به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان مانه وسملقان دروازه ورودی خراسان شمالی به استان های شمالی کشور محسوب می شود و با عبور جاده آسیایی از داخل آن طولانی ترین جاده ترانزیتی را در استان دارد.
این جاده ترانزیتی سالانه شاهد تصادفات خونین و مرگ های زیادی است که تنها بیمارستان این شهرستان ۱۱۰ هزار نفری توان پاسخگویی به تلفات ناشی از آن را ندارد.
این مرکز درمانی با چهار تخصص جراحی عمومی، اطفال، زنان و زایمان و داخلی شروع به کار می کند و با گذشت سال ها نه تنها بر تعداد نیروهای درمانی آن افزوده نمی شود بلکه همچنان از بسیاری از تجهیزات درمانی محروم می ماند به گونه ای که همچنان اهالی ۱۱۰ هزار نفری این شهرستان مجبورند برای دریافت ساده ترین خدمات فاصله ده ها کیلومتری را تا مرکز استان طی کنند.
اما این طرح به دلیل نبود اعتبار بیش از یک سال راکد مانده بود که در سفر استانی دولت ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ارتقای این مرکز درمانی مصوب شد تا مردمان این منطقه نیز طعم عدالت درمانی را بچشند.
بیمارستانی در حد درمانگاه
یکی از اهالی این شهرستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: برای دریافت کوچکترین خدمات باید راهی بجنورد مرکز استان می شویم، چرا که امکانات این بیمارستان در حد یک درمانگاه است.
محمدیار پوری مرحم می افزاید: گرچه مراکز بهداشتی در این شهرستان فعال است ولی مجبوریم برخی اوقات برای دریافت ساده ترین خدمات به مرکز استان مراجعه کنیم.
وی می گوید: سال ۹۹ بود که کلنگ ارتقای بیمارستان این شهرستان بر زمین زده شد ولی بعد از گذشت ۲ سال اقدامی برای تکمیل و تجهیز این مرکز درمانی انجام نشد.
پوری مرحم با قدردانی از رییس جمهور در نگاه عدالت محورش به این منطقه محروم، می گوید: طبق اعلام مسوولان استانی اعتبار و پول خوبی برای ارتقای این بیمارستان در نظر گرفته شده است که این نگاه موجب امیدواری و اعتماد بیشتر مردم به مسوولان خواهد شد.
تخصیص ۱۰۰ میلیارد ریال برای ارتقای بیمارستان
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی می گوید: ۱۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل بیمارستان پورسینای آشخانه از محل اعتبارات سفر رییس جمهور به استان تخصیص یافت.
دکتر حسن براتی زاده می افزاید: ۸۰۰ میلیارد ریال در سفر رییس جمهور به خراسان شمالی برای تکمیل و ارتقای این بیمارستان به ۶۴ تخت خواب مصوب شد.
وی افزود: کلنگ ارتقای بیمارستان پورسینای آشخانه از ۳۲ به ۶۴ تخت خواب، سال ۱۳۹۹ در گستره سه هزار و ۴۱۲ متر مربع بر زمین زده شد که بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته اواسط تابستان ۱۴۰۰ باید آماده بهره برداری می شد.
براتی زاده ادامه می دهد: این طرح به دلیل نبود اعتبار بیش از یک سال راکد مانده بود که در دولت سیزدهم با تزریق اعتبارات جدید سرعت گرفت.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی می گوید: بیمارستان پورسینا اکنون ۳۲ تختخوابی است و شمار پزشکان و کادر متخصص آن نیز بر اساس شمار تخت ها، تعیین و تامین شده است اما این نیروها و امکانات جوابگوی نیازهای مردم نیست.
بهرهبرداری از طرح توسعه بیمارستان تا پایان سال
وی تصریح می کند: طرح توسعه بیمارستان پورسینای آشخانه تا پایان سالجاری با تزریق اعتبارات به بهره برداری خواهد رسید.
براتی زاده می گوید: در دیدار با مدیرکل منابع فیزیکی و طرح های عمرانی وزارت بهداشت، روند انجام طرح توسعه بیمارستان پورسینای آشخانه به صورت دقیق بررسی شد و با حمایت های وزارت بهداشت این طرح تکمیل خواهد شد.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی یادآور می شود: بهره برداری از این طرح نقش مهمی در ارتقای شاخص های درمانی شهرستان مانه و سملقان خواهد داشت و اهالی منطقه دیگر برای هر مشکل درمانی به مرکز استان مراجعه نخواهند کرد.
شهرستان ۱۱۰ هزار نفری مانه وسملقان به مرکزیت شهر آشخانه در ۴۵ کیلومتری بجنورد، دروازه غربی استان به استان های شمالی کشور محسوب می شود.
خراسان شمالی دارای ۱۱ بیمارستان و هزار و ۴۴۴ تخت بیمارستانی است و هم اکنون پنج هزار نفر در حوزه سلامت این استان خدمت رسانی می کنند.
در این استان یک میلیون نفری، ۳۶۰ پزشک عمومی و ۲۵۰ پزشک متخصص فعالیت دارند.
نظر شما