۲۰ تیر ۱۴۰۲، ۳:۱۶
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85166020
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

واکنش آمریکا به عدم بهره برداری سیاسی پرونده صادرات گاز ایران به عراق

نیویورک – ایرنا- "متیو میلر" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به درخواست جریان سیاسی «ائتلاف چارچوب هماهنگی» عراق که خواستار عدم بهره برداری سیاسی واشنگتن از پرونده صادرات گاز ایران به عراق شده است، واکنش نشان داد.

جریان سیاسی «ائتلاف چارچوب هماهنگی» عراق که از دولت آمریکا خواست که برای جلوگیری از تبعات منفی بر شهروندان عراقی، از پرونده صادرات گاز ایران به عراق بهره برداری سیاسی نکند.

به گزارش ایرنا، متیو میلر (مت میلر) سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالی در این زمینه گفت: از سال ۲۰۱۸ تاکنون وزارت خارجه آمریکا چندین معافیت صادر کرده است که به عراق اجازه می دهد از ایران برق خریداری کند.

وی افزود: بدهی عراق به ایران در یک حساب بانکی با دسترسی محدود ذخیره می شود که ایران از آن برای خرید کالاهای غیر تحریمی مانند غذا و دارو استفاده می کند. در ماه مارس نوزدهمین معافیت صادر شد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال گفت: ما در موقعیتی نیستیم که تصمیم های آینده در خصوص این معافیت ها را توضیح دهیم.

میلر همچنین گفت: آمریکا از استقلال عراق در زمینه انرژی کاملا حمایت می کند و در حال همکاری با همکاران عراقی برای رسیدن این کشور به این هدف است. امروز عراق یک توافق انرژی با شرکت توتال به ارزش ۲۷ میلیارد دلار امضا کرد. ما معتقدیم این یک توافق مهم بود.

به گزارش ایرنا به نقل از رسانه‌های عراق، «ائتلاف چارچوب هماهنگی» عراق با صدور بیانیه‌ای و در واکنش به بحران برق در این کشور، از دولت «محمد شیاع السودانی» خواست تا با طرف آمریکایی برای آزادسازی پول‌های بلوکه شده در یک بانک عراقی که برای پرداخت بدهی به ایران بابت واردات گاز اختصاص یافته، گفت وگو کند تا از این پرونده، بهره برداری سیاسی نکند.

این جریان سیاسی عراق در بیانیه خود افزود: به دلیل مشکل تامین برق، کشور شاهد بحرانی است که با توجه به شرایط سخت اقلیمی و افزایش درجه حرارت، بر دوش شهروندان عراقی سنگینی می‌کند.

این بیانیه اضافه کرد: پس از پیگیری، بررسی و روشن شدن دلایل، ائتلاف چارچوب هماهنگی از دولت عراق می‌خواهد که از طریق وزارت خارجه با طرف آمریکایی تماس گرفته و او را در پرداخت فوری و بدون تاخیر بدهی‌های مالی ناشی از واردات گاز ایران همراه کند و از این پرونده برای جلوگیری از تبعات منفی آن بر شهروندان عراقی استفاده سیاسی نکند.

پیشتر «احمد موسی العبادی» سخنگوی وزارت برق عراق در این باره به شبکه روسیا الیوم گفته بود که «وزارت برق تمام بدهی‌های عراق به ایران را برای واردات گاز پرداخت کرده است».

وی گفته بود که این بدهی‌ها در یک صندوق اعتباری به بانک تجارت عراق پرداخت شده اما این بانک به دلیل تحریم‌های آمریکا در انتقال آن به دولت ایران با مشکل مواجه است.

عراق از یک مشکل بزرگ در تامین برق رنج می‌برد و برق در بسیاری از شهرهای عراق به ویژه در تابستان که دمای هوا به ۵۰ درجه می‌رسد، به طور شبه دائمی قطع می‌شود.

پیشتر اوایل اسفند ماه گذشته، وزیران نفت ایران و عراق درباره افزایش صادرات گاز ایران به عراق و پرداخت بدهی گاز این کشور به ایران مذاکره کرده بودند.

«جواد اوجی» وزیر نفت ایران در حاشیه نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) در دوحه با «احسان عبدالجبار» همتای عراقی خود دیدار و طرفین در این دیدار درباره گسترش همکاری دو کشور در بخش انرژی مذاکره کردند.

همچنین سخنگوی وزارت برق عراق اواسط اسفند ماه گذشته از سفر سه وزیر در راس سه هیات عراقی به تهران با هدف از سرگیری تزریق گاز و تامین شبکه انرژی عراق خبر داده بود.

«احمد موسی» در گفت وگوی تلویزیونی با اعلام این خبر تصریح کرد: گازرسانی همچنان پایین و وضعیت مفروض این است که ایران، روزانه بیش از ۴۵ میلیون متر مکعب گاز به عراق برساند و در حال حاضر (حدود یک ماه پیش) فقط ۸ میلیون متر مکعب گاز ایران به عراق می‌رسد. ما آمادگی افزودن ۸ هزار مگاوات برق به شبکه ملی را داریم به شرط اینکه سوخت لازم (گاز برای نیروگاه‌های تولید برق) برسد.

عراق، سالانه به ۳۴ هزار مگاوات برق نیاز دارد این در حالی است که هر سال یک هزار و ۵۰۰ مگاوات نیز به این احتیاج افزوده می‌شود. عراق امسال ۴ هزار مگاوات به ظرفیت تولید خود خواهد افزود. همچنین قراردادهایی برای تولید ۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات از طریق انرژی خورشیدی امضا کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha