به گزارش روز یکشنبه ایرنا، در سایه تداوم اختلافات میان «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی اکنون برای سفر به واشنگتن آماده می شود و تلاش دارد که شکاف بین آن ها را از بین ببرد و پیامدهای بحران راهبردی عمیق میان تل آویو و واشنگتن را کاهش دهد.
وی تلاش دارد که پیام های اطمینان بخش را بین نتانیاهو و بایدن منتقل کند، بویژه اینکه می خواهد در جلسه مشترک کنگره آمریکا سخنرانی کند؛ اقدامی که قبل از او تنها پدرش «حاییم هرتزوگ» در سال ۱۹۸۷ به عنوان رئیس رژیم صهیونیستی انجام داده بود.
«تال شالیف» خبرنگار سیاسی پایگاه خبری واللا تاکید کرد که تمام سخنرانی ها و تحرکات هرتزوگ در سفرش به واشنگتن بازتاب دهنده غیبت و نبودن نتانیاهو و بحران راهبردی و اختلافات شدیدی وی با آمریکایی ها است، بویژه اینکه بایدن گفته «ما با افراطی ترین کابینه صهیونیستی رو به رو هستیم».
بایدن همچنین افزوده که نتانیاهو قبل از دعوت شدنش برای سفر به کاخ سفید، باید چینش ائتلافش را تغییر دهد.
این خبرنگار صهیونیست نوشت: طی روزهای اخیر با افزایش درگیری ها میان پلیس صهیونیستی و معترضین، سخنگوی کاخ سفید خواستار حفظ حق اعتراض شد و گفت که این لحن و زبان تنها مختص کشورهای غیردموکراتیک و نظام های دیکتاتوری است.
از سوی دیگر «توماس فریدون» خبرنگار نزدیک به بایدن تاکید کرد که هرتزوگ تلاش دارد این پیام را به نتانیاهو برساند که ارزیابی مجدد روابط دو طرف، حمایت های آمریکا از رژیم صهیونیستی در سازمان ملل و موسسات بین المللی را نیز شامل می شود و چه بسا که رد و بدل شدن پیام ها میان دو طرف، نشان دهنده عمق خشم و ناراحتی واشنگتن از سیاست های نتانیاهو، «بزالل اسموتریچ» و «ایتامار بن گویر» وزرای دارایی و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی باشد.
بر اساس این گزارش، خشم آمریکا از سیاست های رژیم صهیونیستی تنها متعلق به کودتای قضایی نیست، بلکه دیگر اقدامات غیرقانونی و گسترش شهرک سازی و حمایت از تروریسم علیه فلسطینیان و پاسخ های تند وزرای کابینه نتانیاهو به بایدن نیز منجر به افزایش شکاف و اختلافات شده است.
هرتزوگ این بار می خواهد لباس وساطت را برتن کند و هدفش کاهش تنش میان بایدن و نتانیاهو و ایجاد مذاکرات میان آن ها است، علیرغم اینکه تحولات دو هفته اخیر در کنست(پارلمان رژیم صهیونیستی ) و خیابان ها تمایل وی برای این کار را کاهش داده و نتانیاهو این بار مصمم است که طی ۱۰ روز، کودتای قضایی خود را اجرایی کند.
به نوشته واللا، نتانیاهو این روزها تنها به دنبال هجمه آوردن علیه معترضین،نظامیان و خلبانان است و در آخرین اظهار نظر گفته بود که رژیم بدون چند خلبان تداوم می یابد، اما نمی تواند بدون کابینه تداوم یابد.
هرتزوگ که طی ماه های اخیر چندین بار تلاش کرد که اختلافات میان کابینه و اپوزیسیون را حل کند اما موفق نبود، اکنون می خواهد به واشنگتن برود تا در کاخ سفید رو در رو با بایدن رایزنی کند و حل بحران دو طرف هدف اصلی این سفر است.
طی ماههای گذشته، دهها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئرالسبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات علیه کابینه راست افراطی نتانیاهو و لایحه اصلاحات در دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی بوده است.
روسای گروههای مخالف رژیم صهیونیستی هدف لایحه تغییرات قضایی کابینه نتانیاهو را تضعیف دستگاه قضایی این رژیم و تلاش نتانیاهو برای جلوگیری از محاکمه خود به خاطر سه پرونده فساد مالی و رشوه خواری میدانند و معتقدند که این اقدامات کابینه، رژیم صهیونیستی را به سمت درگیری و جنگ داخلی و فروپاشی تدریجی سوق خواهد داد.
در آغاز اعتراضات گسترده به لایحه اصلاحات قضایی، کابینه نتانیاهو مجبور شد که عقب نشینی و مراحل تصویب آن را به حالت تعلیق درآورده و با میانجیگری رئیس رژیم صهیونیستی با ائتلاف مخالفان وارد گفت وگو شود که تاکنون نتیجهای نداشته است اما تشدید تنشهای اخیر بین ائتلاف حاکم و ائتلاف مخالفان باعث شده که لاپید و گانتس که در ائتلاف مخالفان نتانیاهو قرار دارند به تازگی مذاکرات را به حالت تعلیق درآوردند.
روی کار آمدن کابینه راستگرای نتانیاهو، گسست در درون صهیونیستها و سران سیاسی و نظامی آنها در سرزمینهای اشغالی را تشدید کرده است؛ به طوری که بسیاری از کارشناسان و مقامات صهیونیست درباره وقوع جنگ داخلی و فروپاشی درونی رژیم صهیونیستی هشدار دادهاند.
نظر شما