مقام افغان: آمریکا مانع به رسمیت شناخته شدن طالبان است

تهران- ایرنا - محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع طالبان در مصاحبه با شبکه العربیه گفت که طالبان شرایط به رسمیت شناخته شدن را تکمیل کرده؛ اما آمریکا مانعی در برابر به رسمیت شناختن طالبان است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از طلوع نیوز، سرپرست وزارت دفاع طالبان در مصاحبه با شبکه العربیه افزود کشورهای دیگر به دلیل فشار آمریکا از به رسمیت شناختن حکومت سرپرست افغانستان سر باز می‌زنند.

این مقام طالبان از کشورهای اسلامی خواسته است تا برای به رسمیت شناختن طالبان اقدام کنند.

محمد یعقوب مجاهد گفت: «ما شرایطی را که یک حکومت باید داشته باشد را تکمیل کرده‌ایم. شرایطی وجود ندارد که تا کنون تکمیل نشده باشد و جهان بر مبنای آن ما را به رسمیت نشاند. شاید این موضوع مدتی طول بکشد تا کشورها آماده به رسمیت شناختن ما شوند؛ اما ما از همه کشورهایی که تحت فشار امریکا نیستند و می‌توانند ما را به رسمیت بشناسند، می‌خواهیم که حکومت افغانستان را به رسمیت بشناسند به ویژه از کشورهای قدرتمند اسلامی می‌خواهیم تا ما را به رسمیت بشناسند و این به نفع همه کشورها است.»

سرپرست وزارت دفاع طالبان در بخشی از این گفت‌وگو، همکاری با ایالات متحده آمریکا را در مورد نابودی شبکه القاعده رد کرده و بر عدم حضور القاعده در افغانستان تاکید کرد.

وی افزود: «القاعده در افغانستان وجود ندارد. چگونه می‌توانیم در برابر کسانی که وجود ندارند و هیچ جایی در افغانستان را تحت کنترل خود ندارند و حتی برنامه‌ ای در خاک ما ندارند، بجنگیم. به نظر من، آن‌چه جو بایدن گفت، به نحوی اعتراف به این حقیقت بود؛ اما این همکاری ما با آمریکا را نشان نمی‌دهد. ما به همکاری با هیچ کشوری نیاز نداریم.»

سرپرست وزارت دفاع طالبان بار دیگر آمریکا را متهم به نقض حریم هوایی افغانستان کرد و از واشنگتن خواست تا به این کار پایان دهد.

وی درباره حریم هوایی این کشور گفت: «همان‌طور که تاکید شده باید به استقلال افغانستان نیز احترام گذاشته شود و از خاک هیچ کشوری در برابر افغانستان استفاده نشود؛ اما آمریکا این اصل را زیر پا می‌کند. در شرایط کنونی ما توانایی واکنش و ابزار لازم در برابر این پهپادها را نداریم ولی از ایالات متحده می‌خواهیم که از این کار دست بردارد. ما در کنار این‌که این اقدام را محکوم می‌کنیم، آن را نوعی از اشغال حریم هوایی افغانستان می‌دانیم.»

عزیز معارج، یکی دیگر از کارشناسان مسائل سیاسی گفت: «در صورت به رسمیت شناخته شدن از سوی کشورها هم از انزوای بین‌المللی نجات پیدا خواهیم کرد و هم در مسائل امنیتی و سایر مسائل برای افغانستان مفید خواهد بود. خصوصاً اگر عربستان سعودی افغانستان را به رسمیت بشناسد، ۵۸ کشور اسلامی تشویق می‌شوند که افغانستان را به رسمیت بشناسند.»

زلمی افغان‌یار، کارشناس مسائل نظامی نیز به طلوع‌نیوز گفت: «زمانی‌که به صورت رسمی سخنگوی طالبان بر مبنای عدم حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان تأکید دارد و رییس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا هم اذعان می‌کند که این گروه‌ها در افغانستان نیستند، پس به چه دلیل فشارهای موجود اقتصادی - سیاسی وجود دارد.»

محمد یعقوب مجاهد در بخشی از این گفت‌وگو همچنان تاکید کرده است که برای برطرف شدن نگرانی‌های جامعه جهانی، طالبان آماده گفت‌وگو با کشورهای جهان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha