به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از بنیاد مصطفی (ص)، پروفسور جکی ای- رو یینگ، یکی از مزایای این جایزه را گردهم آوردن دانشمندان مختلف از سراسر جهان اسلام با هدف بحث و تبادل نظر در قالب برنامه تبادل علم و فناوری یا به اختصار استپ (STEP) دانست.
بنیانگذار موسسه مهندسی زیستی و فناوری نانو (IBN) سنگاپور که از سال ۲۰۰۱ و در سن ۳۵ سالگی استاد تمام موسسه فناوری ماساچوست آمریکا بوده است در مورد فعالیت در زمینه فناوری نانو اظهار داشت: فعالیت خود در زمینه فناوری نانو را در دوران پسا دکتری آغاز کردم، در آن زمان این رشته بسیار نوپا و جدید بود اما میدانستم نانومواد در آینده نزدیک تاثیر بسزایی در زندگی مردم خواهد داشت.
رو یینگ خاطرنشان کرد: تجاریسازی ایدهها در زمینههایی مثل نانوفناوری و فناوری زیستی زمانبر است. با اینکه ۱۸۰ اختراع را ثبت کردهام باید با شرکتهای بیشتری مذاکره کرد؛ زیرا تامین منابع مالی تحقیقات از سوی دولت به دلیل هزینه زیاد زمانبر است و تامین سرمایهگذاری در راستای منافع جامعه اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: برگزاری جایزه مصطفی (ص)، امکان برقراری ارتباط با افراد زیادی را فراهم میکند. بنیاد مصطفی (ص) در کنار برگزاری جایزه با هدف قدردانی از دانشمندان جهان اسلام، فعالیتهای مهمی را از جمله گردهم آوردن دانشمندان مختلف از سراسر جهان اسلام با هدف بحث و تبادل نظر در قالب برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) و مسابقه دانشآموزی نور برگزار میکند.
بر اساس این گزارش، پروفسور جکی ای - رو یینگ در سال ۱۹۶۶ در سنگاپور متولد شد. شاخصترین فعالیت علمی وی در زمینه ترکیب مواد و سیستمهای پیشرفته زیستی با ساختار نانویی و ساخت مواد و سیستمهای مینیاتوری زیستی با ساختار نانویی است که از جمله کاربردهای جالب آن میتوان به ساخت "نانو ذرات پلیمری در سیستمهای پاسخ محرک" برای بیماران دیابتی اشاره کرد.
این محقق در اولین دور برگزاری جایزه مصطفی (ص)، (۱۳۹۴) یکی از دو برگزیده این جایزه شناخته شد.
جایزه مصطفی (ص)، شامل تندیس، لوح تقدیر و هدیه ویژه به مبلغ ۵۰۰ هزار دلار آمریکا است و به هر کدام از برگزیدگان بهتنهایی اهدا میشود. مبلغ نقدی این جایزه از محل وقف علم و فناوری تامین میشود و دولت نقشی در تامین مالی آن ندارد.
پنجمین آیین اعطای جایزه مصطفی (ص) ۱۰ مهر ۱۴۰۲ در اصفهان برگزار می شود. این نخستین باری است که جایزه مصطفی (ص) خارج از تهران برگزار می شود و اصفهان به عنوان یکی از مهمترین مراکز تمدن اسلامی، میزبان این جایزه خواهد بود. تاکنون چهار دوره جایزه مصطفی در سال های ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ در تهران برگزار شده است.
نظر شما