به گزارش ایرنا، میرهاشم موسوی روز یکشنبه (۱۸ تیرماه) در نشستی خبری با اصحاب رسانه که بهمناسبت هفته تامین اجتماعی (۱۹ تا ۲۵ تیر) و به منظور تشریح اقدامات و دستاورهای این مجموعه طی یک سال اخیر در محل این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: امروز سازمان تأمین اجتماعی با بیش از ١٨ نوع خدمت کلان در دو بخش اساسی بیمهای و درمانی خدمترسانی میکند.
وی افزود: حکمرانی این سازمان نیز براساس اسناد بالادستی و در قالب توانمندسازی انسانی جهت تحقق عدالت اجتماعی است.
موسوی به بیش از ۴۶ میلیون بیمهشده توسط این سازمان اشاره کرد و ادامه داد: یکی از این اسناد بالادستی، سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری بود که دشواریهای این حوزه و راهحلهای مواجهه با چالشها را مشخص و سیاستگذاری و تصمیمگیری را جهتدهی کرد.
وی افزود: در سال ١۴٠٠، یکی از چالشهای اساسی این سازمان ناپایداری منابع بود که در کنار استقراض بیرویه (١٠۶ همت) برابر با ۴.٢ بود.
وی تصریح کرد: بازنشستگیهای پیش از موعد نیز که به مفهوم خروج نیرو در حوزه کسبوکار بود، از دیگر چالشهای این صندوق بازنشستگی بهشمار میرفت. متناسب با تغییر و تحولات جمعیتی امید به زندگی به ٧۵ سال افزایش یافت و از برخی فرصتهای ارزنده هم بهدرستی استفاده نشد.
موسوی عدم اصلاحات ساختاری، پایین بودن نرخ بازدهی و افزایش هزینهها در برخی بخشهای مختلف مجموعه را از دیگر معضلات سازمان برشمرد و افزود: مداخلات غیرحرفهای در حوزه اقتصادی از جمله شستا و برخی از مداخلات سیاسی و انتصابات غیرمرتبط نیز در آغاز مدیریت جدید، از دشواریهای پیش روی مجموعه بود.
وی تأکید کرد: بر این اساس هشت هدف راهبردی جزو اولویتهای تأمین اجتماعی قرار گرفت و توسعه پوشش بیمهای برای آحاد جامعه مطابق با اصل ٢٩ قانون اساسی (که نقشی راهبردی در تأمین منابع مالی سازمان نیز ایفاء میکرد) در دستور کار سازمان قرار گرفت. امروز برخی از کشورها با هشت میلیون نفر جمعیت، ٢٠ درصد از آحاد جامعه را تحت پوشش قرار میدهند، اما خدمات سازمان تأمین اجتماعی در ایران به فرزندان و نوادگان و... نیز ارائه خواهد شد.
موسوی ادامه داد: از فرصتهای جمعیتی باید استفاده شود، اکنون نیز ۶ میلیون نفر جمعیت هدف تحت پوشش وجود دارد.
بالغ بر ١٧٠ هزار میلیارد تومان تعدیه بدهی انجام شد
وی افزود: در سال گذشته و ماقبل آن، سازمان تأمین اجتماعی با ١٠۶ هزار میلیارد تومان ابربدهکارترین مجموعه به سیستم بانکی کشور شناخته میشد، اما با تعامل مثبت سازمان با دولت سیزدهم و مجلس شورای اسلامی بالغ بر ١٧٠ هزار میلیارد تومان تعدیه بدهی انجام شد. شرکتهای زیانده از سازمان گرفته شد و شرکتهای موثر با بازدهی بالا در اختیار تأمین اجتماعی قرار گرفت.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی با بیان اینکه این مجموعه در آغاز مدیریت جدید، ٢۵ هزار میلیارد تومان تأمین سود تسهیلات گرفتهشده را نیز باید پرداخت میکرد، گفت: ایجاد ۴۶ همت افزایش سرمایه برای بانک رفاه نیز از اقدامات حائز اهمیت سازمان طی یکسال اخیر است.
وی با اشاره به توسعه کیفی و کمی خدمات، ادامه داد: اکنون در حوزه درمان روزانه یک میلیون و ٢٠٠ هزار خدمت درمانی ارائه میشود که ٢٨ درصد بهصورت مستقیم و ٧٢ درصد در قالب غیرمستقیم و خریدهای راهبردی است.
موسوی افزود: خدمات سرپایی در سال ١۴٠١، ١٨ درصد نسبت به سال ١۴٠٠ رشد داشته و خدمات درمانی بستری در این بازه زمانی با رشد ٩ درصدی روبهرو شده و روزانه ١۴ هزار خدمت بستری ارائه میشود، سازمان تأمین اجتماعی همچنین تمرکز بر بیماری دیابت و فشار خون را از دیگر اولویتهای بخش پیشگیری و درمان قرار داد و اکنون مراکز مربوط به این بیماریها از ۶ مورد به ١٨۵ مورد افزایش یافته است.
این مسئول با اشاره بودجه توسعه خدمات رفاهی و درمانی اضافه کرد: امسال این اعتبار ١١ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تعیین شد که در سال ١۴٠٠ و ١۴٠١ به ترتیب برابر با ۴هزار و ۵۰۰ همت و ٩هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است.
وی با بیان اینکه ٢١ پروژه درمانی هم در سال گذشته افتتاح شد، افزود: امسال نیز ٢٩ طرح درمانی به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی همچنین با اشاره به افتتاح بیمارستان هدایت در سال گذشته، در تهران ادامه داد: ٢٠٠ پروژه نیز اکنون در دست اجرا قرار داشته و ١۵ مرکز درمانی افتتاح شیفت و ۵ مورد ارتقای سطح انجام شده است.
سالانه ۴هزار میلیارد تومان هزینه درمان بیمه تکمیلی بازنشستگان است
موسوی تصریح کرد: در حال حاضر، سالانه ۴هزار میلیارد تومان نیز هزینه درمان بیمه تکمیلی جامعه بازنشستگان است. تسهیلات قرضالحسنه نیز برای این جمعیت از ١٢ میلیون تومان به ٢٠ میلیون تومان رسیده و سفرهای زیارتی رایگان برای بازنشستگان در قالب طرح کرامت رضوی هم آغاز شده و سال گذشته ۵۰ هزار نفر بهصورت رایگان جهت زیارت اعزام شدند.
وی در ادامه افزایش مدت زمان مرخصی زایمان از ۶ماه به ٩ماه وپرداخت ١۵ همت در حوزه بیمه بیکاری و اعمال بخشودگی جرائم بیمهای کارفرمایان را نیز از جمله طرحهای مهم سازمان عنوان و اظهار کرد: ١٠ همت از فرصت طرح بخشودگی جرایم بیمهای استفاده و ۴۶ قلم دارو نیز تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار گرفت. در طرح دارویار نیز سازمان در کنار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته و هفته گذشته نیز تمامی مطالبات داروخانهها تا پایان اردیبهشت ماه تسویه شد.
موسوی همچنین با اشاره به طرح بیمه زوجین نابارور ادامه داد: ۴٧ هزار و ۵۰۰ پرونده در این حوزه تاکنون رسیدگی و تأمین اجتماعی با رشد ١٢ درصدی پروندهها در این خصوص (از زمان اجرای طرح) مواجه شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ضمن اشاره به هوشمندسازی این سازمان، افزود: براساس این طرح، سالانه ١۶٠ میلیون مراجعه بهصورت غیرحضوری انجام میشود و سال گذشته بیش از ٧ میلیون مشاوره غیرحضوری ارائه شد.
به گفته وی در حال حاضر، ٩٧ درصد نسخهنویسیها نیز الکترونیکی و به صورت برخط است.
موسوی یادآور شد: طی یک سال اخیر، بیمههای پلتفرمی (سکویی) نیز پیگیری شده و مقابله با فساد و افزایش تولید و سود در اولویت قرار گرفت. بنابر انتظارات بیمه مشاغل پلتفرمی نیز از امسال آغاز خواهد شد و اکنون بیش از پنج میلیون شاغل (از جمله مشاغل پارهوقت) تحت پوشش بیمههای اجتماعی نیستند.
وی با اشاره به پوشش بیمهای ۴۰۰ قلم داروی جدید در طرح دارویار نیز افزود: اکنون ٣٠ درصد از داروی کشور توسط سازمان تأمین اجتماعی تولید میشود و ٧٠ درصد از مواد دارویی بهعهده این مجموعه است. از ۹۰ مورد پروژه جدید در سازمان نیز ۴۷ همت تحقق یافته و ۴۰۰ همت نیز به عنوان ظرفیت سرمایهگذاری در مجموعه اقتصادی شستا پیشبینی شده است.
به گفته وی، فروش تجمیعی در مجموعه اقتصادی شستا هم در سال ١۴٠٠، ١۶١ همت بوده و در سال ١۴٠١ به ٢٣٠ همت افزایش یافته است.
وی همچنین با اشاره به برنامه هفتم توسعه اظهار داشت: این برنامه باید بتواند چالشهای صندوقهای بازنشستگی کشور را مورد توجه قرار دهد. یکپارچگی نظام بیمهای - بازنشستگی نیز باید مطابق با وضعیت هر صندوق به طور جداگانه مورد بررسی قرار بگیرد و اجرایی شود.
موسوی در پاسخ به پرسشی مبنی بر بیمارستانها و مراکز درمانی فرسوده تامین اجتماعی نیز عنوان کرد: سازمان اجرای پروژههای جایگزینی را هم دنبال کرده و باید گفت، بیمارستان هدایت و فیاضبخش تهران، شریعی در اصفهان و یک مرکز درمانی در اهواز و مشهد نیز مشمول این طرح خواهند شد.
وی همچنین با تاکید بر حفظ و نگهداشت جامعه پزشکان و پرستاران افزود: تبدیل وضعیت پزشکان قراردادی سازمان تامین اجتماعی هم پیگیری میشود و اکنون نیز بیش از ۴۶ هزار نفر در مراکز درمانی ملکی تامین اجتماعی فعالیت میکنند؛ اصلاح نظام پرداخت پزشکان نیز تعریف شده و ضابطه اجرایی مربوطه طی هفتههای جاری ابلاغ خواهد شد.
به گفته وی، سال گذشته هم بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ نفر جذب نیرو صورت گرفته و امسال نیز به منظور تامین افت نیرو اقداماتی در این حوزه پیشبینی شده است.
وی یادآور شد: بر اساس طرح بیمه خانوار ایرانی هم ۱.۴ میلیون نفر بیمهشده جذب شده و در طرحهای بیمهای اعم از بیمه زنان خانهدار و بیمه دانشجویی نیز حدودا ۵۳ هزار دانشجو ثبتنام کردهاند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در پایان نیز از رونمایی تارنمای «تأمین نما» در راستای اصل شفافسازی خبر داد.
نظر شما