"حسین برزگر" روز دوشنبه در نشست بررسی ظرفیت های کشاورزی این استان اظهار کرد: گسترش سامانه نوین آبیاری و آبیاری هوشمند در حوزه کشاورزی یکی از روشهای مهم در شرایط کمآبی و سازگاری با این شرایط است که از برنامهها و اولویتهای اصلی سازمان جهاد کشاورزی استان است.
وی با بیان اینکه بیش از ۶۹ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی استان به سامانههای نوین آبیاری مجهز شدهاند، افزود: با اجرای سامانه نوین آبیاری متوسط پتانسیل افزایش راندمان کاربرد (داخل مزرعه) آبیاری حدود ۴۴ درصد، حداقل پتانسیل افزایش عملکرد محصول حدود ٣٠ درصد، حداقل پتانسیل کاهش مصرف سم و کود شیمیایی حدود ٣٠ درصد و متوسط پتانسیل کاهش مصرف انرژی(درمنابع آب زیرزمینی) حدود ٢٥ درصد است که نشان از کاربردی بودن اجرای این سامانهها در سطح مزارع و باغات دارد.
برزگر همچنین به ضرورت هوشمند سازی سامانههای نوین آبیاری اشاره کرد و افزود: طرح هوشمند سازی سامانههای نوین آبیاری به صورت آزمایشی (پایلوت)در ۱۸ استان کشور اجرا میشود که در استان چهارمحال و بختیاری نیز در شهرستانهای فارسان و بروجن در حال اجراست.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان بیان داشت: بر اساس آمارها به ازای اجرای هر هکتار سامانه آبیاری نوین چهار هزار و ۴۰۰ متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی میشود.
"غلامرضا ذاکری" افزود: در شرایط کمآبی نقش موثری در کاهش مصرف آب در حوزه کشاورزی دارد.
چهارمحال و بختیاری بر اساس درصد تجهیز سطح مزارع به سامانههای نوین آبیاری، رتبه دوم کشوری را دارا است.
نظر شما