به گزارش ایرنا، گنزورا نجاح چحیلی روز چهارشنبه در آیین تجلیل از خانوده شهدای صابئین مندایی در اهواز با اشاره به اینکه دشمنان ایران اسلامی درصدد بودند تا انقلاب تازه پا را در جریان جنگ تحمیلی از زمین گیر کنند، اظهار کرد: با رشادت جوانان غیور کشور، این نقشه پلید و خیال خام دشمنان نقش برآب شد.
وی با اشاره به نقش منداییان در هشت سال دفاع مقدس، تصریح کرد: ما منداییان، ایران را کشور خود میدانیم و با جان و دل نیز از این سرزمین دفاع کردیم. برخی شبها منداییان با دست خالی و چوب از شهر پاسداری میکردند تا دشمن نتواند قدمی بردارد.
پیشوای منداییان گفت: شهادت در راه حق، امری روشن در شریعت و دین است که ما نیز توانستیم نقشی در جنگ تحمیلی برای دفاع از کشور داشته باشیم.
وی شهادت در راه وطن را بسیار ارزشمند و امری واجب خواند و گفت: منداییان ایران را خانه اصلی خود میدانند و بیش از ۲ هزار سال است که در ایران و عراق ساکن شدهاند.
چحیلی در ادامه با تسلیت فرارسیدن ماه محرم و شهادت امام حسین(ع)، افزود همه ساله پس از عید، یاد شهدا، ایثارگران، جانبازان و اسیرانی که به وطن خودشان برگشتن را گرامی میداریم.
حجت الاسلام و المسلمین رضا کلاهکج مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نیز یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس به ویژه شهدای صابئین مندایی را گرامی داشت و از تلاشها و ایثارگریهای جانبازان، آزادگان و شهدای صائبین در هشت سال دفاع مقدس تجلیل کرد.
در این آیین که با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد از خانوادههای شهید ناعم بهمنی، شهید ناجی زهرونی، شهید نسرین زهرونی، شهید منصور عبادهاهوازی، شهیدیاسین زهرونی، شهید نادر زهرونی، شهید سلیم دراجی و شهید امین جیزان تجلیل به عمل آمد.
منداییان که پیروان حضرت یحیی (ع) به شمار می آیند عید خود در ماه «دولا» که مصادف با اواخر تیر است جشن میگیرند. بر اساس اعتقاد پیروان آیین مندایی سال نو همزمان با خلقت حضرت آدم (ع) است.
پیروان آیین مندایی ۲ روز آغازین سال نو خود را «دهوا ربّا» به معنی عید بزرگ مینامند، آنها پیش از عید بزرگ به نظافت خانه های خود می پردازند و برخی از آنها ۲ روز پیش از عید آیین غسل تعمید را در ساحل شرقی کارون انجام می دهند و پس از آن اعتکاف ۳۶ ساعته خود را در عبادتگاه خود آغاز می کنند.
دین صابئین مندایی از قدیمی ترین آیین های الهی است و اصلی ترین رکن دینی آنها غسل تعمید است. اهواز، سوسنگرد، شوشتر و ماهشهر بیشترین محل سکونت آنها در خوزستان است.
آیین تعمید اقلیت صابئین مندایی صبح یکشنبه ۲۵ تیرماه جاری در ساحل رودخانه کارون به مناسبت عید بزرگ صابئین مندایی (دهواربا) و آغاز سال مندایی برگزار شد.
نظر شما