به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی، علی ایرانمنش در مورد وفا؛ برگزیده چهارمین دوره جایزه مصطفی اظهار داشت: یکی از ویژگیهای مهم آقای وفا این است که در دو حوزه مختلف ریاضی و فیزیک کار کرده و در هر دو حوزه دستاوردهای زیاد و مهمی داشته است.
وی با تاکید بر شخصیت علمی و اشاره به ارتباط تنگاتنگ پروفسور وفا با مجامع علمی ایران ادامه داد: کامران وفا اولین بار در کنگره جهانی ریاضیدانان در برلین ۱۹۹۸ به عنوان یک چهره برتر ریاضی مطرح شد. این کنگره که هر چهار سال یک بار برگزار میشود، مهمترین رویداد ریاضی است و طی آن برندگان جایزه فیلدز به عنوان مهمترین جایزه ریاضی، معرفی میشوند.
ایرانمنش تصریح کرد: وی ارتباط خوبی با دانشگاههای ایران دارد و اخیرا در وبینارهای علمی دانشگاههایی مثل دانشگاه صنعتی شریف و انجمن ریاضی ایران شرکت و سخنرانی کرده است.
استاد دانشگاه تربیت مدرس در مورد شخصیت علمی پروفسور وفا اظهار داشت: وفا در دو حوزه ریاضی و فیزیک دانشمندی شناختهشده در سطح جهانی است؛ کارهای ماندگار نظری و تجربی در هر دو رشته انجام داده و در زمینههای درجه یک تحقیقات دنیا فعال بوده است.
وفا سرمدار نظریه کوانتوم در حوزه ریاضی است
وی ادامه داد: در زمینه ارجاعات، کامران وفا از دانشمندانی است که ارجاعات به مقالات و کتابهای وی بسیار بالا است و جزو کتب مرجع در تدریس در سطح جهانی است.
ایرانمنش گفت: وفا در حوزه ریاضی سردمدار نظریه کوانتوم است. نظریه کوانتوم مبنای ریاضی و فیزیک دارد و پروفسور وفا در هر دو حوزهی فیزیک نظری و تجربی و هم در حوزه ریاضی در بخش کوانتوم کاربردی کار میکند. وی بیش از حدود ۲۰۰ مقاله در زمینه کوانتوم، ۸۰ مقاله در زمینه هندسه جبری، بیش از ۴۲ مقاله در زمینه چندمتغیره مختلط و بیش از ۲۰ مقاله در زمینه هندسه دیفرانسیل در نشریات معتبر علمی دنیا منتشر کرده است.
استاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: این شخصیت علمی همچنین در مجله فیزک هستهای بیش از ۵۶ مقاله چاپ کرد و مقالات زیادی در زمینه انرژی فیزیک دارد.
وی در مورد اهمیت و نقش اهدای جوایزی مانند جایزه مصطفی نیز گفت: وقتی چنین جایزهای با ارزش نقدی زیاد مطرح و معرفی میشود، انگیزه زیادی به کسانی میدهد که ظرفیت ورود به حوزه های علمی را دارند.
ایرانمنش پیشنهاد داد برای پیشبرد و توسعه علوم پایه از جمله ریاضی و تشویق دانشمندان ایرانی در علوم پایه نیز ستادی برای دانشهای بنیادی تشکیل و جایزهای مشابه جایزه مصطفی به صورت خاص در این حوزه اهدا شود.
وی توضیح داد: تصمیمگیرندگان با تاسیس و اهدای این جایزه با مبلغ نقدی بالا در کنار جایزه مصطفی میتوانند انگیزه زیادی به دانشمندان و جوانان بدهند. منابع این جایزه نیز مانند جایزه مصطفی قابل تامین از وقف علمی و منابعی مشابه است تا کسانی هم که در ایران و در شرایط سخت کار میکنند، دستاوردها و زحماتشان دیده شود.
پنجمین آیین اعطای جایزه مصطفی روز دهم مهر ماه ۱۴۰۲ در اصفهان برگزار می شود. این نخستین بار است که جایزه مصطفی خارج از تهران برگزار می شود و اصفهان به عنوان یکی از مهمترین مراکز تمدن اسلامی، میزبان این جایزه خواهد بود.
نظر شما