به گزارش ایرنا، مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری روز جمعه به وقت محلی به شورای امنیت سازمان ملل گفت، سازمان ملل به تعامل خود با همه طرف ها ادامه خواهد داد تا اطمینان حاصل شود که مواد غذایی و کودهای "مهم" روسیه و اوکراین به بازارهای جهانی ارائه شوند.
این مقام ارشد سازمان ملل تاکید کرد: صادرات مواد غذایی و کود از اوکراین و روسیه همچنان برای امنیت غذایی جهانی اهمیت حیاتی دارد.
گریفیتس به شورای امنیت گفت: سازمان ملل به تعامل خود با همه طرف ها ادامه خواهد داد تا اطمینان حاصل شود که مواد غذایی و کودهای روسیه و اوکراین همچنان در بازارهای جهانی ارائه می شوند تا این امر به کاهش قیمت ها و تقویت امنیت غذایی در سراسر جهان کمک کند.
دیمیتری پسکوف سخنگوی دولت روسیه ۲۶ تیرماه با اعلام به تعلیق درآوردن طرح توافق صدور غلات اوکراین از سوی روسیه گفت که روسیه زمانی به توافقنامه بازمیگردد که پایبندی به بخش دوم توافق اجرا شود؛ این قسمت غرب را ملزم میکند تا محدودیتها بر صادرات کشاورزی و کود را رفع کند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در واکنش به اقدام روسیه گفت: من عمیقاً از تصمیم روسیه برای توقف و پایان دادن به اجرای طرح دریای سیاه (توافق صادرات غلات) از جمله لغو تضمین های امنیتی روسیه در کشتیرانی در بخش شمال غربی دریای سیاه متاسفم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نیز در جمع خبرنگاران در مقر سازمان ملل در نیویورک افزود: این طرح عبور ایمن بیش از ۳۲ میلیون تن کالاهای غذایی از بنادر اوکراین را تضمین کرده است.
دبیر کل سازمان ملل که ۲۰ تیرماه در نامه ای به ولادیمیرپوتین رئیس جمهور روسیه با ارائه پیشنهادی، خواستار حفظ توافق غلات موسوم به ابتکار دریای سیاه که در پی جنگ اوکراین صورت گرفت، شده بود، اضافه کرد: طرح دریای سیاه به همراه یادداشت تفاهم در مورد تسهیل صادرات محصولات غذایی و کودهای شیمیایی روسیه، راه نجاتی برای امنیت غذایی جهانی و چراغ امیدی در جهان آشفته بوده است.
قرارداد کریدور غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای وارد کننده با ابتکار ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.
این قرارداد ابتدا برای اجرا در مدت ۶ ماه امضا شده و در سه دوره متوالی دو ماهه تمدید شد که مهلت تمدید دو ماهه سوم این قرارداد نیز به پایان رسید. دولت ترکیه طی دو ماه اخیر برای تمدید مجدد این قرارداد تلاش کرد ولی به علت نارضایتی روسیه از اجرای مفاد مورد نظر مسکو، تمدید آن در هاله ای از ابهام قرار گرفته و دولت روسیه تمایلی برای تمدید قرارداد ندارد.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل ۲۷ تیرماه در جمع خبرنگاران افزود: دبیرکل سازمان ملل به بررسی تمام فرصت ها برای اطمینان از ارسال غلات و کود شیمیایی اوکراین و روسیه به بازارهای جهانی ادامه خواهد داد. تعدادی از ایده هایی در مورد چگونگی عرضه غلات اوکراین و روسیه به بازار درحال ارائه هستند از جمله چگونگی تامین امنیت محموله های غلات در دریای سیاه.
نظر شما