به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روزنامه آمریکایی واشنگتن تایمز، این واکنش از سوی دو حزب، اصلاحیه قانون مجوز دفاع ملی (NDAA) و یکی از بیش از یکهزار و ۵۰۰ الحاقیهایست که از زمان تصویب آن در ماه گذشته توسط کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان به این لایحه اضافه شده است.
مت گیتس نماینده جمهوری خواه ایالت فلوریدا به دموکراتهای مجلس نمایندگان پیوسته است تا از ارسال بمبهای خوشهای آمریکا به اوکراین ممانعت بعمل آورد.
وی در شبکه اجتماعی اعلام کرد: این بمبهای خوشهای به جنگ اوکراین پایان نمیدهد و کشوری با ثباتتر ایجاد نمیکند.
وی در ادامه گفت که اگر برای جلوگیری از این تصمیم به صورت دو حزبی با یکدیگر همکاری نکنیم، کودکان قطع عضو شده و والدین خود را نیز از دست میدهند.
بر اساس این گزارش، ایلهان عمر نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا طرح دولت بایدن را محکوم کرد.
وی با بیان اینکه استفاده از این مهمات بر اساس قوانین بین المللی غیرقانونی است، افزود: بیش از ۱۰۰ کشور استفاده از آنها را تحت «هر شرایطی» ممنوع کردهاند.
کوری میلز نماینده جمهوریخواه ایالت فلوریدا نیز از این تصمیم دولت بایدن در شبکههای اجتماعی انتقاد کرد.
پیشتر گروهی از قانونگذاران ارشد دموکرات اعلام کردند که تصمیم جو بایدن برای ارسال بمبهای خوشهای مرگبار به اوکراین یک اشتباه بزرگ است.
قانونگذاران هشدار دادند که «بمبهای خوشهای به دلیل صدمات بی رویه از جمله آسیب گسترده به غیرنظامیان از سوی نزدیک به ۱۲۵ کشور عضو کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد بمبهای خوشهای ممنوع شده است».
کالین کال معاون امور سیاسی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) ۱۶ تیرماه در جمع خبرنگاران بسته جدید ۸۰۰ میلیون دلاری کمک امنیتی آمریکا به اوکراین را اعلام کرد که مهمات توپخانهای بیشتر و بمبهای خوشهای را شامل میشود.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به مناسبت پانصدمین روز جنگ اوکراین اعلام کرد که کشورش بمبهای خوشهای به کییف ارسال میکند. وی با بیان اینکه «تا هر زمانی طول بکشد، در کنار اوکراین خواهیم ایستاد«، مدعی شد: دولت روسیه تنها مانع صلح عادلانه و پایدار در اوکراین است.
بلینکن که در اجلاس سران ناتو در لیتوانی حضور دارد، در مصاحبه با شبکه ام اس ان بی سی اذعان کرد که ذخایر بمبهای خوشهای اوکراین «رو به اتمام» است.
وی از تصمیم بایدن برای ارسال بمبهای خوشهای به اوکراین دفاع و ادعا کرد که اوکراین بدون این تسلیحات «بی دفاع» میشد.
سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه روز گذشته گفت: ارسال بمبهای خوشهای توسط آمریکاییها به کییف، درگیری در اوکراین را طولانیتر میکند.
در گرماگرم بحث بر سر تصمیم دولت جو بایدن برای ارسال مهمات خوشهای به اوکراین، رئیسجمهوری آمریکا روز یکشنبه در مصاحبهای از کمبود گلوله های ۱۵۵ میلی متری در ایالاتمتحده پرده برداشت؛ موضوعی که واکنشهای منفی بسیاری در پی داشته و سوالاتی در مورد چرایی افشای اسرار نظامی در مصاحبه زنده مطرح کردهاست.
نظر شما