خون بندناف ۳۰ نوزاد استان مرکزی ذخیره‌سازی شد

اراک - ایرنا - رییس مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت: خون بندناف ۳۰ نوزاد این استان امسال با هدف استفاده در شرایط خاص ذخیره‌سازی شد.

«مریم جنابی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: خانواده‌های علاقمند به ذخیره‌سازی خون بندناف باید، اوایل ماه هشتم بارداری برای انعقاد قرارداد به سامانه ثبت نام، مراجعه کنند.

وی بیان کرد: هزینه عقد قرارداد اولیه ۸۰ میلیون ریال و هزینه نگهداری سالیانه چهار میلیون ریال نیز در نظر گرفته شده است.

رییس مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت: خون بندناف در مرکز بن‌یاخته رویان تهران تا بیش از ۲۰ سال نگهداری می‌شود.

جنابی افزود: ذخیره سلول‌های بنیادی خون بندناف استان مرکزی از سال ۱۳۸۹ کلید خورده و هر سال شمار بیشتری از مردم اقدام به این کار می‌کنند.

وی بیان کرد: از سلول‌های بنیادی خون بندناف برای درمان بیماری‌های سخت درمان استفاده می‌شود اما کار تحقیقاتی برای استفاده از این ظرفیت در درمان بیماری‌هایی همچون آلزایمر، پارکینسون و دیابت در حال انجام است.

رییس مرکز فوق تخصصی و درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت: زنان باردار در سی و ششمین هفته حاملگی مشاوره شده و با انجام آزمایش‌های مورد نیاز قرارداد استفاده از خون بندناف با آنان بسته می‌شود.

جنابی افزود: انجام ندادن هرگونه تتو، خالکوبی و نداشتن بیماری خاص از جمله شرایط فیزیکی برای انعقاد قرارداد با زوج‌های متقاضی برای استفاده از خون بندناف است.

وی اظهار کرد: کارشناس خونگیری با انعقاد قرارداد هماهنگی لازم با متقاضی را انجام می‌دهد و فلاکس مخصوص در اختیار مادر باردار گذاشته شده تا در هنگام زایمان خون بندناف در فلاکس ذخیره شود.

رییس مرکز فوق تخصصی و درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی توضیح داد: هنگام درد زایمان و انتقال زن باردار به مرکز درمانی، متقاضی کارشناس خونگیری را مطلع و در اتاق زایمان کارشناس خونگیری خون بندناف نوزاد را که ۱۰۰ تا ۲۵۰ سی‌سی است به کیسه منتقل و در داخل فلاکس مخصوص با برچسب مشخصات مهر و موم می‌کند.

جنابی یادآور شد: این نمونه‌ها در صورت ابتلا به بیماری سخت درمان مورد استفاده قرار می‌گیرند و خواهر و برادرهای این نوزاد هم درصورتی که نوع خون آنان با نوزاد سازگار باشد از آن بهره‌مند می‌شوند.

کار ساخت و تجهیز مرکز فوق تخصصی درمانی و تحقیقاتی ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی از سال ۸۹ آغاز شده و اکنون این مرکز به متقاضیان درمانی از استان های قم، لرستان و خوزستان خدمات ارایه می‌دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha