به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا، تفاهمنامه همکاری میان صندوق نوآوری و صندوق حمایت و بازنشستگی آیندهساز به امضای محمدصادق خیاطیان رییس صندوق نوآوری و شکوفایی و مجید نوعی مدیرعامل صندوق حمایت و بازنشستگی آیندهساز رسید.
همکاری در زمینه توسعه سرمایهگذاری جسورانه از طریق مشارکت در ایجاد صندوق جسورانه بورسی یا صندوق سرمایهگذاری خصوصی به منظور تامین مالی پروژهها و برنامههای فناورانه مشترک، شناسایی نیازهای فناورانه شرکتهای وابسته به صندوق آیندهساز بهمنظور مرتفع ساختن آنها با معرفی شرکتهای دانشبنیان فعال در صنایع مرتبط و اعطای تسهیلات لیزینگ به شرکتهای وابسته به صندوق آیندهساز به منظور تامین مالی قراردادهای خرید از شرکتهای دانشبنیان از جمله موضوعات این تفاهمنامه است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در این مراسم با بیان اینکه امروز این صندوق پایگاه افراد و سازمانهایی است که علیرغم دغدغههای بخشی، دغدغه ملی توسعه فناوری را نیز دارند، گفت: از آغاز دهه هشتاد، موضوع اقتصاد داناییمحور در برنامه چهارم توسعه مطرح شد.
محمدصادق خیاطیان افزود:در آن دوره کمتر کسی باور داشت که کشور در این زمینه ظرفیتهایی دارد. سابقه کشور تا آن زمان، جهتگیری به سمت اقتصاد منبعمحور را ممکن کرده بود. در واقع در کشور روحیه وابستگی به نفت وجود داشت و کمتر شاهد بودیم که نگاه خلاقانه، توسعه فناوری و استفاده از سرمایه انسانی در صنایع کشور مورد استفاده قرار گیرد.
دانشبنیان شدن اقتصاد هدف غایی ما است
وی همچنین با بیان اینکه پس از انقلاب و دوران دفاع مقدس نیز اولین جهتگیری در فضای آموزش این بود که کشور، توسعه آموزش تکمیلی را با اتکای بر توان خود به ثمر رساند، خاطرنشان کرد: بنابراین تربیت نیروی انسانی اولین اتفاقی بود که افتاد و نیازهای پژوهشی و تامین زیرساختها را ممکن کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه در دو یا سه دهه گذشته کمتر کسی در کشور به دانش طراحی فکر میکرد، خاطرنشان کرد: وابستگی ما در آن دوره، بیشتر کارخانهمحور بود و دانش در کارخانه نیز از مرز تعمیرات فراتر نمیرفت. با این همه امروز کشور از دانش طراحی روز دنیا برخوردار شده است و شرکتهای دانشبنیان، قطعه طراحی میکنند، فناوری میآفرینند و توان و ظرفیت فناوری کشور را بالا بردهاند.
خیاطیان با تاکید بر اینکه امروز دانشبنیان شدن اقتصاد هدف غایی ماست، گفت: دولت در لایحه هفتم توسعه پیشبینی کرده است که باید سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص داخلی کشور به هفت درصد افزایش یابد.
وی با بیان اینکه صندوق حمایت و بازنشستگی آیندهساز پیشتر به عنوان نهادی شناخته میشد که سرمایهگذاری سنتی بر صنایع را انجام میداد، افزود:اما امروز میبینیم که به سرمایهگذاری در حوزه نوآوری روی آورده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ورود صندوق آیندهساز به حوزه دانشبنیان را اتفاقی خرسند و معنادار دانست و یادآور شد: این نشان میدهد که بخشهای مختلف کشور اهتمام جدی به توسعه فناوری دارند. حضور نهادهای سرمایهگذار در حوزه فناوری نشان میدهد در بخشهای مختلف این باور به وجود آمده که توسعه تکنولوژی حتما منجر به توسعه اقتصادی میشود.
خیاطیان با تاکید بر اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان نهاد تخصصی تامین مالی فناوری آمادگی کامل دارد تا در کنار همه نهادهای علاقهمند به حوزه فناوری قرار گیرد، گفت: تمام تلاش ما در این دوره این است که دسترسی شرکتهای دانشبنیان به منابع مالی را تسهیل کنیم. در این زمینه شبکه بانکی همکاری بسیار خوبی با صندوق دارد.
بهرهگیری از فرصت برنامه هفتم توسعه برای افزایش سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص داخلی
مدیرعامل صندوق حمایت و بازنشستگی آیندهساز نیز در این مراسم در سخنانی با بیان اینکه دولت سیزدهم با رویکرد مردمی و انقلابی، بر تخصصگرایی و شایستهسالاری در بخشهای مختلف مدیریتی تاکید دارد، گفت: از سوی دیگر رشد کشور با اتکا به منابع خود کشور از سیاستهای دولت سیزدهم است.
نوعی به سیاست دولت سیزدهم در حوزه اقتصاد دانشبنیان اشاره کرد و اظهار داشت: با تاکیداتی که در برنامه هفتم توسعه مبنی بر افزایش سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص داخلی کشور وجود دارد، اگر از این فرصت خوب استفاده کنیم، ارزش بسیار زیادی را برای کشور ایجاد خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه ما در صندوق آیندهساز با برنامهریزی و عملکرد متناسب، پایداری صندوق را به ثبات رساندهایم، گفت: تصمیم بر این شد که منابع سرمایهگذاری خود را در حوزه اقتصاد دانشبنیان صرف کنیم که علاوه بر آوردههای اقتصادی برای صندوق، این کار مایه دلگرمی نخبگان و دانشجویان و فارغالتحصیلان شود.
مدیرعامل صندوق حمایت و بازنشستگی آیندهساز همچنین خاطرنشان کرد: امضای تفاهمنامه با صندوق نوآوری و تاسیس شرکت سرمایهگذاری مشترک قطعا کمک میکند سرمایه خود را به صورت موثرتری، اهرمیسازی و در راستای اهداف اقتصادی کشور حرکت کنیم.
تاسیس صندوق جسورانه بورسی و سرمایهگذاری خصوصی با هدف تامین مالی پروژههای فناورانه
بر اساس این گزارش، تفاهمنامه همکاری میان صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و صندوق حمایت و بازنشستگی آیندهساز وابسته به وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی به منظور فعال کردن ظرفیتهای سرمایهگذاری و همکاری برای توسعه زیستبوم نوآوری امضا شد.
محور این تفاهمنامه، استفاده از ظرفیتهای مالی و اجرایی طرفین در حوزههای مختلف در راستای اهداف و سیاستهای کلان کشور در حوزه اقتصاد دانشبنیان با رویکرد فعال کردن ظرفیتهای سرمایهگذاری و جهش تولید در کشور و همکاری برای توسعه زیستبوم نوآوری است.
همکاری در زمینه توسعه سرمایهگذاری جسورانه از طریق مشارکت در ایجاد صندوق جسورانه بورسی یا صندوق سرمایهگذاری خصوصی به منظور تامین مالی پروژهها و برنامههای فناورانه مشترک، شناسایی نیازهای فناورانه شرکتهای وابسته به صندوق آیندهساز بهمنظور مرتفع ساختن آنها با معرفی شرکتهای دانشبنیان فعال در صنایع مرتبط و اعطای تسهیلات لیزینگ به شرکتهای وابسته به صندوق آیندهساز به منظور تامین مالی قراردادهای خرید از شرکتهای دانشبنیان از جمله موضوعات این تفاهمنامه است.
همچنین بر اساس این تفاهمنامه مقرر شد: طرفین در راستای تقویت شتاب دهندههای دانشبنیان موجود یا راهاندازی شتابدهندههای شرکتی دانشبنیان همکاری کنند.
از سوی دیگر همکاری در تاسیس صندوق پژوهش و فناوری جسورانه شرکتی (CVC) برای شرکتهای وابسته به صندوق آیندهساز به منظور تقویت و توسعه زیستبوم نوآوری این شرکتها، از موضوعاتی بود که در این تفاهمنامه بر آن تاکید شده است.
همکاری در زمینه برگزاری رویدادهای ترویجی، رویدادهای شبکهسازی و تبادل فناوری و همچنین تعریف پروژههای دانشبنیان مشترک در حوزههای اولویتدار و همکاری در راستای جذب و تأمین منابع لازم، از موضوعات دیگر این تفاهمنامه است.
نظر شما