۲۴ تیر ۱۴۰۲، ۱۴:۵۶
کد خبرنگار: 949
کد خبر: 85170451
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

مروری بر کتاب «شارستان مرثیه»

۲۴ تیر ۱۴۰۲، ۱۴:۵۶
کد خبر: 85170451
مروری بر کتاب «شارستان مرثیه»

کاشان - ایرنا - کتاب «شارستان مرثیه»شرح اعتقادی و سیاسی دوازده بند محتشم کاشانی نوشته مجیدرضا زجاجی کاشانی مبلغ دینی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان است که به ارتباط اشعار محتشم با قرآن و روایات و جنبه های سیاسی نهضت امام حسین (ع) می پردازد.

به گزارش ایرنا،محتشم کاشانی از مفاخر و شاعران نامدار آیینی در دوره صفویه است که مرثیه ترکیب بند عاشورایی و مشهور این شاعر بلندآوازه «باز این چه شورش است»، در مصیبت واقعه‌ کربلا و سید و سالار شهیدان، امام حسین (ع)، در ضمیر هر ایرانی با شور و شعور حسینی غوغا می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان و نویسنده کتاب «شارستان مرثیه» به خبرنگار ایرنا گفت:تنها اشعاری که در جهان برای حضرت امام حسین(ع) به شهرت خاص رسیده،اشعار محتشم کاشانی است.

مجید زجاجی کاشانی افزود:اشعار محتشم ۱۲ بند دارد،این اشعار تنها جنبه شعری نداشته بلکه مورد عنایت اهل بیت(ع) است و در کتاب «شارستان مرثیه» اشعار محتشم را باتوجه به قرآن و روایات معتبر توضیح داده ایم.

وی اظهار کرد:محتشم کاشانی ۵۰۰ سال قبل این اشعار را خوانده و هنوز هم این اشعار تازگی دارد،در کتاب «شارستان مرثیه» همه واژه ها توضیح داده شده و سپس شرح آن و ارتباط آنها با قران و روایات آمده است.

نویسنده کتاب «شارستان مرثیه» بیان کرد: کتاب ۷۶۰ صفحه داشته و برای نگارش آن از ۳۰۰ مرجع از کتاب های شیعه و اهل سنت استفاده شده است.

زجاجی افزود: پیام کلی کتاب «شارستان مرثیه» این است که نهضت امام حسین (ع) خاموش نخواهد شد چراکه بیانگر موضع حق بودن جریان جق و باطل بودن جریان باطل است.

وی اظهار کرد:نگارش کتاب «شارستان مرثیه» سال ۱۴۰۰ آغاز و در سال ۱۴۰۱ به پایان رسید.

زجاجی استاد حوزه و دانشگاه و مولف ۸۰ کتاب در حوزه های حقوقی،فقی و تاریخ اسلام و امام زادگان است.

خطه عالم‌پرور کاشان با تربیت و پرورش مفاخر بزرگ ملی در عرصه‌های علمی، ادبی، فرهنگی، هنری، فقهی، اجتماعی، سیاسی و ورزشی در دوره معاصر همواره مایه افتخار و مباهات ایران و ایرانیان در سراسر جهان بوده است.

کاشان با پیشینه‌ای به قدمت سیلک به عنوان پایگاه تاریخ تمدن بشری درخشان از نام استادان، عالمان و فقیهان و ادیبان نامداری چون نراقی‌ها، ملاحبیب‌الله و ملافتح‌الله شریف، ملامحسن فیض کاشانی، قطب راوندی، سیدابوالرّضا فضل‌اللَّه راوندی، غیاث‌الدّین جمشید کاشانی ریاضیدان برجسته و معروف، آیت‌الله آمیر سید علی یثربی، آیت‌الله سید ابوالقاسم کاشانی در عالم سیاست و در عالم هنر سهراب سپهری، کمال‌الملک و هزاران ستاره نامدار و شهیری است که آوازه نامشان افتخار ایران در جهان است.

این شهرستان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha