ضرورت تشکیل کمیته ویژه مولدسازی اموال دانشگاه‌ها

تهران - ایرنا - رئیس دانشگاه تهران خواستار تشکیل کمیته‌ای ویژه برای مولدسازی اموال دانشگاه‌ها شد و گفت: دبیرخانه اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور باید نقش حلقه واسط با این کمیته و دبیرخانه هیأت عالی مولدسازی دارایی‌های دولت را ایفا کنند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا، سید محمد مقیمی در سی‌ونهمین اجلاس رؤسای ۱۴ دانشگاه بزرگ کشور که در دانشگاه علم و صنعت ایران و با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان خصوصی‌سازی برگزار شد، افزود: انتظار داریم بخشی از املاک و اموال دولت که مولدسازی می‌شود، در اختیار توسعه علم و فناوری قرار گیرد.

وی ادامه داد: برای این منظور تشکیل کمیته ای که به صورت ویژه و متمرکز به مولدسازی اموال دانشگاه‌ها و بهره‌مندی دانشگاه‌ها از مولدسازی دارایی‌های دولت توجه داشته باشد، ضروری است. اعضای پیشنهادی به عنوان زیرکمیته رسمی با حکم رئیس سازمان خصوصی‌سازی بتوانند نقش تصمیم‌سازی کمیته مولدسازی را ایفا کنند.

ضرورت تشکیل کمیته ویژه مولدسازی اموال دانشگاه‌ها

وی خاطرنشان کرد: اگر عوائد حاصل از مولدسازی اموالی از وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مختلف که در کمیته اصلی مولدسازی مطرح می‌شوند، در اختیار توسعه دانشگاه‌ها قرار گیرند، در واقع یک سرمایه‌گذاری اساسی برای آیندگان رقم می‌خورد.

مقیمی رئیس اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور بر اهمیت اجلاسیه ۱۴ دانشگاه بزرگ کشور، اهداف و مأموریت‌های آن را در قالب سه محور اصلی شامل نقش تصمیم‌سازی برای وزارت علوم و بازوی اجرایی سیاست‌های وزارتخانه بویژه سیاست‌های جدید و مبتکرانه، تقویت جایگاه نظام آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌المللی و تجمیع و یکپارچه‌سازی امکانات دانشگاه‌ها برای حل مسایل کشور و اجتماعی‌سازی علم در جامعه تاکید کرد.

وی در تشریح اهداف اساسی اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور گفت: می‌توانیم به عنوان بازوی اجرایی سیاست‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بویژه سیاست‌های ابتکاری جدیدی که وزارت علوم پیگیری می‌کند، نقشی پیشگام ایفا کنیم البته اقدام برای اجرای سیاست‌های جدید، هم ریسک بالایی دارد و هم امکانات جدیدی می‌خواهد؛ شاید همه دانشگاه‌ها نتوانند در گام اول به اجرای آنها ورود کنند اما ظرفیت اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور می‌تواند به عنوان یک کمیته بسیار قدرتمند، نقش بازوی اجرایی وزارت علوم و تصمیم‌ساز درباره سیاست‌های آن را ایفا کند و جنبه‌های مختلف سیاستگذاری وزارت علوم را تقویت کند.

رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر هم‌افزایی و ایجاد ائتلاف بین دانشگاه‌های عضو این اجلاسیه به منظور ارتقای توان رقابتی در عرصه بین‌المللی، اظهار داشت: برای تقویت امکانات‌ جهت حضور قوی‌تر در عرصه بین‌المللی، ناچار هستیم که دست به ائتلاف بزنیم. اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه در همین راستا برگزار شد. این ائتلاف را با دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه‌های کشور عراق نیز برای فعالیت مشترک دانشگاه‌های بزرگ کشور داشته‌ایم.

مقیمی یادآور شد: برای بین‌المللی‌سازی دانشگاه‌ها ایده‌های زیادی داریم که یکی از آنها تأسیس یک انتشارات بین‌المللی معتبر با شراکت دانشگاه‌های بزرگ کشور و سازمان سمت است تا با ایجاد ظرفیت نشر کتاب‌ها، مجلات، مقالات و مستندات علمی به چند زبان زنده دنیا، توان رقابت با ناشرین معتبر بین‌المللی را داشته باشد.

وی ادامه داد: امیدواریم با ائتلاف دانشگاه‌های بزرگ کشور بتوانیم نسبت به راه‌اندازی این انتشارات بین‌المللی اقدام کنیم و با استفاده از این قدرت تجمیع شده، تأثیرگذاری بیشتری در عرصه جهانی داشته باشیم.

ضرورت تشکیل کمیته ویژه مولدسازی اموال دانشگاه‌ها

رئیس اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور تصریح کرد: از آنجا که برنامه هفتم توسعه کشور در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است، این بهترین فرصت است تا با حمایت وزارت علوم و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، برخی احکام قانونی برای حمایت از دیپلماسی علمی و تأمین منابع مالی در بودجه‌های سالیانه برنامه هفتم توسعه برای تأسیس و اداره این انتشارات بین‌المللی در نظر گرفته شود.

مقیمی به تأکیدات رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهور مبنی بر ضرورت قرارگیری علم در خدمت پیشرفت جامعه و حل مشکلات کشور اشاره و خاطرنشان کرد: مسایل کشور، مسایل چند لایه، پیچیده و بسیار بزرگ و وسیع است و یک دانشگاه به تنهایی نتواند در زمینه ارائه راه حل، به صورت جامع عمل کند. بنابراین لازم است یک تقسیم کاری بین دانشگاه‌های بزرگ صورت گیرد تا ضمن کاربردی کردن علوم، راه‌حل‌های مفیدی برای مسائل مختلف کشور ارائه کنیم و همچنین در مسیر اجتماعی کردن علم نیز گام‌هایی اساسی برداریم.

وی در بخش دیگر این اجلاس اظهار داشت: اجلاسیه رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور با چندین سال سابقه فعالیت، برکات زیادی برای نظام آموزش عالی کشور داشته است و در تلاش هستیم به جایگاه این اجلاس، هویت مضاعفی ببخشیم.

وی با درخواست از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک به تقویت جایگاه اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور، افزود: تقویت این مجموعه به خیر و صلاح نظام آموزش عالی کشور است و امیدواریم که روز به روز در راستای اهداف و ماموریت‌هایی که دنبال می‌کند، موفق‌تر باشد.

ضرورت تشکیل کمیته ویژه مولدسازی اموال دانشگاه‌ها

رئیس دانشگاه تهران تاکید کرد: برنامه هفتم توسعه فرصت مغتنمی است که هویت جدیدی برای اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور ایجاد کنیم، اساسنامه آن را تقویت کنیم، نقش‌های رسمی به آن بسپاریم و این مجموعه را به اتحادیه دانشگاه‌های بزرگ ایران ارتقا دهیم و هویت‌بخشی آن را تقویت کنیم.

مقیمی با بیان اینکه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نماد عزت و قدرت دانشگاهیان است؛ گفت: دکتر زلفی‌گل به لحاظ جایگاه علمی، اخلاق‌مداری و تواضع علمی واقعاً شخصیتی ممتاز و منحصر به فرد است و وقتی با ایشان کار می‌کنیم، احساس رابطه رئیس و مرئوسی نداریم و این اخلاق حسنه ایشان نباید مورد سو استفاده قرار گیرد. خدشه به شخصیت علمی و اخلاقی وزیر علوم، خدشه به جایگاه علم و فناوری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha