محبوب حیدری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر اظهار کرد: مجموع ثبتنام کنندگان طرح نهضت ملی مسکن استان اردبیل به ۱۱۶ هزار و ۳۹۳ نفر رسیده که از این تعداد ۱۷ هزار و ۶۹۸ متقاضی آورده بالای ۸۰ میلیون تومان و ۲۷ هزار و ۹۳۵ متقاضی هم آورده بالای ۴۰ میلیون تومان را واریز کردند.
وی افزود: به متقاضیانی که مابقی مبلغ آورده ۸۰ میلیون تومان را واریز نکردهاند تا پایان تیرماه مهلت داده شده تا به تکمیل پرونده خود اقدام کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل ادامه داد: در ۱۰ شهر این استان، اجرای فونداسیون در چهار هزار و ۵۰۶ واحد به اتمام رسیده و در ۶ شهرستان دیگر نیز عملیات اسکلت و سقف ۲ هزار و ۳۷۸ واحد تکمیل شده است.
حیدری با اشاره به روند عملیات اجرایی طرح نهضت ملی مسکن در استان گفت: روند عملیات اجرایی نهضت ملی مسکن در این استان مطلوب بوده و تا پایان تیرماه ۳۶۰ واحد مسکن در اردبیل به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: سال گذشته ۱۸۰ واحد مسکن ملی در اردبیل به بهرهبرداری رسید و پیشبینی میشود تا پایان امسال در مجموع ۶۰۰ واحد مسکن در نقاط مختلف استان به بهرهبرداری برسد.
در۱۰ شهر استان اردبیل، اجرای فونداسیون در چهار هزار و ۵۰۶ واحد به اتمام رسیده و در ۶ شهرستان دیگر نیز عملیات اسکلت و سقف ۲ هزار و ۳۷۸ واحد تکمیل شده است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان اردبیل اظهار کرد: واریز مبالغ اولیه مرحله اول و دوم آورده نقدی متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن شهر اردبیل بهصورت یکجا بلامانع است و متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن اگر قصد خانهدار شدن در سریعترین زمان را دارند، باید آورده خود را بهموقع پرداخت کنند.
حیدری با بیان اینکه امتیاز مبالغ واریزی با تقدم زمان، ملاک عمل و در اولویت تخصیص قرار میگیرد، افزود: به دلیل تاخیر در واریز وجوه اسم افراد از لیست متقاضیان نهضت ملی مسکن حذف نمیشود بلکه تلاش بر این است تا متقاضیان به پرداخت مبلغ مورد نظر ترغیب شوند و قطعا بر اساس این پرداختیها اولویت انتخاب با متقاضیان پرداخت وجه خواهد بود.
همکاری بانکهای عامل در ساخت مسکن ضعیف است
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه همکاری بانکهای عامل با متقاضیان مسکن گفت: در بحث همراهی بانکهای عامل بجز بانک مسکن بقیه بسیار ضعیف عمل کردند به طوری که در ۱۱ هزار واحد خود مالکی که زمین، آب، برق و گاز آماده است، بانکها همکاری نمیکنند به طوری که از ۱۱ هزار واحد تنها به ۱۵۰ یا نهایت ۲۰۰واحد تسهیلات پرداخت شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این۲۷ هزار واحد حمایتی تا امروز ۶ هزار واحد تسهیلات دادند و در این شرایط واقعا انتظار داریم بانکهای استان همکاری کنند و اگر بانکها حمایت نکنند قطعا پروژهها آسیب میبینند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل در ادامه با بیان اینکه از بابت زمین ریالی از مردم پول دریافت نمیشود، خاطرنشان کرد: بهترین زمینها به این طرح اختصاص یافته است و ارزش این زمینها واقعا بالاست و این زمینها به صورت ۹۹ ساله در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
از تکنولوژی نوین در ساخت واحدها استفاده میکنیم
وی افزود: قیمت زمین باید یک سوم قیمت ساخت باشد. بنابراین اگر قیمت ساخت ۹ میلیون تومان است قیمت زمین باید ۳ میلیون تومان باشد. با وجود اینکه اغلب استانها با چالش محدودیت زمین مواجه هستند سعی بر این بوده زمینهای با ارزش در اختیار این طرحها قرار بگیرد و وقتی این طرحها اجرا شود خواهید دید قابل مقایسه با طرحهای قبلی نیست.
حیدری با بیان اینکه برای ساخت این واحدها از ظرفیت تمام پیمانکاران ، انبوهسازان و نهادهایی مثل بنیاد مسکن ستاد اجرایی امام استفاده میکنیم، در خصوص استفاده از تکنولوژی نوین ساخت مسکن در استان هم گفت: برای ساخت مجموعههای ۳۰۰ تا ۵۰۰ واحدی استفاده از تونل قالبی توجیه ندارد ، وقتی تعداد به بیش از ۲ هزار واحد میرسد استفاده از این تکنولوژی توجیهپذیر است. الان در مشگینشهر از این تکنولوژی قالب تونلی استفاده میشود. در اردبیل هم ۶ هزار واحد با قالب تونلی اجرا میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل در خصوص تسهیلات مسکن هم خاطرنشان کرد: سود این تسهیلات از ۱۸ درصد به ۲۳ درصد افزایش یافته بود که باز هم به ۱۸ درصد کاهش یافت ، علاوه بر این مبلغ تسهیلات هم از ۳۵۰ میلیون تومان به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است ، ضمن اینکه ۲۵ درصد هم به روشهای صنعتیسازی وام تسهیلات داده میشود.
بر اساس توان متقاضیان متراژهای مختلف مسکونی اجرا میشود
وی با بیان اینکه واحدهای در دست اجرا در چهار نوع پلان ۶۵ متری ۷۵ متری، ۸۵ متری و ۹۰ متری اجرا میشود، گفت: قبلا اغلب واحدها ۹۰ متری و یا بیشتر بود اما با توجه به افزایش هزینهها، واحدهای کوچکتر هم در دستور کار قرار گرفت تا متقاضیان بر اساس توانی که دارند بتواند در این طرح مشارکت کرده و صاحب خانه شوند.
حیدری در پاسخ به این سوال که قیمت تمام شده واحدهای مسکونی چقدر است، ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی هنوز آخرین برآورد قیمت تمام شده واحدهای مسکونی را اعلام نکرده است و قراردادها با قیمتهای ۲ سال قبل منعقد میشود و لازم است این قیمتها بازنگری شده و بروز رسانی شود.
وزارت راه و شهرسازی هنوز آخرین برآورد قیمت تمام شده واحدهای مسکونی را اعلام نکرده است و قراردادها با قیمتهای ۲ سال قبل منعقد می شود و لازم این این قیمتها بازنگری شده و بروز رسانی شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل در خصوص نیاز به مسکن در استان هم گفت: تقریبا بر اساس آخرین رقمی که داریم ۶۳ هزار واحد نیاز استان است که این تعداد از چند سامانه استخراج شده است. اگر این واحدها تامین شود قطعا بالای ۹۰ درصد نیاز استان پوشش داده می شود.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص واحدهای خالی نیز تصربح کرد: از ماه گذشته تکلیف شده است که واحد خالی شناسایی شود. هر چند در این زمینه آمار دقیقی وجود ندارد اما در مقایسه با سایر کلانشهرها آمار واحدهای خالی در اردبیل کمتر است.
به گزارش ایرنا، طرح نهضت ملی مسکن، از سوی دولت و با هدف خانهدار کردن اقشار جامعه در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته و هدف نهایی آن ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال آینده در کشور است.
بر اساس این گزارش ، سقف تسهیلات مسکن براساس مناطق مختلف شهری و روستایی اعلام شده و قرار بر این است که تسهیلات این طرح بر اساس قیمت تمام شده مسکن در مناطق مختلف تعیین شود.
سقف وام نهضت ملی مسکن در اردبیل سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و در شهرستانهای استان سه میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
نظر شما