نمایشگاه‌ مد و لباس شیراز؛ بهبودی در دسترسی به پوشاک عفیفانه

شیراز- ایرنا- یکی از معضلاتی که بانوان مسلمان ایرانی در بیشتر شهرها با آن مواجهند، یافتن لباس‌های منطبق بر ارزش‌هایشان در بازاری است که به واقع از سوی برخی پوشاک نه چندان هنجارمند تسخیر شده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در بازارها، خیابان‌های تجاری مرکز شهر و پاساژهای شیراز که قدم می‌زنیم کمتر فروشگاه می‌بینیم که عرضه کننده پوشاک ایرانی و اسلامی البته در تنوعی قابل قبول باشد و این امر بویژه بانوانی که در پی یافتن پوششی عفیفانه هستند را دچار دردسر کرده است.

این چالش در بیشتر شهرهای ایران نیز وجود دارد و در گرمی بازار لباس‌های نامناسب و متضاد با فرهنگ ایرانی – اسلامی، جای عرضه پوشش عفیفانه و در فرم، رنگ و قیمت متنوع سخت خالی است.

این امر شورای فرهنگ عمومی و کارگروه ساماندهی مد و لباس را بر آن داشت تا با شعار ارایه پوشاک ارزان، عفیفانه و در دسترس برای بهبودی اوضاع تلاش کند؛ در این مسیر برپایی نمایشگاه‌های پوشاک عفیفانه یا مد و لباس ایرانی- اسلامی مورد تاکید قرار گرفت.

شیراز نیز در روزهای پایانی سال گذشته میزبان چنین نمایشگاهی بود؛ نمایشگاهی که برای نخستین بار به میزبانی هتل هما و با حضور نزدیک به ۱۰۰ برند (ویژند) مد و لباس اسلامی ششم، هفتم و هشتم اسفندماه برگزار شد و حضور پرفروغ بانوانی را به دنبال داشت که به دنبال یافتن لباس‌هایی منطبق بر ارزش‌ها و روحیه عفیفانه خود بودند.

بسیاری از غرفه‌هایی که به ویژه از تنوع قیمتی بهتری برخوردار بودند فروشی فراتر از تصور خود داشتند؛ این استقبال بالا اهمیت برپایی چنین رویدادهایی و البته فراتر از آن بهبود دسترسی به پوشاک متنوع و ارزش‌مدار را در پایتخت فرهنگ، هنر و تمدن ایران‌زمین و سومین حرم اهل بیت(ع) گوشزد کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس درباره این نمایشگاه مد و لباس گفت: شاید کمتر این فرصت پیش ‌آید که این تعداد برند در حوزه پوشاک گرد هم بیایند تا هم تولید کنندگان بتواند برای رونق کارشان از آن بهره ببرند و هم فضای فروشگاهی و خرید برای مردم فراهم شود.

حمید قانع همچنین این نوید را داد که طراحان و تولید کنندگان حاضر در این جشنواره مد و لباس، بتوانند با جامعه صنفی پوشاک شهر شیراز ارتباط گرفته و زمینه حضورشان و رگال‌های ثابت آنها را در این شهر فراهم شود.

محمدهادی ایمانیه استاندار فارس در بازدیدی که از نخستین نمایشگاه مد و لباس شیراز داشت با بیان اینکه چنین نمایشگاهی می‌تواند شروعی برای توسعه طراحی، تولید و توزیع پوشاک ایرانی و اسلامی در جهت تامین مطالبات بانوان باشد، مصوب کرد که نمایشگاه مد و لباس عفیفانه به صورت فصلی در شیراز برپا شود تا ضمن حمایت از طراحان، تولیدکنندگان و توزیع کنندگان پوشاک ایرانی و اسلامی زمینه دسترسی بانوان به چنین لباس‌هایی مهیا شود.

نمایشگاه‌ مد و لباس شیراز؛ بهبودی در دسترسی به پوشاک عفیفانه

گام دوم و تلاش برای رضایت همه قشرها و سلیقه‌ها

به دنبال این مصوبه اکنون و البته با گذر از فصل بهار و کمی با تاخیر ۸۰ ویژند کشوری طراحی و تولید لباس ایرانی و اسلامی در سالن وصال و لابی هتل هما مستقر شده‌اند تا از شنبه میزبان بازدیدکنندگان شیرازی باشند.

آنطور که معاون هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به خبرنگار ایرنا گفت: مطرح‌ترین فعالان تولید لباس عفیفانه در این نمایشگاه حاضر شده‌اند و به مدت سه روز از ساعت ۱۵ تا ۲۳ پذیرای بازدیدکنندگان هستند تا مردم شیراز بتوانند با استفاده از خنکای هوای عصر و شب بیشترین استفاده را از این فرصت داشته باشند.

به گفته سید رسول موسوی‌نژادیان همه طراحان حاضر از ارزیابی کارگروه ساماندهی مد و لباس شورای فرهنگ عمومی با موفقیت گذشته‌اند و تولیدات از نظر عفیفانه بودن و قیمت‎‌های ارایه شده دارای تاییدیه قطعی هستند.

او گفت: در نمایشگاه مد و لباس عفیفانه شیراز محصولات به صورت حضوری عرضه می‌شود اما در صورت تمام شدن محصولات یک تولید کننده و ایجاد هر مشکلی در تامین این موجودی، پس از ثبت نام حضوری، بلافاصله پس از برگشت این ویژندها به شهرشان پوشاک نام نویسی شده برای رسیدن به دست خریداران ارسال می‌شود.

موسویان‌نژادیان افزود: غرفه‌های عرضه کننده چادر در این نمایشگاه اقدام به راه اندازی "نذر حجاب" کرده اند تا امکان خرید آن با تخفیف‌های ویژه و قیمتی بسیار مناسب‌تر از بازار برای بانوان شیرازی مهیا شود.

به عقیده معاون هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، محصولاتی که شرکت کنندگان در این نمایشگاه برای عرضه به شیراز آورده‌اند از نظر تنوع در طرح، رنگ، دوخت و قیمت وضعیت بسیار خوبی دارد و افراد با هر سلیقه و به ویژه با برخورداری از هر سطح مالی می‌تواند لباس مورد نظر خود را بیابند و خریداری کنند.

رفع ضعف‌های نخستین نمایشگاه مد و لباس عفیفانه شیراز در گام دوم

هر چند برپایی نمایشگاه پوشاک اسفند ۱۴۰۱ شیراز اقدامی شایسته توجه بود و استقبال خوب بانوان با سلیقه‌های مختلف از آن چشمگیر بود و نمونه‌ای از همکاری دستگاه های مختلف همچون شهرداری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری و همراهی واطلاع‌رسانی رسانه‌ها بود، اما اشکالاتی نیز در نحوه چینش و ساختار آن وجود داشت که نمی‌توان ندیده گرفت.

موسویان‌نژادیان در این ارتباط گفت: برای رفع اشکالات نمایشگاه پیشین تلاش شده که می‌توان به اصلاح چینش غرفه‌ها، کم کردن تعداد راهروها و جانمایی مناسب‌تر اتاق‌های پرو اشاره کرد.

او اضافه کرد: اینبار غرفه‌هایی که محصولات پر مخاطب ارایه می‌کنند در لابی جانمایی شده‌اند و تعداد راهروهای هر سالن کمتر شده تا امکان بازدید از محصولات مهیاتر باشد، همچنین درهای ورودی جدا شده تا با کاهش تراکم امکان رفت و آمد آسان‌تر به ویژه برای بانوان فراهم باشد.

نمایشگاه‌ مد و لباس شیراز؛ بهبودی در دسترسی به پوشاک عفیفانه

خبری خوش برای طراحان استان فارسی پوشاک عفیفانه

در دوره گذشته نمایشگاه مد و لباس ایرانی - اسلامی نزدیک به یکصد طراح و تولیدکننده پوشاک عفیفانه حضور داشتند که به گفته مسئولان نزدیک به ۳۰ درصد آن را طراحان و تولیدکنندگان استان فارس تشکیل می‌دادند.

در این دوره در راستای پاسخگوی به نیاز مخاطبان ۸۰ طراح و تولیدکننده کشوری در نمایشگاه پوشاک عفیفانه شیراز حاضر شده‌اند اما چنانکه معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به خبرنگار ایرنا گفت: قرار است یک تا ۲ ماه آینده نمایشگاه مد و لباس ویژه فعالان استان برپا شود تا این تولیدکنندگان به طور ویژه مورد حمایت قرار گیرند.

سنت پسنیده نمایشگاه پوشاک عفیفانه که به همت مدیران استانی دولت سیزدهم در شیراز پایه‌گذاری شده، علاوه بر اینکه فرصتی برای تامین نیاز بانوان این کلانشهر به پوشش ارزش‌مدار و حمایت از طراحان این پوشاک است، می‌تواند به مثابه نیروی محرکه‌ای برای طراحی و عرضه دائمی چنین محصولاتی در سطح فروشگاه‎‌ها نیز باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha