مردم از حضور در فضاهای باز به ویژه در ساعات اوج گرما خودداری و تمهیدات پیشگیرانه برای پیشگیری از گرمازدگی اتخاذ کنند.
وی یادآور شد: از روز یکشنبه دمای استان تا حدودی کاهش می یابد و گذر امواج تراز میانی جو موجب افزایش ابر و در نواحی شمالی و شرقی استان بارش پراکنده باران می شود.
امیدفر، ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته ورزقان با دمای ۱۱ و تبریز و شبستر با دمای ۲۶ درجه سانتی گراد بالای صفر به ترتیب خنک ترین و گرمترین شهرهای استان بودند.
به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.
این استان همواره تحت تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.
نظر شما