به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از فاکس نیوز، رابرت کندی جونیور پس از آنکه دولت جو بایدن به ارسال بمب های خوشه ای به اوکراین چراغ سبز نشان داد، در توئیتی از رئیس جمهوری خواست تا به تنش فزاینده با روسیه پایان دهد.
موافقت دولت بایدن با ارسال مهمات ممنوعه به اوکراین در حالی به طو رسمی اعلام شده است که جن ساکی سخنگوی پیشین کاخ سفید سال گذشته و در جریان جنگ اوکراین، استفاده روسیه از بمب های خوشه ای را جنایت جنگی اعلام کرده بود. اظهارات وی در خصوص استفاده روسیه از این بمب ها در حالی است که وی هیچ مدرکی دال بر استفاده مسکواز این مهمات ارائه نداد.
حال کندی که در ماه آوریل (فروردین) ورود خود را به رقابت های ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ اعلام کرد، در توئیتی جداگانه افزود: «بایدن در سال ۱۹۸۲ با بمب های خوشه ای مخالف بود، زمانی که با فروش آنها به اسرائیل مخالفت کرد. چه بر سر وجدانش آمده است؟»
این شبکه خبری در ادامه آورده است: بمب های موسوم به خوشه ای تسلیحاتی هستند که هنگام انفجار مواد منفجره کوچکتری را در منطقه وسیعی منتشر میکنند. استفاده از این بمب ها در بیش از ۱۰۰ کشور جهان ممنوع اعلام شده، زیرا این تسلیحات منجر به کشته و معلولیت غیرنظامیان می شوند. بمب های خوشه ای در بسیاری از موارد، بدون عمل بر روی زمین باقی می مانند و پس از گذشت سالها به طرز غیرمنتظره ای منفجر می شوند.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه ضمن اذعان به خطراتی که بمب خوشه ای برای غیرنظامیان در پی دارد، گفت چنانچه اوکراین از این تسلیحات استفاده نکند، تلفاتش در برابر روسیه بیشتر خواهد بود.
فاکس نیوز سپس با اشاره به مطلبی که روز جمعه در روزنامه واشنگتن پست منتشر شد و در آن به تاریخچه مخالفت بایدن به استفاده از بمب های خوشه ای پرداخته، این سوال را مطرح کرد که چگونه رئیس جمهوری در طول زمان موضع خود را تغییر داده است.
این رسانه می افزاید: تصمیم بایدن برای ارسال بمبهای خوشهای تنها به مخالفت حزب جمهوری خواه ختم نشده و بسیاری از دموکرات های مجلس نمایندگان از جمله بتی مککالم نماینده ایالت مین و باربارا لی نماینده کالیفرنیا نیز در این خصوص ابراز نگرانی کرد اند.
مک کالم دموکرات ارشد کمیته فرعی دفاع از تخصیص بودجه مجلس نمایندگان در بیانیهای تصمیم دولت بایدن برای ارسال بمبهای خوشه ای به اوکراین را غیرضروری و یک اشتباه وحشتناک توصیف کرد.
وی یادآور شد: آمریکا سالانه دهها میلیون دلار برای حذف مهمات خوشهای در لائوس بجا مانده از دوران جنگ ویتنام میپردازد.
لی نیز در توئیتی ضمن ابراز نگرانی از این تصمیم دول بایدن بمبهای خوشهای را تهدیدی چندین دهه ای برای غیرنظامیان دانست.
نظر شما