تعزیه نباید فقط به محرم و صفر ختم شود

مشهد-ایرنا- مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: برگزاری تعزیه نباید فقط به محرم و صفر ختم شود، بلکه می‌توان آن را به کل اعیاد و مناسبتها در طول سال تسری داد.

به گزارش ایرنا، محمدحسین زاده روز چهارشنبه در نشست هم اندیشی هنرمندان تعزیه خوان و نمایشهای آیینی مذهبی مشهد افزود: نسخ های قدیمی تعزیه را با شعرهای جدید تلفیق و به محتواهای روز نزدیک کرد تا برای نسل جوان نیز از جذابیت لازم برخوردار باشد.

وی بیان کرد: در گذشته تعزیه برای اعیاد قربان و غدیر، ولیعهدی امام رضا(ع) و دهها مناسبت مذهبی دیگر نیز اجرا می شد اما اکنون فقط به محرم و صفر اختصاص یافته است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: می توان با همکاری اداره کل تبلیغات اسلامی استان و انجمن شاعران تعزیه را به لحاظ فنی و محتوایی غنای جدیدی بخشید و آن را با نیازهای روز همخوانی داد تا جذابیت خود را برای نسل جوان داشته باشد.

وی ادامه داد: پیرغلامان عمری را به عشق امام حسین (ع) نوکری کرده اند و هنر تعزیه را با همان اصالت و قوا و پایبندی بر سنتها نگه داشته اند، عشق و اراداتی که تعزیه خوانها و نوکران و پیرغلامان به اباعبدالله الحسین (ع) داشته اند را باید حفظ کرد.

حسین زاده بیان داشت: در کنار آن می توان برای نیاز امروز جوانان و نوجوانان استان، جذابیتهای هنر تعزیه را با کمی نوآوری مبتنی بر همان سنتها و آیین های گذشته ارتقا داد.

انحرافات در آیین های عزاداری محرم و صفر

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به برخی انحرافات در آیین های عزاداری محرم و صفر اشاره و بیان کرد: تصاویری در برخی تعزیه ها دیده می شود که با تعزیه آیینی و سنتی ما متفاوت است و شان و منزلت روضه امام حسین (ع) در آن رعایت نمی شود، دشمن هم به دنبال همین انحرافات است تا صدها آیین زیبای تعزیه را نادیده گرفته و همان انحراف را به عنوان تعزیه در ایران نشان دهد.

حسین زاده اضافه کرد: چنین سوء استفاده ای از سوی دشمنان عیب است که به فعالان رسانه ای باز می گردد، زیرا آنان باید هنر تعزیه مبتنی بر آیین ها و سنتها و شعرهایی که متناسب با شان اهل بیت و رعایت مباحث اعتقادی و مبانی فکری و اسلامی ما است را بیشتر به مردم نشان دهند.

وی بیان کرد: از نکات مهم در هنر تعزیه این است که ایرانیان خصوصا از دوره صفویه به این طرف از تعزیه برای نشر معارف اهل بیت (ع) استفاده می کردند، تعزیه امروز ما نیز مبتنی بر محرم و صفر ماندگار شده است.

حسین زاده اظهار داشت: افرادی مانند رضاخان همواره از گسترش تعزیه خوانی در کشور واهمه داشتند و تعزیه خوانی و روضه خوانی را در این کشور محدود کردند، زیرا این هنر آنچنان تاثیرگذار بوده که موجب گسترش دین می شده است، خیلی از خلفای اموی و عباسی نیز تلاش کردند که شور و حرارت عشق مردم به اباعبدالله را خاموش کنند.

وی گفت: هنر تعزیه عشق و حرارتی است که با ارقام مادی قابل اندازه گیری نیست، هر سال داغتر می شود و پایبندی به این سنتها و رسوم توسط محبان اهل بیت (ع) این هنر را سینه به سینه منتقل کرده است، لذا این مسیر باید مبتنی بر تمام شئوناتی باشد که از اساتید گذشته رسیده و قرار است به آیندگان منتقل شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی از پیرغلامان و مداحان و تعزیه خوانان آیین عزاداری محرم و صفر خواست که نسبت به شاگردپروری اهتمام بیشتری داشته باشند.

وی اضافه کرد: تعزیه جای شهرت و کسب مقام نیست بلکه شرط ورود به آن دلدادگی و عشق به اباعبدالله الحسین (ع) است که از دل این ارادت، مسیر رشد اتفاق می افتد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha