به گزارش ایرنا، کتاب به خاطر مروارید پنجمین کتاب از مجموعه کتاب هایی با عنوان "یک آیه یک نمایش" است که در دل خود نمایشنامه مذهبی برای نوجوانان جای داده است تا از این طریق برخی از نکات قرآنی را فرا گیرند.
کتاب بر اساس آیه ی ۳۱ سوره نور از قرآن کریم است که در این آیه آمده است: و قلْ للْموْمنات یغْضضْن منْ أبْصارهنّ و یحْفظْن فروجهنّ و لا یبْدین زینتهنّ إلّا ما ظهر منْها؛ و به زنان با ایمان بگو دیدگان خود را (از هر نامحرمی) فروبندند و پاک دامنی ورزند و زیورهای خود را آشکار نگردانند، مگر آنچه که (طبعا) از آن پیداست.
به خاطر مروارید که ناشر آن سوره مهر است، ۵۲ برگ دارد و فائزه، منشی جلسه و مادر، فاطمه، شاکی و مدیر مدرسه، الهام، دختر قرمز پوش(مروارید)، وکیل مدافع و ناظم و زکیه، دستیار منشی، پسر یک و پسر۲ اشخاص نمایش هستند.
صحنه این نمایش نامه کلاس درس یا جایی مانند آن است که چهار دختر نوجوان به نام های الهام، فاطمه، فائزه و زکیه با لباس های فرم همراه موسیقی، وسایلی را به صحنه می آورند و سعی می کنند فضای یک پارک را بسازند.
هر کدام از دختر ها عهده دار نقش هایی هستند مثلا زکیه در نقش منشی، پسر یک و پسر۲ به بازی می پردازد.
دیالوگ هایی میان آنان رد و بدل می شود که نشان از مزاحمت پسر برای دختران دارد و محتوای کلی آن از مباحث عمیق، کلی و دستورات الهی مانند نقش حیا و عفاف نشات می گیرد.
به خاطر مروارید تلاشی در عینی کردن مفاهیم و آموزه های قرآنی
کتاب به خاطر مروارید سرشار از مفاهیم آیات، شان نزول و قصص قرآنی است که با توجه به قابلیت بالای هنر نمایشی در مسیر اعتلای زندگی بشر و همچنین نیاز وافر جامعه، مسیری را فراهم آورده است تا زمینه ساز ظهور عینی و نمایشی کلام وحی گردد.
قرآن بهترین و بزرگترین راهنمای انسان برای رسیدن به آرامش و تعالی میباشد و هنر از هدیههای الهی است که خداوند برای انتشار زیباییهای ذهن آدمی در اختیار انسان قرار داده است.
مجموعه نمایش نامه های قرآنی تلاشی از حوزه هنری استان قم برای عینی کردن مفاهیم و آموزه های قرآنی برای نوجوانان است.
این حوزه با کمک محققین زبده قرآنی و نمایشنامه نویسان متعهد، نمایش نامه هایی متناسب برای سنین گوناگون و با شیوه های اجرایی گوناگون خلق کرده است. امید که با عنایت خداوندی و همیاری عاشقان شاهد افق های روشن در اشاعه نمایشی فرهنگ والای قرآن مجید باشیم.
مجموعه یک آیه یک نمایش دارای ۵ جلد است که عبارتند از: (میزان) شهید سید حسن حسینی، (آنها زندهاند) مجید ملامحمدی، (کارستان) محمدرضا آزاد، (کلید دارِ کعبه) و (به خاطر مروارید) به قلم سید حسین فدایی حسین.
حوزه هنری استان قم با کمک تعدادی از بهترین محققین قرآنی و نمایشنامهنویسان، ویژه هر گروه سنی نمایشنامههایی مناسب تهیه میکند تا کودکان و نوجوانان بیشتر با قرآن و مفاهیم آن مأنوس شوند.
در بخشی از کتاب به خاطر مروارید میخوانیم:
چهار دختر نوجوان الهام، فاطمه، فائزه و زکیه در حالی که لباس فرم مدرسه به تن دارند، همراه موسیقی، وسایلی را به صحنه میآورند و سعی میکنند فضای یک پارک را بسازند. صحنۀ پارک زمانی شکل نهایی به خود میگیرد که تصویر واقعی یک پارک روی پردۀ انتهایی میافتد. در تصویر، دختری که سراپا قرمز پوشیده کنار یکی از نیمکتهای پارک ایستاده است.
با شکلگیری فضا، یکی از دخترها الهام شال قرمزی را روی سرش میاندازد و در حالی که تظاهر به جویدن آدامس میکند، اطراف را در انتظار آمدن کسی جستوجو میکند. الهام دختر قرمزپوش نگران به نظر میرسد. لحظاتی میگذرد. یکی دیگر از دخترها فاطمه با احتیاط از پشت درختی سرک میکشد و درحالیکه رفتار دختر قرمزپوش را زیر نظر دارد، از او فیلم میگیرد. دختر به ساعتش نگاه میکند و بعد گوشی موبایلش را بیرون میآورد و شماره میگیرد. در همین حین، یکی دیگر از دخترها زکیه که کلاه پسرانهای روی سرش گذاشته، با فاصله از دختر قرمزپوش میایستد. شمارهای که دختر گرفته پاسخ نمیدهد. او سعی میکند دوباره شماره را بگیرد. پسر یک گام به او نزدیک میشود. دختر که متوجه حضور پسر شده، به او پشت میکند و دوباره شماره را میگیرد. پسر گامی دیگر به او نزدیکتر میشود. دختر، دستپاچه، با تلفن صحبت میکند.
نظر شما