۱۹ تیر ۱۴۰۲، ۸:۰۶
کد خبر: 85165005
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

گپ و گفت‌هایی با تولیدکنندگان حاضر در نمایشگاه مُد و لباس شیراز

شیراز - ایرنا - طراحان و تولید کنندگان کالاهای عفاف و حجاب علاوه بر اینکه در خط جهاد اقتصادی ایستاده و ضمن ایجاد اشتغال به تامین نیاز مردم می‌پردازند، در صف نخست جبهه فرهنگی نیز جای می‌گیرند چرا که نگاهی به فروشگاه‌های پرشمار عرضه لباس‌ در سطح شهر، ضرورتِ ماندن آنها در بازار و ادامه حیاتشان را به روشنی نشان می‌دهد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، برخی بانوان در آشفته بازار امروز پوشاک بویژه برای بانوان، آنهایی که به دنبال خرید پوشاک هنجارمند و عفیفانه و ضمنا زیبا و متنوع هستند به زحمت می‌افتند چرا که غیر از یک پاساژ که بیشتر به عرضه چادر می‌پردازد مکانی برای اجتماع تولیدکنندگان اینگونه کالاها نیست.

اکنون نمایشگاه مد و لباس ایرانی اسلامی برای دومین بار در شیراز برگزار شده تا با حضور ۷۰ طراح وتولید کننده و استقرار یکصد رگال لباس، هر چند کوتاه مدت اما به نیازهای بانوان این شهر پاسخ دهد.

استقبال درخور بانوان شیرازی از این نمایشگاه نشان دهنده نیاز این شهر است؛ نیاز به در دسترس بودن کالای حجاب و پوشاک عفیفانه در تنوع قیمت، رنگ و مدل که امروز کمتر در پایتخت فرهنگ و هنر ایران یافت می‌شود.

چنانکه فریبا عظیمی از بانوان محجبه شیرازی پیش از ورود به سالن نمایشگاه به خبرنگار ایرنا گفت انتظارش از این نمایشگاه ۲ چیز است یکی یافتن کالاهای حجاب کاربردی و ساده برای استفاده در محیط‌های اجتماعی مختلف و دیگری مناسب بودن قیمت‌ها تا بتوان خرید کرد.

پاسخ مختصر و مفید همین بانوی شیرازی به عنوان یکی از اعضای جامعه هدف طراحان و تولید کنندگان پوشاک عفیفانه، نشان دهنده چالش‌هایی است که تولید اینگونه پوشاک در کشور با آن مواجه است.

تمرکز حدود ۷۰ طراح و تولید کننده پوشاک عفیفانه از سراسر کشور فرصتی شد تا در گفت‌وگوهایی با آنها چالش‌های تامین و توزیع این دسته لباس که می‌توان فرهنگی نامید را بررسی کنیم.

گپ و گفت‌هایی با تولیدکنندگان حاضر در نمایشگاه مُد و لباس شیراز

گرانی مواد اولیه و قیمت‌هایی که بالا می‌رود

یکی از مسائلی که گلایه‌مندی بانوان هنجارمند ایرانی واستان فارسی را به دنبال داشته و بسیاری از خریداران نمایشگاه مد و لباس ایرانی اسلامی شیراز نیز به آن اشاره می‌کردند قیمت کالاهای باکیفیت بود.

بسیاری از تولید کنندگانی که در نمایشگاه شیراز رگال داشتند نیز این امر را از مهمترین چالش‌های فروش کالاهای حجاب و عفاف مطرح می‌کردند.

چنانکه سید محمد حسین دانشمند تولید کننده قمی با ۲۹ سال سابقه فعالیت در طراحی، تولید و عرضه چادر گفت: چادر نه ۲ برابر بلکه سه تا پنج برابر بیش از مانتو پارچه می برد در حالی که تنها یک واحد کارحانه تولید پارچه چادر مشکی در داخل کشور وجود دارد که آن هم از تنوع بالایی برخوردار نیست.

به گفته او تولید کننده ناچار به واردات پارچه از خارج است و وارداتی بودن پارچه و متراژ مورد استفاده هزینه محصولات را بالا می‌برد و مصرف کننده را برای خرید اذیت می‌کند.

او از جانب مصرف کننده و تولید کننده‌های پوشاک عفیفانه پیشنهاد کرد که مسئولان و قانونگذاران با نگاهی فرهنگی به چادر و ملزومات حجاب نگاه کنند و هزینه گمرک پارچه‌های چادری را به عنوان یک کالای فرهنگی صفر کنند.

دانشمند اضافه کرد: علاوه بر این می‌توان برخی تخفیفات بیمه‌ای و معافیت‌های مالیاتی را برای طراحان و تولید کنندگان اینگونه کالاها وضع شود تا با پایین آمدن قیمت‌ها به قدرت خرید بانوان افزوده شود.

خانم میربابایی نیز که از تهران به شیراز آمده و تولیدات خود در انواع شلوارهایی منطبق با پوشش ایرانی اسلامی بانوان را در سالن وصال هتل هما عرضه کرده بود، به ایرنا گفت: مشکل نخست ما پارچه و مواد اولیه گران است طوری که اکنون پارچه‌های ایرانی نیز به دلیل تامین مواد اولیه خارجی گران شده و این گرانی بر روی پوشاک نهایی تولید شده منتق می‌شود.

او با بیان اینکه استقبال بانوان شیرازی تا کنون از غرفه او خوب بوده، اذعان کرد که دیگر مشکلات قابل حل است اما گرانی مواد اولیه سبب شده تا در اعلام قیمت محصولاتش به مشتریان احساس شرم کند. او معتقد است که راهکار کاهش این قیمت تسهیلگری دولت در تامین مواد اولیه کارحانه‌های پارچه بافی است تا قیمت از بالا کاهش یابد و ارزانتر به دست بانوان ایرانی برسد.

میرزا جان‌زاده نیز از نوسان قیمت‌ها برای تامین پارچه مورد نیاز مانتوعبایی‌های تولیدی خود یه عنوان یکی از چالش‌های فعالیت در این حوزه یاد کرد و با اشاره به وضعیت پوشش در جامعه، خواستار حمایت بیشتر دولت از این محصولات شد تا کالای حجاب با قیمتی مناسبتر به دست بانوان خواهان آن برسد.

رویدادهای عفاف و حجاب خوب اما کم است

طراحان، تولیدکنند گان و خریداران لباس ایرانی و اسلامی همگی بر ضرورت و نیاز برپایی نمایشگاه‌های مد و لباس عفیفانه اتفاق نظر دارند و از آن استقبال می‌کنند.

دانشمند تولیدکننده قمی چادر و عبا معتقد است که یکی از راهکارها برای بهبود بازار پوشاک عفیفانه برپایی همین رویدادها و نمایشگاه‌ها است اما حضور در این نمایشگاه‌ها برای طراحان هزینه‌هایی به دنبال دارد که مسئولان می‌توانند با یک هم فکری و هم‌افزایی و استفاده از فضاهای موجود آنها را به حداق برسانند تا نفع آن از طریق کاهش قیمت تمام شده به مصرف کننده نهایی برسد.

او با اشاره به هزینه‌های اسکان، رفت و آمد و حمل بار به استان‌های مختلف، نوصیه کرد: مسو.لان می‌توانند با همفکری فضاهای موجود خود را برای اسکان در اختیار غرفه‌داران بدهند تا هزینه آن بر دوش مردم نیفتد.

خانم سلطانی تولید کننده انواع شال و روسری که غرفه او پرفروش‌های نمایشگاه مد و لباس ایرانی اسلامی شیراز بود نیز در گفت‌وگو با ایرنا از کم بودن برپایی چنین رویدادهایی در شیراز گلایه کرد.

او گفت: این گونه رویدادها فرصتی است تا تولید کنندگان دور هم جمع شوند و خریداران با اتفاده از این تمرکز همه نیازهای خود راتامین کنند.

این تولیدکننده شیرازی ادامه داد: رویدادهای مد و لباس ایرانی اسلامی در شیراز کم برگزار می‌شود، در حالی که چنین رویدادهایی در تهران پر شمار است و و علاوه بر حمایت از فعالان این عرصه، به رقابتی شدن و کاهش قیمت به نفع مصرف کننده منجر می‌شود.

خانم سلطانی اضافه کرد: با اینکه در شیراز تولید و به صورت آنلاین عرضه می‌کنم اما برای حضور در چنین رویدادهایی دست کم ۲ ماهی یکبار به تهران سفر می‌کنم.

این کمبود از نظر مسئولان دولتی فارس دور نمانده و استاندار در بازدید از نخستین نمایشگاه مد و لباس عفیفانه شیراز در اسفند ماه گذشته مصوب کرد تا چنین نمایشگاههایی به صورت مداوم هر فصل یکبار درشیراز برپا شود.

گپ و گفت‌هایی با تولیدکنندگان حاضر در نمایشگاه مُد و لباس شیراز

نمایشگاه اثرگذار اما بازار دائمی پوشاک عفیفانه برای شیراز ضروری است

میرزا جان‌زاده بانوی طراح و تولیدکننده مانتوهای حجاب و عبایی است که از قائمشهر مازدران در این نمایشگاه حضور پیدا کرده است و آنطور که خودش گقت استقبال از تولیدات او بسیار خوب بوده و طرفدار اینگونه مانتوها امروز زیاد شده است.

او با بیان اینکه برپایی چنین رویدادهایی همراه با تبلیغات محیطی قوی لازم است، بیان کرد: با این همه نمایشگاه‌ها موقت است، هزینه‌هایی به دنبال دارد و بسیاری ازمردم به موقع از آن مطلع نمی‌شوند اما باید بازارهای عفاف و حجاب گسترش پیدا کند.

او با اشاره به استقبال خوب بانوان شیرازی از این نمایشگاه، اظهار کرد: به نظر می‌رسد وضعیت عرضه محصولات حجاب در این شهر چندان قوی نیست و باید تقویت شود.

او پیش بینی کرد که اگر بازایر دائمی شکل گیرد که طراحان و تولید کنندگان این عرصه در کنار یکدیگر فعالیت داشته باشند شرایط بهبود می‌یابد و میزان استقبال و فروش از این کالاهاخیلی بیشتر می‌شود.

غرفه خانوادگی حسین ناصری طراح، تولید کننده و عرضه کننده انواع شال و روری نیز از دیگر بحش‌های شلوع نمایشگاه بود.

این تولید کننده شیرازی هم بر ضرورت ایجاد فضایی دائمی برای عرضه همه نیازهای پوششی یک بانوی محجبه شیرازی تاکید کرد وی گفت: اگر مسئولان دست یاری بدهند خیلی کارها از او و گروهش بر می‌آید تا ضمن تا این نیازمندی حجم بالایی از اشتغالزایی نیز شکل گیرد.

ناصری آمادگی حود را برای تامین یکپارچه محصولات باکیفیت و فاخر حجاب در همکاری با دیگر تولید کنندگان اعلام کرد و گفت: هدفش کسب سود بیشتر نیست چرا که اکنون نیز درآمد رضایت بحشی دارد.

او معتقد است که بای یک بازارچه به این منظور احتصاص یابد تا در آن همه نیازهای حجاب بک بانوی شیرازی عرضه شود.

زینب زارعی تولید کننده انواع مقنعه‌ها و زیورآلات حجاب نیز با بیان اینکه به ادامه تولید در این عرصه علاقه شخصی دارد از مسئولان دولتی خواست تا در حمایت از تولید کنندگان این عرصه چنین فضایی را با قیمتی مناسب در اختیار بگذارند.

کمبود چنین فضایی در شیراز به شدت احساس می‌شود و ضرورت وجود آن نیز غیر قابل انکار است چرا که غیر از تامبن نیاز بانوان دارای پوشش ایرانی اسلامی، بسیاری از طراحان حاضر در نمایشگاه در میان خاطرات دوره کاری خود نمونه‌های بسیاری از بانوانی را دیده بودند که در بازدید از محصولات آنها روسری پوش و با حجاب شده است.

محمد فرخ‌زاده معاون امور زائران و گردشگری استاندار بوشهر در پایان بازدیدی که در روز افتتاحیه از این نمایشگاه داشت، در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا این حبر خوش را داد تا فضایی مناسب در بازار مشیر به عرضه پوشاک عفیفانه اختصاص داده شود و فرم‌های نام نویسی در میان علاقه‌مندان توزیع شود.

تسهیلگری در تامین مواد اولیه ارزان، برپایی رویدادهای پرشمار پوشاک عفیفانه و ایجاد بازارهای دائمی عرضه این محصولات می‌تواند تا اندازه معادله بازار پوشاک را به نفع لباس‌های ایرانی اسلامی تغییر دهد و دسترسی به آن را برای بانوان پاکدامن ایرانی آسان‌تر کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha