مهدی صفری روز پنجشنبه در نشست با استاندار و مدیران اقتصادی استان همدان افزود: هدف از مبادلات کالا با دیگر کشورها ارزآوری است که از طریق صادرات و روابط تجاری با دیگر کشورها حاصل می شود.
وی انتقال فناوری، سرمایه گذاری خارجی، ترانزیت، سواپ، ترانزیت برق و گردشگری را از راه های افزایش درآمد ارزی برای کشور خواند.
معاون اقتصادی وزیرامور خارجه، چین را بازاری بزرگ برای بسیاری از محصولات ایرانی دانست و تاکید کرد: از ۳۰۰ تن صادرات زعفران، ۲۵۰ تن آن به چین صادر می شود.
وی با اشاره به اینکه چین فقط ۹ میلیارد دلار میگو از وارد می کند، افزود: چین می تواند تمام محصولات دریایی و صادراتی ایران را خریداری کند.
صفری با بیان اینکه فناوری نقش مهمی در کشاورزی چین ایفا می کند، ادامه داد: چینی ها در یک هکتار ۱۰ برابر کشاورزان ما و با هزینه یک دهم برنج کاشت و برداشت می کنند.
وی آفریقا را یکی از بازارهای مناسب برای سرمایه گذاری خواند، و تصریح کرد: در طلا و الماس می توانیم با چند میلیون دلار در آفریقا سرمایه گذاری کنیم.
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: موریتانی کشوری با ۴.۵ میلیون جمعیت بیش از ۱۸ میلیون تن گوشت تولید می کند و می تواند نیاز ایران را با قیمت مناسب برطرف کند.
در این نشست احمد شانیان مدیرکل صنعت، معدن و تجارت همدان صادرات کالا از استان را در سال گذشته یک میلیارد و ۶۵ میلیون دلار عنوان کرد.
وی افزود: در سال گذشته نسبت به سال قبل آن ۲۰۰ درصد در صادرات صنایع و صنایع معدنی رشد داشته ایم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت همدان با تاکید بر ضرورت آمادگی زیرساخت ها برای صادرات گفت: صادر کننده باید به کشور هدف صادراتی نگاه حرفه ای داشته باشد.
وی یادآور شد: ۳۰۰ نوع محصول مختلف از استان همدان به کشورهای آمریکای لاتین، اروپا و حاشیه خلیج فارس صادر شده است.
در این جلسه محمد رضا سکوت به عنوان رابط استان همدان با معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه معرفی شد.
نظر شما