به گزارش روز شنبه پایگاه خبری پلیس استان به نقل از سرهنگ "امیرحسین نقیمهر"؛ در این شیوه مجرمان با پوشش دستفروش یا فروشنده دورهگرد در هنگام خرید، کارت بانکی و رمز خریدار را مطالبه میکنند که به محض دسترسی به کارت بانکی، اطلاعات آن را کپیبرداری کرده و از آن برای رسیدن به مطامع شوم خود، سوءاستفاده میکنند.
وی افزایش آگاهی و بالابردن اطلاعات علمی در مبادلات اقتصادی آنلاین را موجب جلوگیری از هر نوع ضرر و زیان مالی برشمرد و اذعان داشت: طی بررسیهای به عمل آمده در رصد فضای مجازی شاهدیم که برخی از صفحات و کانالهای پرمخاطب و حتی در مواردی عدهای از سلبریتیها یا افراد مشهوربدون داشتن اطلاعات و دانش لازم، دیگران را به خرید برخی از رمزارزها یا توکنهای جدیدالورود به بازار تشویق میکنند که این اقدام در نهایت ممکن است شهروندان را متضرر کرده و زمینه کلاهبرداری از آنان را به دنبال داشته باشد.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات استان گیلان با توجه به تشکیل بیش از ۲۶ پرونده قمار آنلاین و دستگیری ۲۴ متهم طی امسال گفت: گردانندگان خارجنشین و عوامل پشتپرده سایتهای شرطبندی آنلاین با تبلیغ زرق و برق زندگیهای اشرافی، استفاده از چهرههای سرشناس و حتی نمایش برهنگی، تمام تلاش خود را معطوف به جذب مخاطب وافزایش درآمد نامشروع از این طریق میکنند.
وی افزود : با تلاشهای شبانه روزی کارکنان پلیس فتا، تعداد زیادی از این افراد شناسایی و تحویل مراجع قانونی شدند.
این مقام انتظامی بر آموزش مستمر شهروندان در رابطه با فضای مجازی به خصوص برای کودکان و سالخوردگانی که کمتر با این فضا و خطرات آن آشنا هستند، تاکید کرد و افزود: تولید موشنگرافی، عکسنوشته، ویدئوکست و مصاحبه مقامات انتظامی در رسانه ملی و شبکههای اجتماعی به منظور افزایش شناخت و آشنایی با جرائم مختلف به خصوص جرائم آنلاین، همواره در دستور کار مجموعه انتظامی قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه کلاهبرداری آنلاین فیشینگ (Phishing) عمدهترین جرم در فضای مجازی است، گفت: انتخاب و تغییر رمزهای عبور در یک موعد خاص، استفاده از دیوار آتش «Firewall»(سپرواره یا فایروال) قدرتمند، به روزرسانی نرمافزارها و اسکن یا بررسی مداوم سیستم عامل برای شناسایی و رفع نقاط آسیبپذیر در مقابل عوامل تهدیدکننده از مهمترین نکات و اقداماتی است که باید در برخورد با کلاهبرداریهای اینترنتی همواره مد نظر قرار گیرد.
فیشینگ راهی است که تبهکاران، اطلاعاتی نظیر کلمه کاربری، رمز عبور، شماره ۱۶ رقمی عابر بانک، رمز دوم و CVV۲ را از طریق ابزارهای الکترونیکی ارتباطات به سرقت می برند.
دیوار آتش یا همان فایروال، نرم افزار یا سخت افزاری است که در قسمت دروازه سیستم رایانه وگوشی و غیره قرار گرفته و منابع درون شبکه را از دسترسی غیر مجاز خارجی محافظت میکند.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات استان گیلان استفاده از یک ضدویروس ایدهآل را ضمانتی برای جلوگیری از ایجاد هرگونه اخلال در هسته سختافزاری سیستمهای رایانهای برشمرد و افزود: امنیت، کیفیت، سرعت، سازگاری و انعطافپذیری نرمافزارهای امنیتی باید هنگام خرید و نصب مورد توجه قرار گیرد.
این مقام انتظامی در توصیهای به شهروندان، کار با مرورگرها و تارنماهای اینترنتی را مستلزم رعایت نکات حفاظتی برشمرد و خاطرنشان کرد: هنگام کار با فضای وب، آفلاین نگهداشتن اطلاعات محرمانه، پاکسازی حافظه نهان (Cache)، عدم کلیک بر روی لینکهای مشکوک و استفاده از افزونههای (Extension) ایمنی یک ضرورت است.
سرهنگ نقیمهر با تاکید بر اینکه والدین نباید فرزندانشان را هنگام استفاده از اینترنت تنها بگذارند، توصیه کرد: والدین با فعالسازی تنظیمات امنیتی و حریمخصوصی تلفن همراه فرزندان، آنها را از دسترسی به محتوایی که مناسب سن و سالشان نیست، بازدارند.
نظر شما