یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مالیات کارت‌های بازرگانی در فارس پرداخت نشده است

شیراز-ایرنا-مدیرکل امور مالیاتی فارس با بیان اینکه در بخش کارت‌های بازرگانی ۱۲۳ مورد با رقم یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مطالبه در حوزه پرداخت مالیات داریم، گفت: در بخش دلالان ارزی نیز ۷۵ مورد کشفیات داشته‌ایم و نظارت لازم بر این حوزه انجام می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد ابراهیمی یکشنبه در نشست مدیران پاسخگو با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ مورد تخلف در سامانه سوت زنی فرار مالیاتی ثبت شده است‌، اظهار کرد: هنوز مالیات ستانی در کشور معادل هزینه‌های جاری صورت نمی گیرد، لذا سامانه سوت زنی از جمله ابزاری است که فرد دارای اطلاعات می‌تواند بدون عدم مراجعه نسبت به دستیابی اطلاعات خود در حوزه مالیاتی اقدام کند.

وی ادامه داد: اگر از سامانه سوت‌زنی به صورت بهینه استفاده شود بسیاری از مباحث و مشکلات مالیاتی برطرف خواهد شد.

مدیرکل امور مالیاتی فارس بیان کرد: اقدامات لازم به منظور ساماندهی فرار مالیاتی پزشکان و وکلا صورت گرفته و بررسی‌ها براساس بانک‌های اطلاعاتی پزشکان در دست انجام است؛ با این وجود اطلاعات و گزارش هایی که از طریق مردم دریافت می‌کنیم قطعا سریعتر به نتیجه می‌رسد.

یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مالیات کارت‌های بازرگانی در فارس پرداخت نشده است

ابراهیمی گفت: برخی در مبحث مالیات با جوسازی به دنبال تأمین منافع خود هستند.

وی با بیان اینکه میزان فرار مالیاتی در استان مشخص نیست، افزود:در بخش پزشکی یک درصد از عوارض پرداختی به دانشگاه علوم پزشکی داده می‌شود و اگر همکاری زنجیروار صورت بگیرد فرار مالیاتی پزشکان به حداقل خواهد رسید؛ این در حالیست که طبق بانک اطلاعاتی، پزشکان جهش مالیاتی داشته‌اند.

مدیرکل امور مالیاتی فارس به تشکیل اداره فرار مالیاتی با ٢٠ پرسنل در استان اشاره کرد و یادآور شد: از این اداره تاکنون گزارش‌های خوبی در خصوص دانه درشت‌های اقتصادی که فرار مالیاتی دارند، دریافت کرده‌ایم.

ابراهیمی بیان کرد: فعالان اقتصادی به خوبی می‌دانند که گردش حسابشان به چه میزان است چراکه از سال ٩٩ بانک‌های اطلاعاتی در سازمان امور مالیاتی تکمیل و همه ارگان‌ها موظف شدند که اطلاعات خود را در سامانه ثبت و میزان مالیات آنها مشخص شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر افزایش بودجه مالیاتی سالانه ازطریق بانک‌های اطلاعاتی مشخص می‌شود و مالیات نیز براساس اطلاعات به دست آمده اخذ می‌شود.

مدیرکل امور مالیاتی فارس گفت: از کل مالیات‌هایی که از استان به خزانه ارسال می‌شود تنها کسوراتی کسر و مابقی به استان باز می‌گردد.

ابراهیمی افزود: در حوزه فرار مالیاتی تمام موارد زنجیره وار به هم ارتباط دارد و اگر کالایی به صورت قاچاق وارد شود به همان میزان هم فرار مالیاتی صورت می گیرد و اگر فاصله طبقاتی در این حوزه کاهش یابد در مقابل نیز میزان فرار مالیاتی کم خواهد شد.

وی در خصوص سهم شهرداری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده گفت: هزینه های شهری بسیار بالا است و در زمانیکه از سوی شهرداری برای اجرای یک پروژه هزینه کرد میلیاردی اعلام می‌شود تنها بخشی از هزینه های شهرداری توسط سازمان امور مالیاتی و مردم تأمین می شود اما به صرف عدم اطلاع‌رسانی کامل این حلقه مفقود مانده است و مبالغی که پرداخت می شود برای بسیاری از شهرداری‌ها و دهیاری قابل توجه است.

وی با بیان اینکه مالیات صرفا وجهی نیست که گرفته و پرداخت شود، بلکه منجر به تعادل طبقاتی می شود، گفت: در حال حاضر مالیات ستانی براساس قانون است و اگر مواردی وجود دارد که به کسی اجحاف می شود این شخص قطعا در روند اجرا و موارد قانونی بی اطلاع است.

مدیرکل امور مالیاتی فارس ضمن تشکر از فعالان اقتصادی در پرداخت بی سابقه مالیات ابرازی در خردادماه سال جاری، اظهار کرد: امسال وضعیت پرداخت مالیات ابرازی در استان بی‌سابقه بوده است. در هیچ مقطع زمانی به این میزان پرداخت مالیات نداشته‌ایم که مؤدی با مبالغ مالیاتی که به آن تعلق می گیرد پرداخت انجام دهد.

ابراهیمی بیان کرد: در سال گذشته میزان مالیات بخش ابرازی مشاغل ۷۰۳ میلیارد تومان بود و این میزان در سال جاری هم اکنون با رقم اولیه ثبت شده در سامانه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: جرایم مالیاتی در بخش ابرازی موثر نبوده است و هنوز بخشی از هزینه حقوق دولتی با مالیات تامین نمی‌شود.

مدیرکل امور مالیاتی فارس با اشاره به رشد اظهارنامه های مالیاتی، اظهارکرد: در اظهارنامه مالیاتی با رشد ۱۲۵ درصدی و در مبالغ مالیاتی با رشد ۱۵۷ درصدی مواجه بوده‌ایم.

ابراهیمی در رابطه با خلأ فرهنگی در خصوص پرداخت مالیات و فرار مالیاتی واحدهای اقتصادی بزرگ گفت: بودجه اطلاع رسانی برای حل مشکل خلأ فرهنگی بسیار کم و محدود است.

وی در خصوص مالیات طلا اظهار کرد: تا ١٣ دی ماه ١٤٠٠ میزان فاکتور صادر شده طلافروشان مشمول کسر ٩ درصدی مالیات می‌شد و از آن پس تاکنون چون طلا جزو کالای سرمایه‌ای تلقی شده، تنها دستمزد از طلای فروخته شده مشخص شد.

وی بیان کرد: مراکز قرآنی به استناد ماده ١٣٩ قانون مالیات‌های مالیاتی از پرداخت مالیات به شرط تسلیم اظهارنامه معاف هستند.

ابراهیمی در رابطه با برگزاری دوره‌های آموزشی برای متصدیان کافی نت‌ها گفت: متأسفانه آنگونه که باید هماهنگی و رغبت به حضور در این دوره‌ها از سوی متصدیان کافی‌نت‌ها صورت نگرفت اما از سال آینده کارشناسان مالیاتی به دلیل اطلاعات صحیحی که دارند در پر کردن اظهارنامه های مالیاتی به مردم و ادارات با استقرار در سازمان و مکان های مشخص به مردم و فعالان اقتصادی کمک خواهند کرد.

مدیرکل امور مالیاتی فارس افزود: مالیات و ارزش افزوده‌ای که در استان وصول می‌شود نسبت به سرانه جمعیت تقسیم می‌شود؛ در یک کشور پیشرفته هر شخصی پرداخت مالیات را منافع خود می‌داند چراکه مالیات تعادل طبقاتی ایجاد می‌کند، البته به شرطی که در نظام اقتصادی به خوبی اجرا شود؛ هم اکنون هم اخذ مالیات بر اساس قانون است.

ابراهیمی همچنین در خصوص بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی واحدهای صنفی اقتصادی گفت: اعتقاد دارم که برخی معافیت‌ها الزامی نیست اما قانون گذار به دنبال ایجاد رقابت سالم در بازار است و این احتمال وجود دارد که معافیت‌ها پلکانی حذف شود.

وی در رابطه با اعتراض برخی از افراد شاغل در صنف بیرون بر غذا، اظهارکرد: روند مباحث مالیاتی بسیار دقیق است و اینگونه نیست که سازمان به دنبال تعطیل شدن واحد صنفی، تولیدی و اقتصادی باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha