پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) مهر ۱۴۰۲ در اصفهان برگزار می‌شود

تهران- ایرنا- مدیر بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) گفت: پنجمین دوره اعطای این جایزه دهم مهر ماه ۱۴۰۲ با حضور مسئولان علم و فناوری، دانشمندان و فناوران، اصحاب رسانه و نقش‌­آفرینان زیست‌بوم علم و فناوری جهان برگزار خواهد شد.

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از بنیاد مصطفی (ص)، مهدی صفاری نیا اظهار داشت: هفته جایزه مصطفی (ص) هر دو سال یکبار همزمان با میلاد حضرت رسول اکرم در هفته وحدت (۶ تا ۱۲ مهرماه) برگزار می شود و پنجمین دوره آن امسال دهم مهر برگزار خواهد شد. بنیاد علم و فناوری مصطفی قصد دارد تا با برگزاری برنامه های متعدد علمی و ترویجی با حضور مهمانان برجسته بین المللی، علم و فناوری را در هفته وحدت به نام رسول گرامی اسلام به اهتزاز درآورد.

وی افزود: پنجمین آیین اعطای جایزه مصطفی روز دهم مهرماه ۱۴۰۲ در اصفهان برگزار خواهد شد. استانداری اصفهان با همراهی سایر نهادهای آن استان شامل شهرداری، بنیاد ملی نخبگان، شرکت فولاد مبارکه، اتاق بازرگانی میزبان پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) هستند.

این جایزه هر سال در سه حوزه تخصصی فناوری ارتباطات و اطلاعات، علوم زیستی و پزشکی، نانو و یک حوزه عمومی؛ یعنی سایر علوم اعطا می‌شد که در این دوره یعنی دوره پنجم حوزه عمومی به گروه علوم پایه و مهندسی تغییر کرده است.

اولین دوره جایزه مصطفی (ص) در دی سال ۱۳۹۴ برگزار شد و پروفسور عمر یاغی از اردن و مقیم آمریکا، در حوزه علم و فناوری نانو برای اثر "چارچوب های فلز آلی و پروفسور جکی ای-رو یینگ از سنگاپور، در حوزه علم و فناوری نانوزیستی برای اثر "ساخت مواد و سیستم‌های پیشرفته زیستی با ساختار نانویی از جمله ساخت نانوذرات پلیمری در سیستم‌های پاسخ محرک برای دارورسانی هوشمند در بدن"، برگزیده این دوره شدند.

دومین دوره جایزه مصطفی (ص) آذر سال ۱۳۹۶ برگزار شد و پروفسور سامی ارول گلنبه از ترکیه و مقیم فرانسه، در حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات برای اثر "شبکه جی" و پروفسور محمدامین شکراللهی از کشور ایران و مقیم سوئیس، در حوزه نظریه اطلاعات بخاطر اثر "رپتور کد" مستحق دریافت این جایزه شناخته شدند.

سومین دوره جایزه مصطفی(ص) آبان ۱۳۹۸ برگزار و این جایزه به پنج نفر از برترین‌های علم و فناوری جهان اسلام اعطا شد. پروفسور اوگور شاهین از کشور ترکیه و مقیم آلمان در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی بخاطر اثر "توسعه و آزمایش بالینی واکسن‌های درمان سرطان بر اساس ام ار ان ای mRNA برای هر بیمار به صورت فردی"؛ پروفسور علی خادم‌حسینی از ایران و مقیم آمریکا، در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی به خاطر "اثر هیدروژل‌های نانو و بایو ساختار برای کاربردهای زیست-پزشکی"؛ پروفسور عمران اینان از ترکیه و مقیم آمریکا، در حوزه فیزیک یونسفری و جوی به خاطر اثر "درک اثر متقابل موج و ذره حالت اغتشاش الکتریکی (Whistler) در فضای نزدیک زمین و اتصال الکتروشیمیایی بین تخلیه رعد و برق و اتمسفر بالا"، پروفسور حسین بهاروند از ایران در حوزه زیست‌شناسی سلول‌های بنیادی به خاطر اثر "درمان پارکینسون و تباهی لکه زرد چشم با سلول درمانی" و دکتر محمد عبدالاحد از ایران در حوزه علم و فناوری نانو الکترونیک برای اثر "ترجمه رفتار سلول‌های سالم و سرطانی در حوزه الکترونیک (شیوه‌های نوین تشخیص و درمان سرطان) "، برگزیدگان سومین دوره این جایزه بودند.

همجنین چهارمین دوره جایزه مصطفی (ص) مهر ۱۴۰۰ در تهران برگزار شد و ۵ دانشمند برگزیده این دوره جوایز خود را دریافت کردند. پروفسور زاهد حسن فیزیکدان بنگلادشی ساکن آمریکا برای اثر فرمیون وِیْل؛ یک فرمیونِ بی‌جرم (شبه‌ذره‌ای که می‌تواند سریع‌تر از جریان‌های الکتریکی عادی در ماده حرکت کند)، پروفسور کامران وفا دانشمند ایرانی ساکن آمریکا برای طرح نظریه ریسمان در حوزه فیزیک به عنوان دانشمندان مسلمان و برگزیده غیرمقیم کشورهای اسلامی معرفی شدند.

پروفسور محمد صایِغ دانشمند اهل لبنان در حوزه علوم زیستی و پزشکی برای اثر به شناخت سازوکار رَدِّ پیوند و فریفتن دستگاه ایمنی برای پذیرش پیوند، پروفسور یحیی تَیَعْلاتی دانشمند مراکشی حوزه فیزیک برای اثر ثبت مشاهده‌ فرآیند «پراکندگی نور با نور» و پروفسور محمدْ اقبالْ چودْری، دانشمند حوزه علوم زیستی و پزشکی اهل پاکستان نیز با اثر کشف مولکول‌های جذاب با کاربردهای داروییِ بالقوه، برگزیده مقیم کشورهای اسلامی شناخته شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha