به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی دامپزشکی لرستان مصطفی زبردست اعلام کرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته توسط اداره کل دامپزشکی استان تا کنون موردی از بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو در استان گزارش نشده است.
وی افزود: هماهنگی صورت گرفته با معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان و انجام سایر اقدامات کنترلی از قبیل آموزش و اطلاع رسانی، سم پاشی بدن و جایگاه دام، جلوگیری از کشتار غیر مجاز در حاشیه شهر ها و منازل و رعایت بهداشت فردی در هنگام مواجه با دام نقش بسیار مهمی در پیشگیری و کنترل این بیماری داشتهاند.
وی با اشاره به اینکه در شروع فصل گرم سال و افزایش میزان زاد و ولد حشرات و کنهها امکان شیوع و سرایت این تب خونریزی دهنده بسیار افزایش پیدا میکند ادامه داد: تب کریمه کنگو جزو بیماری های مشترک بسیار خطرناک بین انسان و دام می باشد که فاقد هر گونه نشانه بالینی و درمانگاهی در بدن دام ها است.
زبردست بیان کرد: این بیماری هیچگونه نشانه بالینی در دامهای مبتلا ندارد و با توجه به مخاطرات بهداشتی آن به عنوان یک بیماری بسیار خطرناک در جوامع انسانی محسوب میشود که مبارزه با کنههای ناقل و رعایت مسائل بهداشتی دارای نقش بسیار با اهمیتی در پیشگیری از آن محسوب میشود.
وی اظهار داشت: جلوگیری از کشتار غیرمجاز دام در خارج از کشتارگاهها، رعایت خنکسازی و پیش سرد لاشههای دامی، رعایت پوشش و حفاظت شخصی برای دامداران، دامپزشکان و چوبداران هنگام مواجهه با دام و مقابله با جمعیت کنههای ناقل از جمله راهکارهای پیشگیری و کنترل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که از طریق ذبح غیر بهداشتی دام آلوده و توسط کنه به انسان منتقل می شود یک عفونت ویروسی و به شدت واگیردار است.
با توجه به اینکه در بیشتر کشورها بخصوص کشورهای همسایه ایران از جمله عراق، عمان، پاکستان، ترکیه، افغانستان، امارات متحده عربی، قزاقستان، ازبکستان و عربستان سعودی ویروس این بیماری وجود دارد و از طرف دیگر قاچاق دام به داخل ایران صورت می گیرد بنابراین همیشه خطر انتقال و شیوع این بیماری وجود دارد.
نظر شما