به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، ابراهیم هزارجریبی گفت: بر اساس برنامه ابلاغی الگوی کشت در سال ۱۴۰۲ کشت ۱۰۸ هزار و ۱۵۲ هکتار پنبه در کشور هدفگذاری شده بود که بنا به دلایلی با کاهش کشت روبرو هستیم.
وی سطح کشت ثبت شده پنبه در سامانه پهنهبندی دادههای کشاورزی را تا اواخر هفته گذشته بیش از ۸۰ هزار هکتار اعلام کرد.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی گفت: عواملی همچون بازرگانی پنبه در سال گذشته و واردات این محصول توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت در شش ماهه دوم سال، مناسب نبودن قیمت خرید، کمبود نقدینگی، اعلام بروز خشکسالی در سال جاری و قطعی برق چاههای آب در زمان مور نیاز آبیاری به علت محدودیتهای منابع آبی موجب کاهش انگیزه کشت توسط پنبه کاران کشور شده است.
این مقام مسئول، کشت پنبه در سال گذشته را حدود ۱۱۸ هزار هکتار با تولید ۳۷۳ هزار تن وش پنبه عنوان کرد و پیشبینی کرد امسال به دلیل کمبود این محصول، بازار داخلی وش پنبه رونق بیشتری پیدا کند.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی درباره حمایتهای صورت گرفته از تولید وش پنبه اظهار داشت: امسال بذر پنبه به اندازه کافی و به میزان ۳ هزار تن تهیه و در اختیار پنبهکاران قرار گرفته در حالی که این عدد در سال گذشته دو هزار تن بوده است.
هزار جریبی با بیان اینکه ۲۳۰۰ تن از بذرهای تامین شده تولید داخل و مابقی بذر خارجی هستند، تامین و توزیع به موقع و کافی کودهای یارانه دار میان پنبه کاران را از دیگر حمایتهای صورت گرفته عنوان کرد .
وی گفت: پنبه جزو محصولات اولویتدار است و از این رو کود یارانهدار برای کشت آن تعلق میگیرد، هر چند ممکن است برخی کشاورزان از کود و بذر یارانهای استفاده نکرده باشند.
هزارجریبی ادامه داد: امسال برای هر هکتار از مزارع پنبه ۲۰۰ کیلوگرم کود فسفات و پتاسه و ۲۵۰ کیلوگرم کود ازته تهیه شده است و کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تامین هورمون تنظیم کننده رشد پنبه نیز اذعان داشت: در سال جاری برای تمام مزارع، هورمون تنظیم کننده رشد پنبه تامین شده و کشاورزان را تشویق به مصرف آن کردهایم.
وی افزود: هورمونهای تنظیم کننده رشد پنبه توسط شرکتهای واردکننده و با نظارت سازمان حفظ نباتات تامین شده است.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: سال گذشته به میزان محدودی از این هورمون در مزارع استفاده شد.
هزارجریبی درباره تسهیلات خرید کمباین برداشت وش پنبه نیز تصریح کرد: مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، تسهیلات با کارمزد ۴ درصدی برای خرید کمباینهای وارداتی پنبه آماده کرده و در اختیار کشاورزان متقاضی قرار میدهد.
وی افزود: در حال حاضر در استانهای اصلی پنبه همچون خراسان رضوی حدود ۲۸ هزار و ۴۰۰ هکتار، فارس ۱۴ هزار هکتار و گلستان حدود ۱۴ هزار هکتار زیر کشت رفته است.
نظر شما