به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد: وزارت خانه های امور خارجه و خزانهداری آمریکا امروز تحریمهایی را علیه نزدیک به ۱۲۰ فرد و نهاد مرتبط با اعمال میکنند تا این کشور را به دلیل تهاجم غیرقانونی به اوکراین پاسخگو کنند و توانایی مسکو برای حمایت از عملیات های جنگی را کاهش دهند.
وی تصریح کرد: این تحریمها توانایی روسیه در دسترسی به کالاهای حیاتی و تواناییهای تولید و صادرات انرژی این کشور در آینده، استفاده از سیستم مالی بینالمللی را محدود و کسانی را که به روسیه در دور زدن تحریمها کمک می کنند، متوقف می کند.
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: از زمانی که روسیه تهاجم همه جانبه خود را به اوکراین آغاز کرد، ایالات متحده آمریکا با همکاری متحدان و شرکای خود، اقدامات بی سابقه ای برای تحمیل هزینه ها به روسیه و ارتقای پاسخگویی برای افراد و نهادهایی که از جنگ غیرقانونی آن حمایت می کنند، انجام داده است. ما تا هر زمانی که طول بکشد در کنار اوکراین خواهیم ایستاد.
وزارت خزانه داری آمریکا نیز در بیانیه ای اعلام کرد که تحریمهای جدیدی را علیه افراد و دهها سازمان مرتبط با روسیه و با هدف مسدود کردن دسترسی مسکو به کالاهایی که از جنگ این کشور علیه اوکراین حمایت میکنند، اعمال کرده است.
این وزارتخانه در بیانیه ای اعلام کرد که تحریم های جدید همچنین برای "کاهش درآمد روسیه از بخش فلزات و معادن، تضعیف توانمندی های این کشور در بخش انرژی و کاهش دسترسی روسیه به سیستم مالی بین المللی" طراحی شده است.
والی آدیمو، معاون وزیر خزانه داری آمریکا در بیانیه ای گفت: «اقدامات امروز گام دیگری در تلاش های ما برای محدود کردن توانایی های نظامی روسیه، دسترسی این کشور به تجهیزات جنگی و محدود کردن اقتصادی آن است».
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو و تقویت حضور غرب در نزدیکی مرزهای مشترکش با اوکراین، استقلال جمهوریهای خلق «دونتسک» و «لوهانسک» را در منطقه «دونباس» به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن (پنجم اسفند ۱۴۰۰)، عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی و جنگ تغییر یافت.
رئیسجمهور روسیه اواخر بهمنماه ۱۴۰۰ یعنی یکی دو هفته قبل از آغاز جنگ اوکراین، با ابراز نگرانی از گسترش ناتو به عنوان مهمترین پیمان نظامی و سیاسی غرب که برای مقابله با اتحاد جماهیر شوروی سابق تأسیس شده، گفته بود که هیچ کشور شوروی سابق از جمله اوکراین نباید به عضویت پیمان آتلانتیک شمالی درآید.
بایدن رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا (۱۳ جولای / ۲۲ تیر) با امضای یک فرمان اجرایی، دستور داد سه هزار نفر از نیروهای ذخیره ارتش آمریکا به جمع نیروهای مستقر این کشور در قاره اروپا اضافه شوند.
از فوریه ۲۰۲۲، پنتاگون بیش از ۲۰ هزار نیروی جدید را در اروپا مستقر کرده است که در پی آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین، تعداد فعلی نظامیان آمریکا در سراسر قاره سبز را به بیش از ۱۰۰ هزار نفر رسانده است.
نظر شما