به گزارش ایرنا، ستاد تنظیم بازار مازندران در راستای نشست یازدهم اردیبشهت امسال که با حضور نمایندگان اتحادیه تولید کنندگان مرغ و کشتارگاه های مرغ کشور برگزار شد، اعلام کرد که با توجه به افزایش هزینههای تولید، قیمت مرغ زنده درب واحدهای مرغداری ۵۲ هزار تومان و قیمت گوشت مرغ برای مصرفکنندگان حداکثر ۷۳ هزار تعیین شده است.
بررسی میدانی خبرنگار ایرنا نشان می دهد که نوسانات و اختلاف قیمت مرغ آماده طبخ در بازه زمانی حدود ۵۰ روز گذشته تاکنون در مناطق مختلف استان متفاوت بوده و مرغ با قیمت ۷۳هزار تومان در فروشگاه های زنیجره ای فقط حدود ۱۵روز دوام آورد و از ابتدای خرداد تاکنون مرغ با این قیمت اصلا پیدا نمی شود، در حال حاضر مرغ در فروشگاه های مختلف پروتینی با قیمت ۹۸ تا ۱۰۰ هزار تومان و در برند های پرطرفدار تا ۱۰۸هزار تومان عرضه می شود.
قیمت مرغ در سطح خرده فروشیهای مازندران طی سه هفته اخیر همزمان با آغاز مسافرت های تابستانی به خصوص در روز های پنجشنبه و جمعه، با هجوم مسافران و گردشگران و در نتیجه با افزایش تقاضا، به ۱۱۰ هزار تا ۱۱۲ هزار تومان نیز رسیده است.
همچنین گزارش میدانی خبرنگار ایرنا از فروشگاه های گوشت و پروتئینی ساری، آمل و بابل در استان مازندران نشان می دهد که مرغ کبابی خرده شده آماده شامل کتف، بال، ران و سینه مرغ تا ۱۵۰ هزار تومان در کیلو گرم عرضه می شود.
عادل ذلفعلی پور فروشنده مرغ در شهر آمل با اظهار این که قیمت مرغ کشتار روز گذشته -سه شنبه- به ۹۸هزار تومان رسیده است، ادامه داد: در بعضی از برندهای پرطرفدار، مرغ تا ۱۰۸هزار تومان هم عرضه می شود.
وی با بیان اینکه به رغم افزایش تقاضا اما به نظر نمی رسد که کمبودی وجود داشته باشد، افزود: توزیع کنندگان مرغ نیز هر مقدار مرغ نیاز باشد تحویل فروشنده می دهند.
وی با بیان این که مصوبه قیمت ۷۳ هزار تومانی ستاد تنظیم بازار اصلا معنایی ندارد و قابل اجرا نیست، گفت: چطور ممکن است مرغی که عاملان توزیع از کشتارگاه ها بیشتر از قیمت مصوب تنظیم بازار تحویل گرفته و با احتساب سود حمل و نقل تا ۹۰ هزار تومان تحویل ما می دهند، فروشگاه ها با قیمت مصوب به مصرف کننده بفروشد؟
عرضه مرغ با قیمت ۱۰۰ هزار تومان به نسبت هرینه تمام شده تولید، منطقی است
عضو هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور و مدیر عامل اتحادیه مرغداران مازندران ضمن تایید افزایش قیمت مرغ به ۱۰۰هزار تومان گفت: علاوه بر کاهش عرضه ناشی از گرمای هوا ۲ هفته گذشته ، افزایش قیمت سه نهاده عمده شامل کنجاله سویا، ذرت و جوجه که بیش از ۸۰ درصد قیمت تمام شده را تشکیل میدهد، عامل بالا رفتن قیمت مرغ است.
عطاءالله حسن زاده در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با توضیح این که افزایش دمای هوا سبب شد تا مرغدران در تخلیه مرغ با مشکل تلفات ۱۵ تا ۲۰ درصدی مواجه شوند، افزود: یکی از دلایل بالا رفتن قیمت مرغ کاهش عرضه و افزایش تقاضا ناشی از تخلیه نشدن مرغ از مرغداری ها است.
وی با ذکر این نکته افزایش قیمت نهاده به خصوص این که قیمت سویا به ۳۲ هزار تومان در هر کیلو گرم رسیده است، اظهار داشت: از آن جایی که واکاوی تخلیه مرغ با وزن یک کیلو ۷۰۰گرم است، به دلیل شرایط مختلف آب و هوایی و نوساسات قیمت در بازار نهاده ها، مرغداران دچار سردرگمی هستند.
وی به بالا رفتن قیمت انواع مکمل های دارویی و ویتامین های دام طیور اشاره کرد و گفت: وقتی جیره غذایی مرغ کم و تغییر پیدا کند، به طور یقین مقدار تولید گوشت کاهش و عرضه کم می شود.
عضو هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور به افزایش تقاضای مصرف مرغ طی سال جاری اشاره کرد و گفت: وقتی قیمت گوشت قرمز گوسفندی و گاو به ۴۰۰هزار تومان و ماهی های خوش خوراک به حدود ۲۰۰ هزار برسد، عرضه مرغ با ۱۰۰ هزار تومان اصلا بالا نبوده و به نسبت هزینه تمام شده تولید منطقی است.
حسن زاده به افزایش قیمت جوجه یکروزه نیز اشاره کرد و ادامه داد:اکنون کارخانجات سوسیس و کالباس تمامی محصولاتشان را با گوشت مرغ ترکیب می کنند و با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز، تقاضا برای خرید مرغ در این بخش نیز بسیار زیاد شده است.
مازندران از قطب های صنعت مرغداری کشور محسوب می شود و در حال حاضر با تولید سالانه حدود ۲۲۰ هزار تن گوشت مرغ، ۱۱ درصد از تولید کشور را در اختیار دارد.
نظر شما