محمدامین بختیاری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اقدامات انجام شده برای جلوگیری از برداشت آبهای زیرزمینی افزود: علاوه بر انسداد هفت حلقه چاه غیرمجاز در سال گذشته، اجرائیه انسداد چهار حلقه چاه غیرمجاز دیگر نیز اخذ شده که در حال تهیه ماشین آلات برای انسداد و پُر کردن چاهها هستیم.
وی در ادامه تاکید کرد: در راستای برخورد بی قید و شرط با متخلفین، پروانه بهره برداری سه حلقه چاه مجاز دارای تکرار تخلف اضافه برداشت لغو و جرائم سنگین مالی خسارت به آبخوان جهت چاه های مجاز فاقد کنتور هوشمند و دارای اضافه برداشت صادر شده است.
مدیر امور آب شهرستان کنگاور در ادامه گفت: برق ۱۲ حلقه چاه آب شهرستان نیز امسال به دلیل تخلف، اضافه برداشت و رعایت نکردن الگوی کشت قطع شده است.
وی با اشاره به بارندگی سال زراعی جاری که عدد ۳۵۰ میلیمتربه ثبت رسیده است، افزود: باوجود بارش های خوب امسال ولی نرخ میانگین بارش ها در بلندمدت ۴۱۳ میلیمتر است که این نشان از کاهش منابع زیرزمینی در شهرستان کنگاور دارد.
بختیاری همچنین با اشاره به مشکل کاهش منابع آب شهری و روستایی از صدور مجوز حفر هفت حلقه چاه عمیق آب شرب در شهرستان خبر داد و افزود: طی هشت ماه گذشته مجوز ۲ حلقه چاه آب شرب شهری و پنج حلقه چاه آب شرب روستایی به امور آب و فاضلاب تحویل داده شده است.
کاهش بارش، مدیریت نکردن مصرف آب در بخش کشاورزی، رعایت نکردن سهمیه برداشت آب توسط برخی کشاورزان و استفاده از روش های سنتی آبیاری، افزایش مصرف آب توسط صنایع و مردم موجب شده تا بخش قابل توجهی از منابع آبی در شهرستان کنگاور خشک شود و سطح سفره های زیرزمینی بشدت پایین بیاید و این مساله شبه بحران در صورتی که مدیریت نشود خسارتهای جبران ناپذیری را برای این منطقه به بار خواهد آورد.
وی تاکید کرد که کلید مدیریت بحران آب تغییر ساختار مصرف آب در بخش کشاورزی است.
شهرستان کنگاور با بیش از ۸۵ هزار نفر جمعیت در ۹۰ کیلومتری شرق کرمانشاه واقع شده است.
نظر شما