به گزارش خبرنگار ایرنا، در این جشنواره که در هوای سرد و مه آلود ییلاقات خلخال برگزار شد، برنامههای متنوعی از جمله موسیقی محلی و سنتی، رقص کردی، بازیهای بومی، محلی، مسابقه پشم چینی گوسفندان اجرا و دستاندرکاران برگزاری و برترینهای جشنواره تجلیل شد.
همچنین در جشنواره امروز عشایر کرد زبان شهرستان خلخال و با هدف معرفی قابلیتها و توانمندیهای عشایر در بخش تولیدات ۳۰ غرفه عرضه تولیدات و محصولات عشایر از جمله غرفه صنایع دستی، فرش، گلیم جاجیم، گیاهان دارویی و خشکبار بستهبندی شده توسط زنان عشایر در معرض دید و فروش گذاشته شد.
در جشنواره عشایر کرد زبان خلخال بانوان عشایر شاطرانلوی خلخال با پخت وعرضه غذاها و آش محلی توجه میهمانان جشنواره را به خود جلب کردند.
در مراسم افتتاحیه این جشنواره که با حضور میهمانانی از استان اردبیل و میهن اسلامی ایران برگزار شد، مدیر کل امور عشایری استان اردبیل گفت: عشایر استان اردبیل سالانه با تولیدات دامی، لبنی، کشاورزی و باغی خود بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال به اقتصاد استان اردبیل پول تزریق میکنند.
حاتم طهماس پور اضافه کرد: سومین جشنواره عشایر خلخال با وجود اینکه امکانات موجود در جنوب استان نسبت به شمال و مرکز پایینتر است ولی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بود.
وی گفت: برنامههای این جشنواره با کیفیت و کمیت بسیار مطلوبی برگزار شد و عده زیادی از بازدیدکنندگان در کنار استفاده از هوای خنک و دلچسب تابستانی منطقه از برنامههای بسیار شاد و متنوع آن لذت بردند.
نماینده مردم شهرستانهای خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جشنواره اظهار کرد: جشنواره عشایر کرد زبان خلخال با هدف معرفی قابلیتها و ظرفیتهای عشایر منطقه به نحو مطلوبی برگزار شد و جا داشت که مدیران اجرایی استان با حضور در این جشنواره با توانمندیهای عشایر منطقه از نزدیک آشنا شوند.
سید غنی نظری اضافه کرد: مسائل و مشکلات طرح شده توسط عشایر این منطقه درباره مراتع همجوار با استان گیلان به نحو شایسته و با تلاش برای حل مشکل اختلاف مراتع عشایر خلخال و گیلان در تهران طرح و برای رفع دایمی مشکل در مرکز کشور اقدام خواهد شد.
سید جواد یحیی زاده فرماندار خلخال نیز در این جشنواره گفت: عشایر خلخال سالانه بیش از ۵ هزار میلیارد ریال به چرخه اقتصاد شهرستان پول تزریق میکنند.
در مراسم اختتامیه این جشنواره از مریم رجبی بانوی نمونه عشایر کشور و از عشایر ایل شاطرانلوی خلخال و همچنین از خانوادههای معظم شهدا، برندگان مسابقات برگزار شده از جمله مسابقه پشم چینی گوسفندان تجلیل شد.
همچنین در پایان به قید قرعه از تعدادی از شرکت کنندگان این جشنواره با اهدای جوایزی تجلیل شد.
عشایر خلخال با هزار خانوار و ۶ هزار نفر جمعیت در ۳۵ قشلاق و ۵۲ ییلاق سکونت دارند.
نظر شما