یعقوب عزیزی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیشترین عرصه مستعد فرسایش بادی در شهرستان های مهران و دهلران با وسعت ۱۶۹ هزار هکتار است که بخش برداشت در سطح ۱۵۷ هزار هکتار و عرصه انباشت و رسوب نیز در سطح ۱۲ هزار هکتار است.
وی افزود: در راستای مقابله با بیابان زایی ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار نهال کاری، ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار هلالی آبگیر در عرصه های بیابانی با نفوذپذیری کم، ۹۶۰ کیلومتر بادشکن زنده و ۲۵۰ هکتار مالچ پاشی سازگار با طبیعت به منظور جلوگیری از حرکت شن های روان انجام شده است.
رییس اداره امور بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام ادامه داد: بارش به صورت رگباری با شدت بالا عمدتا باعث فرسایش خاک شده و به طور میانگین ۱۵ تا ۴۰ تن خاک در هر هکتار جابجا می شود که این عدد هشداری است برای نابودی سرزمین که عواقبی همچون بیکاری، مهاجرت به شهرها و بسیاری از معضلات و مشکلات اجتماعی را گریبان گیر قشر مولد و تولید کننده می کند.
عزیزی ایلام اضافه کرد: وجود پوشش گیاه خاک و انجام عملیات های بیولوژیکی و بیومکانیکی نفوذپذیری آب را درخاک بیشتر می کند و موجب تقویت سفره های زیرزمینی می شود.
وی با بیان اینکه مبارزه با بیابان زایی نیازمند اعتبارات کلان است، گفت: ۲۲ استان بیابانی در کشور داریم که این امر بیانگر سرعت روزافزون رشد اراضی بیابانی است.
عزیزی تاکید کرد: با توجه به سرعت بالای بیابان زایی و وجود تهدیدات بیابان زایی از جانب کشورهای همسایه به ویژه شرق کشور عراق می طلبد با افزایش اعتبارات و تلاش های دیپلماتیک ترتیبی اتخاذ شود تا زمینه اجرای پروژه های بیابان زدایی مشترک با کشور عراق صورت پذیرد که در صورت تحقق این امر می توان به کنترل پدیده بیابان زایی ، کاهش گردو غبار و جلوگیری از تخریب سرزمین امیدوار شد.
به گزارش ایرنا، خاک به عنوان یک بافت زنده سرشار از میکروارگانیسم های متراکم است و تشکیل هر یک سانتیمتر خاک بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ سال زمان می برد.
از گستره ۲ میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را اراضی طبیعی تشکیل داده است.
نظر شما