«سعید خیراندیش» روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر پنج مرکز خرید تضمینی گندم در کارخانه آردسازی سهند واقع در جاده هشترود – مراغه، کارخانه آردسازی سپید واقع در جاده علمدار، کارخانه آردسنبل واقع در اتوبان شهید درخشی، کارخانه آردسازی اطهر واقع در پنج کیلومتری جاده مراغه – بناب و شرکت تعاونی خداجو فعال است.
به گفته وی پیشبینی میشود حدود ۲۰ هزار تن گندم مازاد بر مصرف از کشاورزان شهرستان در سال زراعی جاری به صورت تضمینی خریداری شود و تاکنون نیز حدود یکهزار و ۲۰۰ تن محصول به این مراکز انتقال یافته است.
«خیراندیش» با بیان اینکه حدود ۲۶ هزار هکتار از مزارع شهرستان زیر پوشش طرح جهش تولید در دیمزارها قرار دارد، بیان کرد: با توجه به مناسب بودن قیمت تصویبی خرید تضمینی گندم، انتظار میرود کشاورزان گندم مازاد بر مصرف خود را به نزدیکترین مرکز خرید تحویل دهند.
مدیر جهاد کشاورزی مراغه همچنین به کشاورزان شهرستان توصیه کرد که با توجه به افزایش دمای هوا و گرمای شدید، از مزارع خود در مقابل آتشسوزیهای احتمالی محافظت کنند.
به گزارش ایرنا موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور به عنوان پشتیبان طرح جهش تولید در دیمزارها در مراغه استقرار دارد و انتظار میرود رفتهرفته بر سطح زیرکشت گندم دیم منطقه و از جمله مراغه در سالهای آینده اضافه شود.
به ویژه آنکه منابع آبی بخش کشاورزی منطقه رو به کاهش است و پژوهشگران این موسسه تاکید میکنند که استفاده از ارقام جدید و رعایت موارد به زراعی می توان به تولید پایدار در مزارع دیم منجر شود.
جداول خرید بذر گندم در سال زراعی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ بر پایه قیمت تضمینی گندم نان و دوروم به ترتیب ۱۵ هزار تومان و ۱۵هزار و ۳۰۰ تومان و بر مبنای افت مفید چهار درصد و افت غیرمفید یک درصد و ارزش بذری طبقات مختلف تنظیم شده است .
نظر شما