سیدمهدی موسوی موحد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون در استان اصفهان بیشتر از میراث فرهنگی و بناهای تاریخی بهمنظور تقویت و توسعه بخش گردشگری استفاده شده اما از ظرفیت میراث صنعتی غفلت شده است.
وی با اشاره به اینکه کارخانهها و واحدهای تولیدی و کارگاهی تاریخی در برخی از شهرستان های استان اصفهان وجود دارد، اظهار داشت: برخی از این واحدها مانند کارخانه ریسباف اصفهان به ثبت ملی رسیده است و می توان از ظرفیت آنها برای گردشگری استفاده کرد.
موسوی موحد با بیان اینکه الگوهای مختلفی از گردشگری صنعتی در دنیا وجود دارد، اضافه کرد: علاوه بر این می توان از ظرفیت صنایع و کارخانه های مدرن و جدید که دارای جذابیت های ویژه ای هستند نیز در گردشگری صنعتی بهره گرفت.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت صنایع بزرگ برای توسعه صنعت گردشگری، خاطرنشان کرد: در برخی از واحدهای صنعتی می توان موزه ایجاد کرد و در برخی دیگر امکان بازدید از فرایند تولید برای گردشگران فراهم شود.
موسوی موحد با اشاره به ظرفیتهای اصفهان در این زمینه به دلیل برخورداری از واحدهای تولیدی و صنعتی متعدد و زیاد، ادامه داد: موضوع کار برخی واحدها مانند کارخانه شکلات سازی یا تولید گز میتواند برای گردشگران جذاب باشد و از این طریق اقدام به تعریف گردشگری صنعتی و جذب گردشگر کرد.
وی با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی اصفهان در حال رایزنی و مکاتبه با صنایع بزرگ این استان برای توسعه گردشگری صنعتی است، تصریح کرد: میتوان با اطلاع رسانی و فرهنگسازی ذائقه مردم را به سمت این نوع از گردشگری نیز سوق داد.
موسوی موحد با تاکید بر لزوم تعریف و ایجاد مسیرها و مکانهای جدید برای گردشگری از جمله در زمینه گردشگری صنعتی، اظهار داشت: برای این کار باید از همه ظرفیتهای موجود استفاده کرد و علاوه بر اماکن قدیمی و تاریخی از مکان ها و واحدهای جدید نیز بهره گرفت زیرا صرف تاریخی بودن یک مکان، معیار جذب گردشگر نیست.
وی با اشاره به اینکه کارخانه ریسباف اصفهان پس از فراز و نشیب های بسیار سرانجام تعیین تکلیف شد و قرار است به موزه ملی اصفهان تبدیل شود، خاطرنشان کرد: پارسال نیز بخشهایی از کارخانه شماره یک ریسندگی و بافندگی شهرستان کاشان در فهرست اثرهای ملی به ثبت رسید.
موسوی موحد درباره مجموعه سیلوی اصفهان نیز توضیح داد: سیلوی شهید خرازی اصفهان در فهرست میراث فرهنگی به ثبت ملی رسیده و نمادی از میراث صنعتی اصفهان در دوران معاصر است.
وی با اشاره به وسعت این مجموعه افزود: از این مجموعه می توان بهرهبرداریهای اداری، فرهنگی و گردشگری کرد اما با توجه به اینکه به ثبت ملی رسیده انجام هر گونه عملیات در عرصه آن باید با هماهنگی میراث فرهنگی باشد.
گردشگری صنعتی (Industrial tourism) گونه ای از گردشگری است که در آن مقصد مورد نظر شامل مکانهای صنعتی است و امروز متقاضیان بسیاری در بازدید از مجموعه های میراث صنعتی و صنایع مدرن دارد.
اصفهان با بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت و بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ، صنعتیترین استان کشور بهشمار میآید.
نظر شما