آفریقا تا کهگیلویه و بویراحمد؛ از امضای ۲۱ سند همکاری تا افتتاح و کلنگ زنی ابرپروژه ها

یاسوج- ایرنا- پس از سفر مهم و تحول آفرین آیت الله رئیسی به آفریقا در انتهای هفته گذشته، در ادامه سفرهای دور دوم استانی، کهگیلویه و بویراحمد روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری میزبان رئیس جمهور بود، این سفرها بوی توسعه و امید می دهند و می توان ادعا کرد که چرخ های توسعه اقتصادی، گسترش روابط خارجی و تولید به حرکت درآمده است.

به گزارش ایرنا، ابتدا قرار بود که رئیس‌جمهور روز پنج شنبه و جمعه هفته گذشته وارد استان شود اما به دلیل سفر وی در سه شنبه هفته قبل به قاره آفریقا، سفر به کهگیلویه و بویراحمد به تعویق افتاد.

آیت الله رئیسی در طی یک سفر فشرده به سه کشور آفریقایی نشان داد که برای حل مشکلات و توسعه اقتصادی نباید در ارتباط با چند کشور اروپایی محدود شد و تلاش و تدبیر دولت سیزدهم از مرزها فراتر رفته است.

ارتباط گیری با کشورهای آفریقایی پس از ۱۱ سال و امضای قراردادهای مهم و تاثیرگذار همه و همه گویای تصمیم هوشمندانه آیت الله رئیسی برای ایجاد تحول و انقلاب اقتصادی است و ما می توانیم را برای مردم ملموس کرده است.

رئیس جمهور در همین خصوص به سفر اخیر خود به آفریقا اشاره می کند و می گوید: در آفریقا با وجود امکانات محدود کارهای زیادی شده که نشان می‌دهد از ظرفیت‌ها بهترین استفاده را برای حل مشکلات و رشد اقتصاد کرده‌اند و خیلی از کشورهای دنیا هستند که سرمایه اندک دارند، اما با اراده و کار و تلاش نتایج خوبی گرفتند.

آفریقا تا کهگیلویه و بویراحمد؛ از امضای ۲۱ سند همکاری تا افتتاح و کلنگ زنی ابرپروژه ها

آیت الله رئیسی بارها از مسئولان خواسته که کار جهادی انجام بدهند تا فرصت‌ها را از دست ندهند و به اهداف خود برسند البته سید علی احمدزاده استاندار این استان را هم به عنوان یک مدیر جهادی و تلاش گر خطاب می کند.

کارهای بسیاری در این استان محروم صورت گرفته است و در این دو سال به اندازه چند سال اعتبار وارد استان شده که در تاریخ استان بی سابقه بوده است؛ چه بسا افرادی هم هستند که تنها نیمه خالی لیوان را می بینند و برخی کارها به چشم شان نمی آید.

رئیس جمهور در بدو ورود به استان کهگیلویه و بویراحمد با استقبال مادر شهید و نماینده ولی فقیه در استان، استاندار، مردان کلاه نمدی بر سر و حتی سه بانوی کارآفرین و خلاق روبرو شد که حضور زنان در این مراسم به بانوان دلگرمی داد چرا که نشان داد جایگاه زنان در این دولت پراهمیت است و بانوان توانمند و کارآفرین توجه می شود.

نکته جالب توجه این است که در این استان نقاط بسیار محروم زیادی وجود دارد و حتی در بدو ورود، مادر شهید شاخص استان بجای درخواست کار برای فرزندش از رئیس جمهور خواست منطقه لنده را که در محرومیت به سر می برد آباد کند.

به نظر می رسید رئیس جمهور با برنامه های منسجم و پرباری وارد استان شده بود و عنوان کرد: در این سفر با افتتاح ابر پروژه هایی، مردم استان از ثمرات دور اول سفر بهره‌مند خواهند شد.

رئیسی رئیس جمهور مردمی

حضور آیت الله رئیسی پس از ورود در فرودگاه بین المللی یاسوج، در جمع عشایر غیور و ولایتمدار چهره مردمی بودن وی را بیشتر آشکار می کند.

رئیس جمهور در جمع عشایر اینگونه گفت که جامعه عشایری با تولید محصولات دامی و صنایع دستی نقش ستودنی در خودکفایی ملی و تامین امنیت غذایی دارند به همین دلیل بهبود وضعیت رفاهی عشایر از برنامه های محوری دولت سیزدهم است.

وی تاکید کرد: نیاز است تا امکانات اولیه زندگی عشایرنشینان مانند برق،آب و راه های به گونه ای فراهم شود که این قشر زحمتکش دغدغه ای جز تکاپو برای تولید نداشته باشند.

رئیس جمهور تصریح کرد: تامین آب پایدار، دسترسی به آب گرم در مناطق عشایری،مرمت راه های آنان از نیازهایی است که باید جزو مصوبات سفر قرار گیرد.

آیت الله رئیسی تاکید کرد: شمار زیادی از عشایر استان در زمان حاضر دانش آموخته دانشگاه ها هستند که این امر نشان دهنده موفقیت این قشر در هر ۲ صحنه علم و تولید است.

افتتاح بلندترین سد بتنی غلتکی غرب آسیا

سد چمشیر با ارتفاع ۱۵۱ متر دارای مخزنی به حجم ۲.۳ میلیارد مکعبی است که عملیات اجرایی آن با اخذ مجوزهای لازم از سازمان‌های مربوطه در سال ۹۱ شروع شد.

نیروگاه برق‌آبی این سد دارای سه واحد بزرگ هر کدام به ظرفیت ۵۵ مگاوات و ۲ واحد کوچک (زیست‌محیطی) هر یک به ظرفیت ۵.۵ مگاوات (جمعاً ۱۷۶ مگاوات) است که از طریق پست ۲۳۰ کیلوولت چمشیر به شبکه سراسری متصل می‌شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این آیین با اشاره به اینکه این سد تحولات مناسبی در منطقه ایجاد خواهد کرد افزود: واحد نخست نیروگاه این سد با ظرفیت ۵.۵ مگاوات در نیمه دوم تیرماه امسال به بهره‌برداری رسید که در تولید برق پیک تابستانه نقش مهمی دارد.

سید علی احمد زاده بیان کرد: تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهره‌مند شدن ۱۴۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب از مهمترین مزایای اجرای این طرح است.

احمد زاده ابراز کرد: تولید ۴۸۲ گیگاوات برق‌آبی، کنترل سیلاب‌های مخرب رودخانه زهره، اشتغال‌زایی، اجرای زیرساخت‌های صنعت گردشگری و پرورش ماهی از دیگر مزایای این سد است.

وی با بیان اینکه سد و نیروگاه چمشیر تاثیر مهمی در رونق کشاورزی و صنعت گردشگری دارد ابراز کرد: عملیات اجرایی این پروژه با اخذ مجوز های لازم از جمله مجوز زیست محیطی از سال ۹۱ شروع شد.

افتتاح ایرانی‌ترین مجتمع پتروشیمی کشور

ایرانی‌ترین مجتمع پتروشیمی کشور روز دوشنبه و همزمان با سفر استانی هیات دولت به کهگیلویه و بویراحمد با حضور آیت الله رییسی رییس جمهور در شهرستان گچساران به بهره برداری رسید.

طرح ساخت خط لوله سراسری اتیلن غرب در سال ۸۱ به منظور توسعه و آبادانی مناطق محروم غرب کشور به تصویب رسید و عملیات اجرایی آن در زمین به مساحت ۱۵۷ هکتار در سال ۸۳ با اعتبار پیش بینی شده ۱.۳ میلیارد یورو آغاز شد.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تاکید آیت الله رییسی بر تکمیل طرح های نیمه تمام عملیات ساخت این طرح اقتصادی شتاب گرفت و پس از ۲دهه راه اندازی شد.

حتی رئیس جمهور در حاشیه آئین افتتاح ابرپروژه پتروشیمی گچساران از استاندار کهگیلویه و بویراحمد قدردانی کرد و افزود: همدلی و حمایت‌های آقای احمدزاده نقش موثری در راه‌اندازی پروژه‌های بزرگ استان به ویژه این طرح داشته است.

وزیر نفت گفت: برای اجرای این طرح اقتصادی بیش از ۱.۳ میلیارد یورو هزینه شد.

جواد اوجی با بیان اینکه برای اجرای این طرح بیش از ۸۳ درصد بومی و داخل سازی شده تصریح کرد: در این طرح اقتصادی بیش از ۲۶۹ میلیون یورو صرفه جویی ارزی شده است.

وی بیان کرد: این شرکت در کنار پیشبرد اهداف کلان خود با ۷۰ شرکت ایرانی به ‌منظور طراحی، ساخت و نصب تجهیزات مهم مورد نیاز همکاری کرده است.

اوجی فزود: محصول مجتمع پتروشیمی گچساران یک‌میلیون تن اتیلن و نیز ۸۴ هزار تن +C۳(برش پروپان و سنگین تر) در سال خواهد بود.

وی ادامه داد: محصول این کارخانه همچنین به‌عنوان مواد اولیه صنایع پتروشیمی و صنایع پلیمر گچساران مورداستفاده قرار خواهد گرفت.

اوجی تصریح کرد: این طرح ملی سالانه یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن خوراک اتان خود را از پالایشگاه بید بلند بهبهان با خط لوله ای بطول ۹۰ کیلومتر تامین می کند.

پنج هزار واحد اقتصادی راکد کشور وارد چرخه تولید شدند/جشن احیای کارخانه قند به نمایندگی از ۴۴ واحد راکد احیا شده

رییس جمهور گفت: احیای کارخانه قند یاسوج پس از سال ها رکود دستاورد همت جمعی مسئولان محلی و ملی است که جای قدردانی دارد.

رئیسی افزود: از تلاش دسته جمعی همه مسئولان متولی به ویژه ستاد فرمان اجرایی امام خمینی (ره) برای به حرکت درآوردن دوباره چرخ های این کارخانه تعطیل شده قدردانی می کنم.

وی گفت: روزی که به کارخانه آمدم حال کارگران گرفته بود و چهره درهمی داشتند و مایوس شده بودند و امیدی به آینده نداشتند اما امروز خدا را شاکرم که با عنایت خدا و دستان توانای شما به چرخه بازگشت.

رئیس‌ جمهور بیان کرد: امروز کارگران و خانواده‌های آنها امید به آینده دارند و مصمم به ادامه فعالیت کارخانه هستند، لطف خدا و دستان توانای شما کارخانه را راه اندازی کرد که از همت ستاد اجرایی، نماینده ولی فقیه و استاندار قدردانی می‌کنم.

وی با اشاره به اینکه همزمان بیش از ۴۰ واحد فعال شده و مدیران این واحدها گزارش دادند که پس از چند سال با دست با کفایت مدیران و همت کارگران احیا شد، گفت: برنامه احیای واحدهای راکد در دستور کار دولت است و در این خصوص مصمم هستیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه در دولت سیزدهم پنج هزار واحد اقتصادی راکد یا نیمه تعطیل فعال و وارد چرخه شده است، گفت: پنج هزار واحد تولیدی و اقتصادی احیا شده و باز هم باید احیا شود و ۱۱۸ هزار شغل ایجاد شد.

وی عنوان کرد: ایجاد ۱۱۸ هزار شغل یعنی کاسته شدن از میزان بیکاری در کشور و ایجاد امید در جامعه و این همان چیزی است که ما دنبال می‌کنیم.

تکمیل و افتتاح بیمارستان بهمئی پس از ۹ سال انتظار

بیمارستان ۳۲ تخت‌خوابی شهید سلیمانی شهرستان کم برخوردار بهمئی روز سه شنبه و در دومین روز از سفر استانی دولت به کهگیلویه و بویر احمد با حضور آیت الله رییسی رییس جمهور به بهره برداری رسید.

ساخت این بیمارستان با زیربنای ۶هزار متر مربع در زمینی به مساحت ۲۳هزار مترمربع بالغ بر ۱۳۵ میلیارد تومان هزینه داشته که ظرفیت افزایش تا ۶۴ تخت را نیز دارد، این بیمارستان شامل بخش های مختلف اطفال، داخلی، اورژانس، جراحی سرپایی و تخصصی است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با احتساب این مرکز، تعداد بیمارستان های استان به ۱۲ و تعداد تخت های بیمارستانی نیز به بیش از هزار و ۵۰۰ تخت می رسد.

سعید جاودان سیرت به آغاز عملیات اجرایی این طرح درمانی در سال ۹۳ اشاره کرد و افزود: پیگیری ها و همت دولت سیزدهم به ویژه شخص رییس جمهور موجب تسریع روند ساخت و تکمیل این بیمارستان و افتتاح آن برای خدمت رسانی به مردم منطقه شد.

شهرستان بهمئی با جمعیت ۵۰ هزار نفر به مرکزیت شهر لیکک در فاصله ۳۵۰ کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.

افتتاح رویای ۲۸ ساله مردم کهگیلویه و بویراحمد

رئیس جمهور در آیین افتتاح از جاده اصلی پاتاوه- دهدشت گفت: اقتصاد ۴۰۰ روستای واقع شده در این مسیر با افزایش عبور و مرور خودروها فعال شده و رونق می گیرد.

وی افزود: روستاهای زیادی در طول این جاده از مواهب آن بهره مند می شود چرا که با وجود این راه ارتباطی اقتصاد آنها فعال و شکوفا می شود.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: خارج کردن شهر "دهدشت" از بن بست از دیگر کارکردهای این جاده ارتباطی است که نقش اساسی در توسعه و رونق منطقه دارد.

وی ادامه داد: این جاده راهبردی برای منطقه مزیت های زیادی دارد چرا که ارتباط با مرکز کشور و اتصال به دریا از ویژگی های این جاده است.

رئیس جمهور اضافه کرد: میزان تونل های این راه ارتباطی ۱۰ کیلومتر است و احداث پل ها و تونل های زیاد در این مسیر نشان از سخت بودن فعالیت ها دارد.

و اما خواسته های مردم ...

کهگیلویه و بویراحمد سرزمین گنج‌ها و رنج‌هاست و مردم این خطه انتظار دارند در سفر دوم رئیس جمهور فکری به حال خواسته های آن ها شود که به مهمترین مطالب اشاره می شود.

استان کهگیلویه و بویراحمد ۲۵ درصد نفت، ۱۰ درصد آب‌های سطحی، یک درصد خاک کشور و ۲ هزار و ۵۰۰ گونه گیاهی را به خود اختصاص می‌دهد اما با این وجود استان کهگیلویه و بویراحمد از محرومیت فقر و نداری رنج می‌برد.

بود و نبود فرودگاه یاسوح فرقی به حال مردم ندارد زیرا در هفته تنها دو پرواز دارد و نفشی در توسعه استان نداشته است.

استان محروم از یک کیلومتر خط ریلی است و پروژه راه آهن یاسوج - اقلید به کما رفته است که امید است دیده شود.

احداث سد آبریز حق مردم کهگیلویه بزرگ است اما سالهاست که نسبت به احداث آن بی توجهی شده است.

آب شرب چهار شهر حوزه شهرستان کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده پس از یک دهه، هنوز اندر خم یک کوچه است و کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

عملیات اجرایی تونل دیل در قالب قطعه دوم راه اصلی محور گچساران - چرام در سال ۱۳۹۷ آغاز شد اما سال هاست که نیمه کاره رها شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha