به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دکتر مهرداد شریفی روز یکشنبه گفت: پنج میلیارد و ۵۲۰ میلیون ریال برای خرید این دستگاهها هزینه شده است.
وی افزود: این دستگاهها در مراکز بهداشت شهرستانهای هندیجان، غرب اهواز، رامهرمز، امیدیه، هویزه و گتوند به منظور ارتقای سلامت در حوزه بهداشت استفاده میشوند.
معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه دستگاه الکتروکاردیوگراف یکی از پرکاربردترین و اصلیترین تجهیزات پزشکی به منظور تشخیص سلامت قلب انسان است، اظهارکرد: پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی، مناسبترین راه کاهش هزینههای درمانی و ارتقای سلامت در حوزه بهداشت است.
وی ادامه داد: نکته مهم در شناسایی بیماریهای قلبی و پیشگیری از بروز سکتههای قلبی، تشخیص به موقع و ارزیابی سیگنالهای قلبی با روش غیر تهاجمی است.
عضلات قلب انسان برای پمپاژ خون به نقاط مختلف بدن و ایجاد فشار برای خونرسانی به اندامها نیازمند یک سیستم تحریک الکتریکی هستند؛ این سیستم در قلب سالم به خوبی کار میکند و انقباض و انبساط قلب به درستی انجام میشود اما برای پی بردن دقیق به عملکرد قلب و سلامت آن، نیازمند مطالعه چگونگی انتشار سیگنالهایی هستیم که از قلب به وجود میآیند که به کمک دستگاهی به نام الکتروکاردیوگراف (Electrocardiograph) یا به اختصار ECG قابل اندازه گیری هستند.
به بیان ساده تر، دستگاه الکتروکاردیوگراف (ECG) فعالیت الکتریکی قلب را ثبت کرده و به شکل نوار قلب چاپ شده نشان میدهد؛ این دستگاه به عنوان ابزار تشخیص عملکرد نواحی مختلف قلبی مورد استفاده قرار میگیرد.
نظر شما