به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، مجری طرح تولید کونژوگههای دارویی متصل به پروتئین آلبومین در پژوهشگاه ابنسینا جهاد دانشگاهی هدف از این طرح را خودکفایی در صنعت IVD (تشخیص آزمایشگاهی) دانست و گفت: یکی از نیازمندیهای اساسی شرکتهای فعال در حوزه تشخیص داروها و آنتیبیوتیکها در مواد غذایی، لبنی و بدن انسان، کونژوگههای این داروها متصل به پروتئین است.
جعفر محمودیان درباره اهمیت این طرح گفت: یکی از نیازمندیهای اساسی شرکتهای فعال در حوزه تشخیص داروها و آنتیبیوتیکها در مواد غذایی، لبنی و بدن انسان، کونژوگههای این داروهای متصل به پروتئین است. برای نمونه، یکی از این داروها مورفین است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه ابنسینا افزود: مورفین یک آلکالویید کوچک مولکول و آگونیست گیرنده مخدرها است. این ماده بهشدت اعتیادآور گزارششده است و استفاده طولانیمدت از آن اثرات سوء فراوان دارد. استفاده از تستهای تشخیصی سریع میتواند از سوءمصرف این ماده مخدر و تبعات آن جلوگیری کند.
محمودیان افزود: یک روش تشخیصی ساده و ارزان برای سنجش مورفین در ادرار، نوار تست رپید مورفین بر پایه ایمنی رقابتی است. از آنجا که مورفین جزو کوچک مولکولها است، نمیتواند در سیستم رپید تست به بستر نیترو سلولوزی متصل شود؛ بنابراین، تولید کونژوگههای متصل به پروتئین این دارو میتواند در تولید کیتهای تشخیصی رپید آن بسیار مفید باشد.
وی درباره هدف اصلی این طرح گفت: تولید کونژوگههای داروی متصل به پروتئین برای استفاده در صنعت IVD کشور و خودکفایی در این زمینه است. این طرح از سال ۱۳۹۹ آغاز شد و در سال ۱۴۰۱ خاتمه یافت.
عضو هیات علمی پژوهشگاه ابنسینا درباره مزیت بزرگ این طرح ملی اظهار داشت: با تولید این کونژوگهها شرکتهای IVD، بهویژه شرکتهای حوزه رپید تست (تشخیص سریع) از واردات این محصول بینیاز شدهاند.
نظر شما