غلامرضا ذاکری روز دوشنبه به مناسبت هفته خاک در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در استان ۱۱۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی قرار دارد که توسعه آبیاری نوین به سه روش بارانی، تیپ و زیرسطحی در سطح استان به خصوص در اراضی شیبدار در اولویت قرار دارد.
به گفته وی، این استان از نظر درصد اجرای سامانه آبیاری نوین و تجیهز اراضی کشاورزی به سیستم آبیاری نوین رتبه دوم کشور را دارد.
وی اظهار داشت: با اجرای طرحهای آبیاری نوین به خصوص آبیاری به روش تیپ، بهرهوری و راندمان آب بین ۹۰ تا ۹۵ درصد افزایش پیدا میکند و یک راهکار اساسی در راستای جلوگیری از فرسایش خاک است.
ذاکری افزود: استفاده از روش نوین در افزایش راندمان آبیاری، جلوگیری از رشد بیرویه علفهای هرز، جلوگیری از فرسایش خاک، کاربرد همزمان آب و کود، افزایش کمی و کیفی محصول و تسهیل عملیات کشاورزی اثرگذار است.
وی، با اشاره به کم بودن میزان مواد آلی خاک در استان به عنوان یک تهدید برای تامین امنیت غذایی گفت: افزودن کود دامی، جلوگیری از چرای دام در مزارع پس از برداشت محصول و آتشنزدن بقایای گیاهی در مزرعه، برگرداندن بقایای گیاهی به خاک و اجرای طرح کشاورزی حفاظتی بدون خاک ورزی و جلوگیری از شخم بیرویه مهمترین روش برای افزایش مواد آلی خاک است.
مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: اجرای طرحهای آبیاری نوین و افزایش مواد آلی خاک، توسعه پوشش گیاهی از مهمترین راهکارهای برای جلوگیری از فرسایش خاک در استان و به خصوص در اراضی کشاورزی است.
به گزارش ایرنا، یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را مراتع و جنگلها و بیش از ۲۵۰ هزار هکتار را اراضی کشاورزی و باغات پوشش داده است و سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، زراعی، باغی و شیلات و آبزیان در چهارمحال و بختیاری تولید و روانه بازار مصرف میشود.
نظر شما