۲۴ تیر ۱۴۰۲، ۱۴:۰۸
کد خبرنگار: 1336
کد خبر: 85170444
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

انتقاد پکن از راهبرد برلین در مناسبات با چین

۲۴ تیر ۱۴۰۲، ۱۴:۰۸
کد خبر: 85170444
انتقاد پکن از راهبرد برلین در مناسبات با چین

تهران- ایرنا- وزارت خارجه چین در واکنش به ارائه راهبردهای آینده آلمان در قبال این کشور آن را «سیاسی‌سازی» خواند. صدراعظم آلمان پیش از آن پکن را «شریک و رقیب» برلین توصیف کرده بود.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از گلوبال تایمز، تحلیلگران و صاحبان صنعت بر این باورند برای توسعه همکاری میان دو کشور تمام موانع باید برطرف شود و روابط دو کشور در حال حاضر در وضعیت برد-برد قرار دارد.

در عین حال، وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه هم‌زمان تاکید کرد که "موارد مشترک بین دو کشور بیشتر از تفاوت‌ها" بین آنها است. او افزود که در زمینه مناسبات چین و آلمان "میزان همکاری بسیار بیشتر از رقابت است و هر دو طرف بیشتر شریک هستند تا رقیب".

به گفته وزارت خارجه چین دولت آلمان با اتخاذ این استراتژی به "طور مصنوعی باعث ایجاد خطرات و مرزسازی با ارزش‌ها و ایدئولوژی‌ها" خواهد شد.

آلمان همچنین روز پنجشنبه (22 تیرماه) در یک راهبرد جدید در مناسبات با چین، این کشور به عنوان یک "شریک، رقیب و رقیب ساختاری" توصیف کرد.

اولاف شولز، صدراعظم آلمان نیز هفته گذشته در توییتی نوشته است: "هدف ما جدایی نیست. اما می خواهیم میزان وابستگی های حیاتی دو کشور را در آینده نزدیک کاهش دهیم.

وزارت امور خارجه چین در واکنش به این اقدام آلمان گفته است ترسیم خطوط مبتنی بر ارزش‌ها و ایدئولوژی‌ها و دفاع از رقابت میان نظام‌ها، منافع و ارزش‌ها برخلاف روند کنونی جهانی است و تنها به تشدید اختلافات در جامعه جهانی خواهد انجامید.

وانگ ونبین روز جمعه (23 تیرماه) در یک کنفرانس مطبوعاتی خاطرنشان کرد: در شرایط پیچیده و متزلزل کنونی بین‌المللی، امیدواریم آلمان به توسعه همکاری با چین به شکلی جامع و عینی نگاه کند، سیاست‌های منطقی و عمل‌گرایانه را در قبال چین تدوین کند، با این کشور برای برای مقابله با چالش‌های جهانی همکاری کند و به ایجاد ثبات، صلح و توسعه جهانی کمک کند.

انتقاد پکن از راهبرد برلین در مناسبات با چین

به گفته یکی از کارکنان یک شرکت سرمایه‌گذاری آلمانی در چین که می خواست نامش فاش نشود، از زمانیکه برلین نگرش خود را نسبت به پکن تغییر داد، باید برای بدترین شرایط آماده بود.

این کارمند که نخواست نامش فاش شود، گفت: "ریسک زدایی کلمه ای متفاوت از جداسازی به نظر می رسد. اما من فکر می کنم در عمل تعریف آن سخت است. و در نتیجه عملیات و سرمایه گذاری شرکت های آلمانی در چین تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. "
سفارت چین در آلمان نیز در بیانیه‌ای در هفته گذشته اعلام کرده است چین در بسیاری از چالش‌ها و مشکلاتی که آلمان امروز با آن مواجه است، دخیل نبوده است.

در بیانیه سفارت چین در آلمان آمده است: چین همیشه به توسعه روابط با آلمان اهمیت می دهد و مایل به همکاری با آلمان برای اجرای نتایج هفتمین رایزنی بین دولتی چین و آلمان، تعمیق تبادلات و همکاری های عملی در زمینه های مختلف است. ما باید به اصول اساسی، احترام متقابل، برابری و سود متقابل پایبند باشیم.

به باور چن جیا، تحلیلگر مسائل بین الملل، چین همواره خواستار یک مشارکت طولانی و همکاری در زمینه صنایع پیشرفته و صنایع رقابتی با آلمان بوده است.
چن گفت: "زنجیره صنعتی تولیدی دوجانبه عمیقاً یکپارچه شده است، به ویژه در پردازش تجهیزات صنعتی، قطعات و مواد با دقت بسیار بالا، یک مکانیسم همکاری کارآمد و تقسیم کار میان دو طرف شکل گرفته است که این مساله به طور مشترک یک مزیت جهانی در زنجیره صنعتی ایجاد کرده است.
چین مهمترین شریک تجاری آلمان در سال 2022 برای هفتمین سال متوالی بوده است.
در واقع آلمان، چین را به عنوان بزرگترین شریک تجاری خود به شمار می آورد.
بر اساس این گزارش، در شرایطی که چین در حال کاهش وابستگی خود به آلمان است، میزان وابستگی آلمان به چین در سالهای گذشته رو به افزایش گذاشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha