امیرمهدی علوی تحلیلگر مسائل بین الملل در گفت و گو با ایرنا درباره ویژگیهای شخصیتی جوبایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا عنوان کرد: در بررسی سطح تحلیل چهرههای طراز اول در حوزه سیاست بین الملل، یکی از مقوله های مهم به ویژگی های شخصی آنها بازمیگردد. اینکه این افراد چگونه در جمع حاضر می شوند، با چه تکنیک هایی سخنوری می کنند، زبان بدنشان چه پیامی را ارائه می دهد، چقدر بر آنچه میگویند مسلط هستند و اساسا نگرش افکار عمومی نسبت به کاریزمای آنها چه روایتی را ارائه می دهد. به صورتیکه، اساسا رشته روانشناسی سیاسی به بررسی دلیل نگرش آنان به مسائل سیاسی و ریشه تصمیم گیریها در حوزه مسائل روانشناسی می پردازد.
وی ادامه داد:اهمیت ایماژ چهره های برجسته سیاسی به جایی می رسد که به باور بسیاری از تحلیلگران، بخش مهمی از نفوذ آنها در مسیر مشروعیت بخشی به سیاست گذاریهای شان به همین تصویری است که جامعه از آنها متصور است. شاید به همین دلیل است که رابرت دال، دایره شمولیت را ابتدا در شخصیت رهبران سیاسی بازنمایی می کند و سایر مولفه های مشروعیت را در مراحل بعدی قرار می دهد.
علوی خاطرنشان کرد:آنچه رسانه های گروهی از بهمن ۹۹ و آغاز تصدی امور ریاست جمهوری ایالات متحده توسط بایدن در بایگانی ثبت کردند، چهره یک سیاستمدار حواس پرت، فراموشکار و مملو از اشتباهات عجیب و غیرمنتظره است.
وی ادامه داد:اظهار نظر اخیر بایدن درباره پوتین و اینکه گفت پوتین جنگ در عراق را باخته است، نه نخستین و نه واپسین کنش های لطفی همراه با اشتباهات فاحش او بود و چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا تصویری سست و بی ثبات را از ساکن امروز اتاق بیضی شکل کاخ سفید برساخته است.
علوی تصریح کرد: ناگفته پیداست ثبت تصویری شکننده از یک رهبر سیاسی چقدر در حوزه سیاست های خارجی و حتی داخلی می تواند شکست و تزلزل حاصل کند. جو بایدن که با ۸۰ سال سن مسن ترین رئیس جمهور تاریخ آمریکا است بارها از سوی جمهوریخواهان متهم به نداشتن تیزبینی لازم برای انجام وظایف خود به عنوان رئیس جمهور آمریکا شده و در آخرین نظرسنجی ها هم رشد منفی روایت از سر درون موارد مربوط به او دارد.
نظر شما